محمدصادق کشفینژاد، دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تفاوت قائل شدن بین مساله کودکان کار و کودکان خیابانی، افزود: کودکان کار ناگزیرند برای امرار معاش کار کنند و تنها تعداد اندکی از آنها در سرچهار راهها مشاهده میشوند و جامعه باید بین این قشر و کودکان خیابانی تفاوت قائل شود.
وی اظهار داشت:: مردم باید بدانند که با دلسوزی نابجا آینده این کودکان تباه خواهد شد و این کودکان نیز باید بدانند که برای موفقیت ناگزیر هستند که تلاش کنند اما با کمکهای نابجا، عزت نفس از این قشر گرفته خواهد شد.
کشفینژاد اضافه کرد: مجموعه بهزیستی دنبال این است که با همیاری موسسههای دولتی و تشکلهای مردم نهاد، ساماندهی این کودکان را به صورت اصولی پیگیری کند.
مدیرکل بهزیستی استان فارس بیان داشت: شیوع کرونا باعث ابلاغ بخشنامه منع جمعآوری این کودکان شد و به همین دلیل تعداد آنها در ماههای اخیر در سطح خیابانها افزایش یافته است که البته تعداد قابل توجهی از این کودکان را اتباع افغانستان تشکیل میدهند.
وی گفت:: در سال ۹۷ تعداد ۸۲۲ کودک، سال ۹۸ تعداد ۸۷۲ کودک و شش ماه نخست سال 99 نیز به دلیل شیوع کرونا ۱۷۶ کودک کار و خیابانی در فارس جمعآوری و به سمت توانمندسازی خانوادهها هدایت شدهاند تا این کودکان ناگزیر به کار کردن نباشند.
کشفینژاد افزود: ظرف یک سال گذشته برای بیش از ۵۰ خانواده این کودکان در استان فارس شغل ایجاد شده است اما تعداد بسیار اندکی از این افراد در شغل ایجاد شده باقی ماندهاند زیرا گرفتن پول از مردم در سر چهار راهها و خیابانها راحت تر از کار کردن است.
وی ادامه داد: متاسفانه تا زمانی که دست بخشنده مردم، سر چهار راهها به این کودکان پول پرداخت میکنند این قشر ترجیح میدهند که کار راحت تر را دنبال کنند و با توجه به این امر ضروری است که جامعه با این معضل به صورت اصولی برخورد کند.