در این نمایشگاه بخشی از قدیمیترین نسخ خطی تالیف شده در باره پیامبر اسلام (ص)، حضرت امام حسن مجتبی (ع) و حضرت امام رضا (ع) به همراه قدیمیترین اسناد مکتوب و عکسهای عزاداریهای دهه پایانی صفر در معرض دید عموم قرار گرفته است.
کارشناس ارزیابی و ثبت نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از "مرآه الصفا" نوشته شیخ علیبن حسین زواری اصفهانی به کتابت قرن دهم، به عنوان قدیمیترین اثر این نمایشگاه نام برد.
سیدرضا صداقت حسینی به نسخه "اعلام الوری باعلام الهدی" (قرن ۱۱) اشاره کرد و گفت: این کتاب از آثار شیخ طبرسی و یکی از نفایس این مجموعه است که به چگونگی شهادت حضرت امام حسن (ع) و حضرت امام حسین (ع) میپردازد.
وی از نسخه "الملهوف علی قتلی الطفوف اللهوف" (قرن ۱۱ ق) تألیف مرحوم رضیالدین ابوالقاسم علی بن موسی بن جعفر بن طاووس حلی، مربوط به شهادت حضرت امام سجاد (ع) به عنوان دیگر اثر نفیس این مجموعه نام برد.
کارشناس ارزیابی و ثبت نسخ خطی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: "بهجه المباهج فی تلخیص مباهج المهج" (تالیف قرن ۱۱)، "المزار" (تالیف قرن۱۲)، "تحفهالرضا" (تالیف قرن ۱۲)، "محرق القلوب" (تالیف قرن ۱۳)، "عینالبکاء" (تالیف قرن ۱۲) و "طوفان البکاء" (تالیف قرن ۱۳) از دیگر نسخ خطی به نمایش درآمده است.
رییس اداره اسناد سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی نیز در این مراسم گفت: در این نمایشگاه، عکسها و اسنادی از دورههای مختلف تاریخی به نمایش گذاشته شده که متعلق به برگزاری مراسم عزاداری در اماکن متبرکه حرم مطهر رضوی در طول تاریخ است.
الهه محبوب افزود: اسناد شمعگردانی (مربوط به سال ۱۳۳۴ قمری)، چگونگی برپایی مجلس تعزیه پیامبر اکرم(ص) و حضرت امام رضا (ع) (سال ۱۳۳۰ قمری)، هزینههای انجام شده برای برپایی مجلس تعزیه دهه آخر صفر (سال ۱۳۱۰ قمری)، دعوتنامه شرکت در مجلس تعزیه شهادت حضرت امام رضا (ع) (سال ۱۳۲۴ قمری)، عکسهایی از مراسم عزاداری صحن عتیق (سال ۱۳۰۹ قمری) و هیات سینه زنان حسینیه تهرانیها (سال ۱۳۰۲ قمری) برخی از اسنادی است که در این مجموعه در معرض نمایش قرار گرفته است.
این نمایشگاه تا پایان ماه صفر دایر است و علاقهمندان میتوانند همهروزه به جز ایام تعطیل از ساعت هشت تا ۱۲ با مراجعه به موزۀ قرآن و نفایس در صحن کوثر حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) از آن دیدن کنند.
۱۰۲ هزار نسخه خطی، ۶۰ هزار نسخه چاپ سنگی و ۱۴ میلیون برگ سند در کتابخانه های آستان قدس رضوی وجود دارد.