فرشاد یاسمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سالیانه مجموع درآمد عشایر استان بالای ۱۰ هزار میلیارد ریال است که این درآمد از طریق فروش گوشت قرمز، شیر و فرآوردههای لبنی حاصل میشود.
وی در خصوص بحث تولیدات گوشت قرمز استان توسط عشایر، اضافه کرد: ۶۵ درصد گوشت قرمز استان توسط جامعه عشایر ایلام تامین میشود.
یاسمی مشکلات عشایر استان را افزایش قیمت نهادههای دامی و همچنین فروش دام و تولیدات عشایر عنوان کرد و افزود: به دلیل جلوگیری از ورود دلالها به بازار محصولات دامی و نیز رونق فروش این محصولات، پیشنهاد شده است نمایشگاه دائمی فروش محصولات دامی در استان راهاندازی شود.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام با بیان اینکه بهبود وضعیت جامعه عشایر از اولویتهای مهم کل است، افزود: با تامین اعتبار سالیانه، پروژه آبرسانی آب شرب ثابت به عشایر مهران به بهرهبرداری رسید.
یاسمی اظهار داشت: پروژه آبرسانی آب شرب ثابت به جامعه عشایر ایوان نیز دارای پیشرفت فیزیکی۸۰ درصد است و در تلاش هستیم در آینده نزدیک روند آبرسانی به جامعه عشایر شهرستان بدره را از سیار به ثابت تغییر دهیم.
وی یادآور شد: از نظر ساختار سازمانی، استان ایلام دارای یک اداره کل و ۱۰ اداره شهرستانی است که در کنار این ادارات اتحادیه مرکزی عشایر استان و ۱۲ شرکت تعاونی در حال فعالیت هستند.
وی افزود: شرکت تعاونی عشایر استان با توجه به شناخت نیازهای جامعه عشایر تاکنون یک هزار تن نهاده دامی بین عشایر توزیع کرده است.
مدیرکل امور عشایری ایلام به پلاکگذاری دامهای عشایر استان اشاره کرد و افزود: از سال گذشته جهت جلوگیری از قاچاق دام و نیز خامفروشی، اقدامات لازم جهت پلاکگذاری دامهای عشایر اتخاذ شده است.
وی اضافه کرد: در بحث پلاکگذاری دامهای عشایر تنها نگرانی، انتقال بیماری کرونا در این مقطع زمانی و هزینه پلاکگذاری برای صاحبان دام است.
یاسمی با اشاره تصویب شناسایی دام عشایر در کمسیون قاچاق کالا و دام استان، افزود: از زمان تصویب این طرح در کمسیون قاچاق کالا و دام، هرگونه خدمات دهی به جامعه عشایری منوط به پلاکگذاری است.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام از رشد پلاکگذاری دام از سه درصد به ۲۰ درصد در یک ماه گذشته خبر داد و پیشبینی کرد: تا پایان سال بیش از ۹۰ درصد دامهای استان پلاکگذاری و شناسایی شوند.
به گزارش ایرنا، جامعه عشایری استان با ۹ هزار و ۷۳۶ خانوار و ۶۰ هزار نفر جمعیت حدود ۱۱ درصد جمعیت استان و ۵ درصد جمعیت عشایر کشور را تشکیل میدهند.
استان ایلام رتبه چهاردهم جمعیت عشایری کشور را به خود اختصاص داده است.