گزارش روز دوشنبه روابط عمومی فرمانداری تالش حاکی است که محمد حسین شاهکویی روز گذشته در فرمانداری اظهار کرد: بنیاد مسکن باید به ترمیم و بازسازی ۷۰ دستگاه ابنیه فنی آسیب دیده از سیل و بازسازی و ساخت ۱۹ واحد مسکونی تخریب شده اقدام کند.
وی افزود: بیش از ۷۰ دستگاه انواع ماشین آلات سنگین شامل بولدزر، بیل مکانیکی، بیل بکو و کامیون از راهداری، بنیاد مسکن، بخش خصوصی و شهرداری ها برای رفع موانع سیل بکار گرفته شد و در حال حاضر ۴۰ دستگاه در حال فعالیت هستند و به حداقل ۸ دستگاه بولدزر و ۸ دستگاه بیل مکانیکی دیگر جهت تسریع اقدامات عمرانی نیاز داریم.
وی ادامه داد: چند نقطه در روستاهای گیجاو ، تنکاب و شاندرمن محله برای جابه جایی محل اسکان خانوارهای در معرض خطر، برای مطالعه و بررسی به اداره کل منابع طبیعی و بنیاد مسکن استان پیشنهاد شده است.
معاون عمرانی فرماندار تالش نیز خواستار تشکیل کارگروه های بازدید و نظارت بر ساخت و سازهای غیرمجاز شد و بر برخورد قانونی امور منابع آب با ساخت و ساز در حریم رودخانه ها تاکید کرد.
ایرج شاهی گفت: بخشداران بصورت هفتگی از روستاها بازدید و گزارش تخلفات را به کارگروه شهرستانی منعکس کنند و نمایندگی نظام مهندسی، از طریق سامانه نظارت الکترونیکی گزارش تخلفات ساختمانی را به مراجع صدور پروانه ساختمانی ارائه کند.
او طرح های آبخیزداری را در مقابله با سیلاب مهم دانست و در بازدید از پروژه در حال اجرای بند سرشاخه گیر رودخانه خطبه سرا در روستای بنون خطبه سرا گفت: این پروژه شامل عملیات اجرای ستون های بتنی و شبکه فلزی، دیواره گابیونی و ساماندهی و اصلاح مسیر رودخانه است و با اعتباری بالغ ۳۰ میلیارد ریال اجرا می شود.
سیلاب روزهای پایانی شهریور ماه در تالش به تاسیسات زیربنایی شهری و روستایی این شهرستان خسارت هایی وارد کرد و سبب تخریب چندین منزل مسکونی و مرگ دو هموطن شد.
شهرستان تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و بخش های مرکزی، اسالم، حویق و کرگانرود در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.