دکتر ابراهیم قادری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در موجی که در آن قرار داریم، ویروس به درون خانوادهها سرایت کرده و هر روز اعضای چندین خانواده بصورت دسته جمعی به این بیماری مبتلا میشوند.
وی با اشاره به تاثیرگذاری ابتلای خانوادهها در افزایش شیب مداوم تعداد مبتلایان به کووید۱۹ در استان، ابراز امیدواری کرد که این شیب تند نشود، چون باعث دردسرهای بسیاری برای کادر درمانی، متولیان امور و خود مردم خواهد شد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به افزایش تعداد کانونهای آلوده به ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: با این وضعیت امکان تبدیل این شیب به شیب تند دور از انتظار نیست که باعث میشود کرونا در عمل، غیر قابل کنترل شود.
قادری با بیان اینکه تا پیش از این اصناف و تجمعات خط مقدم ابتلای به کرونا بودند، اضافه کرد: در حال حاضر این خط به درون خانواده نفوذ کرده و با توجه به اینکه ای معضل در ۱۰۰ سال اخیر در زندگی بشر، بی سابقه بوده کنترل آن هم کار سادهای نیست، اگر خانوادهها این کنترل را از درون خود شروع نکنند.
وی با اشاره به اینکه هنوز بسیاری از مردم به بیماری حساس هستند، یادآور شد: امکان شیوع موجهای دیگری از این بیماری هم متصور است لذا این نکته اهمیت بسیاری دارد که همت جمعی برای رعایت اصول بهداشتی شکل گیرد تا بیماری کرونا بیش از این گسترش نیابد.
قادری تاکید کرد: هر فرد با علائم سرماخوردگی باید خود را مبتلا به کرونا فرض کرده و با قرنطینه خود، از ابتلای سایر افراد خانواده و جامعه به این بیماری جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه تا پیش از این تاکید بر تعطیلی دورهمیهای خانوادگی بود، گفت: در حال حاضر مهمانیهای ۲ خانواده هم خطرناک است و از آنجا که میزان خطر بسیار بالا رفته افراد بیماری داریم که در همین جمعهای کوچک مهمانی خانوادگی و یا حتی جلسات چند نفره اداری مبتلا شدهاند و این نشان میدهد گردش ویروس در جامعه بسیار زیاد شده است.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر دوشنبه ۲۱ مهر ماه در مجموع ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۲۷۲ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور نیز به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسیده است.
از دیروز تا امروز ۲۱ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۲۰۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۶۳ نفر از آنها بستری شدند با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۴۰۹ هزار و ۱۲۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.