تهران- ایرنا- رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی گفت: به مناسبت هفته تربیت بدنی طرح «آوای ورزش در همسایگی» را در ۲۷ مهر ماه برای جلب مشارکت حداکثری مردم رونمایی می‌کنیم.

«افشین مولایی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: فدراسیون ورزش‌های همگانی در مسیر اجرای ماموریت خود که ایجاد زمینه برای جلب مشارکت حداکثری مردم است، با توجه به فرا رسیدن هفته تربیت بدنی اقداماتی را متناسب با فضای کرونایی در کشور در نظر دارد تا آن را اجرایی کند.  براساس روزشمار هفته تربیت بدنی که در جلسات شورای همگانی وزارت ورزش و جوانان با حضور عبدالحمید احمدی معاون وزیر ورزش تعیین شد، در اولین روز هفته تربیت بدنی در ۲۷ مهر ماه از طرحی به نام «آوای ورزش در همسایگی» رونمایی می‌کنیم.

وی افزود: در این طرح به دنبال این هستیم تا با توجه به رعایت پروتکل‌ها و تاکیدات ستاد ملی کرونا دال بر ممنوعیت یا محدودیت جدی بر ترددهای شهری و زندگی روزانه، مردم به جای رجوع به باشگاه‌ها مربیانی را به نزدیک‌ترین محل سکونت مردم در مجتمع‌های مسکونی یا محیط‌های باز بفرستیم. با هماهنگی‌های انجام شده نسبت به برگزاری ساعت ورزش در صبحگاه یا عصرگاه و با مشارکت اهالی مردم و رعایت همه پروتکل‌ها و شرایط فرهنگی محیط، اقدام به اجرای این طرح می‌کنیم.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی خاطرنشان کرد: این طرح در ماه گذشته به شکل آزمایشی در هشت استان انجام شد که بازخورد خوبی داشت. اکنون در جمع بندی نهایی به سطح اجرای ملی در فاز یک حرکت کردیم که با استفاده از ظرفیت مربیان ورزش همگانی با تعداد هزار مربی بتوانیم هزار محله را برای مشارکت  مردم با کانون خانواده فراهم کنیم. همچنین ظرف دو ماه آینده کمک کنیم تا مردم با وجود مربی، ساعتی را در روز به فعالیت بدنی بپردازند.

وی یادآور شد: در پروژه بعد با هدف ایجاد ظرفیت و شبکه سازی و حمایت طلبی که اصلی‌ترین راهبرد فدراسیون در سال آینده و امسال خواهد بود، سعی کردیم تا پروژه شکوه به معنای شبکه کمیته‌های ورزش همگانی را اجرا کنیم. در این پروژه به دنبال هم افزا کردن رویکرد همگانی در تمام فدراسیون‌ها و استفاده از تمام ظرفیت رشته‌های ورزشی هستیم تا با حضور روسای فدراسیون‌ها و مسوولان کمیته‌های همگانی فدراسیون‌های مرتبط این شبکه را رونمایی کنیم. بعد از این در پویش‌ها و اقدامات ورزش همگانی با تمام ظرفیت ورزش کشور به سراغ نیازهای گروهای مخاطب خواهیم رفت و از جذابیت رشته‌های مختلف ورزشی در رویکرد همگانی آن بهره مند می‌شویم و ظرفیت ملی را به سمت هماهنگی  و افزایش اثربخشی هدایت می‌کنیم.

مولایی در پاسخ به این پرسش که درصد موفقیت این طرح‌ها چقدر است، گفت: به عنوان نمونه وقتی به تنهایی کمپین برگزار می‌کنیم، ما تنها در سطح استان‌ها ۵۱ کمیته داریم اما اگر این کمپین را با حضور ۵۱ فدراسیون و هیات‌های استانی و شهرستانی آنان برگزار کنیم، اثربخشی آن برای جذب مشارکت مردم بیشتر است.

وی ادامه داد: کمپینی را در سطح ملی به مدت ۵۰ روز برگزار کردیم که دنبال کننده‌های ما از ۱۶۰ هزار نفر به ۲۰۰ هزار نفر افزایش یافت. یعنی این موضوع نشان داد که بیش از ۴۰ درصد از مخاطبان ورزش همگانی در فضای مجازی که به نوعی فضای واقعی نسل جوان است، افزایش پیدا کردند. این جذابیت را در فوتبال، بسکتبال، کاراته و تنیس روی میز بیشتر می‌کنیم و می‌تواند مخاطب بیشتری را جذب کند.

رییس فدراسیون ورزش‌های همگانی خاطرنشان کرد: پروژه شمس را داریم که شبکه ملی سمن‌های ورزشی است. سمن‌هایی در سطح کشور فعالیت دارند که متخصص و جوان هستند و با هماهنگی که با معاونت جوانان در سطح وزارتخانه انجام شد، دبیرخانه‌ای را در فدراسیون ورزش‌های همگانی ایجاد می کنیم تا از این سمن‌ها در توسعه ورزش همگانی به ویژه در محلات استفاده کنیم و این ظرفیت را به مدیریت منابع همگانی کشور اضافه می‌کنیم.

وی افزود: طرح دیگر شامل سفیران ورزش همگانی است که با همکاری دانشگاه‌های کشور انجام می‌شود و آن را در ۲۸ مهر رونمایی می‌کنیم و با استفاده از ظرفیت دانشجویان کشور که بیش از ۵ میلیون دانشجو داریم و با انتخاب دانشجویانی که ویژگی و شرایط لازم را دارند، در ترویج رشته‌های همگانی متناسب با پروتکل ها اقدام می کنند. عملکرد آنان رصد می‌شود و مدارجی را در قالب سفیران ورزشی و رتبه‌های بالاتر طی می‌کنند. اینها مبلغان رشته‌های ورزش همگانی در محیط‌های دانشگاهی هستند.

مولایی تصریح کرد:  دومین نشست سیاست‌گذاری شهرهای فعال را که با حضور شهرداران شهرهای مختلف برگزار می‌شود و به سمت هم افزایی و استفاده از پروژه‌های ورزش همگانی و حمایت شهرداری‌ها از اجرای این پروژه‌ها در سطح شهرستان‌ها حرکت می‌کند. همچنین یک چالش زمان ورزش داریم که در ۲ آبان به مدت ۲۰دقیقه تمام کسانی که در این پویش شرکت می‌کنند، با پر کردن فیلمی از خودشان در این چالش مشارکت می‌کنند و دو نفر از دوستان را دعوت خواهند کرد تا به این چالش بپیوندند.  یعنی یک شبکه هرمی را ایجاد می‌کنیم تا هر فردی جذب دو نفر را برعهده بگیرد و همینطور در سطح کشور گسترش یابد.

وی گفت: نخستین اندیشکده با حضور اساتید دانشگاه در ذیل فدراسیون افتتاح خواهد شد و ماموریت آن پایش و ارایه نقطه نظرات کارشناسی حرفه‌ای در خصوص چالش‌های پیش روی ورزش همگانی است و برای عبور از این چالش‌ها فدراسیون می‌تواند از آن در عرصه ملی استفاده کند. همچنین یک پویش ملی بازی و نشاط کودکانه را در نظر داریم تا در این شرایط کرونایی سعی کنیم از ظرفیت والدین و مادران برای تمرینات و بازی‌های کودکانه در خانه و با هدف بهبود مهارت‌های کودک استفاده کنیم.

رییس فدراسیون ورزش های همگانی اضافه کرد: آموزش‌های لازم در قالب سی دی در اختیار مادران قرار می‌گیرد. در ۵ استان به شکل نمونه مراکزی را برای ارزیابی وضعیت کودک در دوران آموزش مادر بررسی  و میزان رشد آن را به مادر اعلام می‌کنیم و انگیزه‌ای برای این می‌شود تا مادران در امر آموزش کودکان خود در استفاده از ظرفیت بازی‌هایی که در این سی دی تهیه شده، مشارکت کنند و این امر کمک کند که کودکان در دوران کرونا آسیب کمتری ببینند.

وی عنوان کرد: تفاهم نامه‌ای را با انجمن اهدای عضو منعقد می‌کنیم و می‌خواهیم تا خانواده ورزش همگانی در راستای مسوولیت اجتماعی خود وارد این انجمن شوند و از اهدای عضو برای استمرار و بقای جان هموطنان خود در سراسر کشور حامیت کنیم. علاوه بر آن سعی کردیم تا با آغاز هفته تربیت بدنی هر ماه به بازدید از خانواده‌های شهدای گمنام ورزشکار با هماهنگی ارگان‌های زیربط دیدار داشته باشیم و پیمانی را با خون شهید و خانواده آنان و استمرار از آرمان‌های شهدا داشته باشیم.