تهران- ایرنا- تیم ملی ایران به مصاف تیمی می‌رود که ستاره‌های پرتعداد و جوانی را در ترکیب خود دارد و می‌تواند به زودی به یکی از قدرت‌های فوتبال آفریقا تبدیل شود.

به گزارش ایرنا، تیم ملی فوتبال ایران باید روز سه شنبه(فردا) در دومین بازی تدارکاتی خود با هدایت دراگان اسکوچیچ به مصاف تیم ملی مالی برود. دیداری که به ظاهر ساده به نظر می‌آید اما در عمل به هیچ‌وجه اینطور نیست. ایران قرار است با تیمی پیکار کند که به قول کارشناسان می‌تواند یکی از قدرت‌های بزرگ فوتبال آفریقا از حالا تا ۱۵ سال آینده باشد.

بزرگترین اتفاق‌های فوتبالیِ مالی بسیار کم است. آنها در سال ۱۹۷۲ با ستاره تیم مارسی یعنی سلیف کیتا به فینال جام ملت‌های آفریقا رسیدند ولی در فینال به کنگو باختند. در سال ۲۰۰۲ میزبان این مسابقات شدند و با محمد دیارا و سیدو کیتا به نیمه‌نهایی رسیدند اما مغلوب کامرون شدند. در ادامه بازیکنانی چون محمد سیسوکو و فردیک کانوته هم روی کار آمدند و مالی در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ عنوان سومی جام ملت‌ها را به دست آوردند اما هیچوقت راهی جام جهانی نشدند. این نسل طلایی فاصله چندانی تا رسیدن به جام ۲۰۱۰ نداشت اما بازهم ناکام بود.

حالا اما به گفته کارشناسان طلایی‌ترین نسل مالی در حال شکل‌گیری است. تیمی که نوید ظهورش را از سال ۲۰۱۵ به همگان داده بود. مالی در سال ۲۰۱۵ به مقام سوم جام جهانی زیر ۲۰ سال رسید. آنها در همان سال نایب قهرمان جام جهانی زیر ۱۷ سال شدند و در مسابقات جام ملت‌های همین رده سنی برای اولین بار قهرمان شدند. عنوانی که ۲ سال بعد مجددا تکرار شد. مالی برای اولین بار در سال ۲۰۱۹، اولین قهرمانی در مسابقات زیر ۲۰ سال را هم تجربه کرد. تیم بزرگسالان مالی در همین سال به دور یک هشتم نهایی جام ملت‌های آفریقا صعود کرد ولی به ساحل عاج باخت و از دور مسابقات کنار رفت.

این نسل طلایی اما متشکل از چه بازیکنانی است؟ مُلّا واگو مدافع ۲۹ ساله و کاپیتان اصلی مالی است که سابقه حضور در کشورهای معتبر اروپایی را دارد. ممدو فوفانا در کنار او در قلب خط دفاعی حضور دارد و یکی از اعضای همان تیمی بود که در سال ۲۰۱۵ نایب قهرمان زیر ۱۷ سال جهان شد. یوسف کونه در سمت چپ عضویت لیون را داشته و حالا در الچه فعالیت دارد. در سمت راست هاماری ترائوره هست که برای رن در چمپیونزلیگ بازی می‌کند و یکی از ستاره‌های مالی مقابل غنا بود. فالایه ساخو هم که یک دفاع هست در لیگ پرتغال سابقه روشنی دارد.

بخش اعظم ستاره‌های مالی در خط میانی حضور دارند. یوس بیسوما که در برایتون هم‌تیمی جهانبخش است یکی از همین نفرات است. آمادو هایدرا و دیادی ساماسِکو هم دیگر نفرات ارزشمند خط میانی به شمار می‌روند که در آلمان و انگلیس توپ می‌زنند. یادمان نرود که عبدولایه دوکوره، بازیکن تاتنهام هم سرانجام تصمیم گرفته که به جای فرانسه برای مالی بازی کند.

در خط حمله موسی دجنپو در ساوتهمپتون مشغول است. موسا کارگا در پورتو هم‌تیمی مهدی طاری است و سِکو کیتا هم در سالزبورگ بازی می‌کند. در کنار این نفرات اِل بلال توره با ۱۹ سال سن در اولین بازی ملی به غنا گل زد. این بازیکن در اولین فصل حضور در لیگ یک فرانسه با لباس رمس در ۱۵ بازی چهار گل به ثمر رساند.

اما آیا ظهور این ستاره‌ها اتفاقی است؟ خیر. در سال ۲۰۰۷ آکادمی JMG با مدیریت ژان مارک گویلو تاسیس شد. کسی که نسل طلایی ساحل عاج را با بازیکنانی چون ژروینیو، یحیی و کولو توره، سالومون کالو، امانوئل ابوئه و ... تشکیل داد. در ساحل عاج نام آکادمی‌اش ASEC بود. او در مالی هم کارش را قدرت آغاز کرد. در آکادمی او هر رده سنی حدود ۱۲ تا ۱۵ بازیکن داشت. آنها هر روز در ۲ نوبت تمرین می‌کنند و از امکانات غذایی خوبی برخوردارند ولی در ماه‌های اول باید بدون کفش مقابل تیم‌های بزرگ‌تر از خود بازی کنند. کاری که در این آکادمی انجام می‌شود بسیار شبیه به کاری است که آکادمی لاماسیا انجام می‌دهد. این آکادمی نیز مانند لاماسیا به دنبال تیکی‌تاکاست. چیزی که در جام ملت‌های ۲۰۱۹ آفریقا دیدیم. گل مالی به آنگولا از روی تعداد پاس‌های زیادی به دست آمد که باعث تعجب همگان شد. خیلی از بازیکنان کنونی مالی در این آکادمی بوده‌اند و یا در آکادمی اسطوره کشورشان، فردریک کانوته. آکادمی JMG رابطه خوبی با باشگاه‌های فرانسوی و سالزبورگ اتریش دارد. کانوته هم بازیکنانی را به کشورهای مختلف می‌فرستد.

حالا این نسل مالی را همه را به طلسم‌شکنی امیدوار کرده است. تیمی که با میانگین سنی ۲۴.۹۵ سال می‌تواند برای اولین بار مالی را به جام جهانی بفرستد؛ جام جهانی ۲۰۲۲ قطر. آنها در گروه رواندا، کنیا و اوگاندا قرار دارند و احتمالا بدون مشکل راهی دور نهایی خواهند شد. باید دید در بازی فردا، این تیم بدون چند بازیکن اصلی خود در برابر شاگردان دراگان اسکوچیچ چه نمایشی خواهد داشت.