موج دوم همه گیری کرونا در سطح جهان موجب شد که دولت های جنوب آسیا مجبور شوند برای کاستن از هزینه های جانی بیشتر در مواجه با این موج، استفاده از ماسک را برای همه شهروندان خود اجباری و عدم رعایت این قانون را مشمول پرداخت جریمه نقدی کنند.
هندوستان
هند به عنوان بزرگترین کشور پر جمعیت در منطقه جنوب آسیا، پوشیدن ماسک را برای جمعیت بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری خود اجباری کرده است.
این کشور همچنین جریمه نقدی و حتی شش ماه زندان برای افرادی که به قوانین بهداشتی توجه نمیکنند در نظر گرفته است.
هند هم اکنون در جایگاه دوم جهان از نظر آمار ابتلا به ویروس کرونا قرار دارد و بر اساس آمار وزارت بهداشت این کشور بیش از ۷ میلیون و ۱۲۲ هزار نفر به این ویروس مبتلا شدهاند.
مجازات برای نپوشیدن ماسک در اماکن عمومی
به گزارش نشریه "تایمز آو ایندیا"، مقامات هندی برای افرادی که به پوشیدن ماسک در اماکن عمومی توجه نمیکنند جریمههای نقدی سنگینی در نظر گرفتهاند.
پلیس هند که پیش از این افرادی که در طول قرنطینه سراسری هند در خیابانها حضور داشتند را به صورت فیزیکی مجازات میکرد و این اقدام در رسانههای جهان بازتاب گستردهای داشت، اعلام کرده که تاکنون بیش از ۷۰ هزار دلار برگ جریمه برای افرادی که به قوانین پوشیدن ماسک توجه نکردهاند صادر کرده است.
تنها در شهر دهلی نو پایتخت هند بیش از ۲۵ هزار نفر به دلیل نپوشیدن ماسک جریمه شدهاند. در شهر مومبای، یک کلان شهر دیگر هند، بیش از ۱۴ هزار نفر در ارتباط با قوانین کرونایی جریمه نقدی شدهاند.
اما مردم هند نیز از مجازات خاطیان قوانین کرونایی حمایت کردهاند. یک نظر سنجی به عمل آمده توسط موسسه "حلقه محلی - لوکال سیرکلز" نشان میدهد که مردم هند از جریمه افرادی که در اماکن عمومی ماسک نمیزنند حمایت میکنند و حتی بارها خواهان افزایش جریمهها و مجازاتها نیز شده اند.
در حال حاضر جریمه نداشتن ماسک در اماکن عمومی در هند بین ۲ تا ۵ هزار روپیه (۳۰ تا ۷۰ دلار) است.
پاکستان
اما در پاکستان هم استفاده از ماسک اجباری شده و دولت این کشور به افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند هشدار داده است.
نشریه "تریبون" پاکستان نوشت: دولت این کشور در بیانیهای به منظور جلوگیری از گسترش انتشار ویروس کرونا، استفاده از ماسک را برای همه شهروندان اجباری و اعلام کرد؛ کسانیکه از این قانون تخطی کنند علاوه بر تحمل حبس به پرداخت جریمه نیز محکوم خواهند شد.
در بیانیه دولت پاکستان آمده است: تمامی شهروندان پاکستان موظفند در اماکن عمومی اعم از مساجد، خیابانها، وسایل حمل و نقل عمومی، مراکز اداری و اماکن پر جمعیت از ماسک استفاده کنند.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که شمار مبتلایان در این کشور به ۳۱۹ هزار نفر و جان باختگان نیز به شش هزار و ۵۸۰ نفر رسیده است و حتی برخی وزیران دولتی نیز به کرونا مبتلا شدهاند.
اجباری شدن استفاده از ماسک در پاکستان با وجود ثبت نسبتا پایین موارد جدید ابتلا به کرونا در این کشور در چند هفته اخیر، اتفاق میافتد.
بنگلادش
از سوی دیگر دولت بنگلادش نیز در اقدامی جدی و به منظور مقابله با ویروس کرونا و ایجاد آگاهی در میان مردم، استفاده از ماسک در اماکن عمومی را اجباری کرده است.
بر اساس گزارش نشریه "بنگلادش نیوز ۲۴"، در بخشنامهای که از سوی وزارت بهداشت بنگلادش صادر شده است، همه کارمندان شاغل در سازمانهای دولتی یا خصوصی، کارخانهها، عابران پیاده، کارگران، کارمندان هتلها و غیره باید ماسک بزنند.
همچنین افرادی که برای دریافت خدمات درمانی به بیمارستان ها میروند باید از ماسک استفاده کنند. پوشیدن ماسک در اماکن مذهبی و موسسات آموزشی، مراکز خرید و مغازهها اجباری شده است. همچنین این مقررات برای افرادی که از حمل و نقل عمومی در جادهها، مسیرهای آبی، راه آهن و هوایی استفاده میکنند اعمال خواهد شد.
در کشور بنگلادش تاکنون حدود ۳۸۰ هر نفر به کرونا مبتلا شده و ۵ هزار و ۵۰۰ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
سریلانکا
در کشور سریلانکا واقع در جنوب هند نیز قوانین مشابهی وضع شده است.
نشریه "کلمبو پیج" نوشت: پانیترا وانیارچی وزیر بهداشت سریلانکا استفاده از ماسک را در این کشور اجباری کرده است و دولت به زودی دستور العملی منتشر خواهد کرد که بر اساس آن پلیس می تواند افرادی که از ماسک استفاده نمیکنند را مجازات کند.
وی افزود: افرادی که به استفاده از ماسک توجه نکنند، میتوانند با جریمه ۱۰ هزار روپیهای (حدود ۵۵ دلار) و ۶ ماه زندان مواجه شوند.
سریلانکا یکی از معدود کشورهایی در جنوب آسیا است که ویروس کرونا در آن شیوع گسترده نداشته است. بر اساس آمار دولتی سریلانکا، در این کشور تاکنون ۴ هزار و ۷۹۱ نفر به کرونا مبتلا شدهاند.
نپال
همچنین در کشور نپال، وزارت کشور استفاده از ماسک را اجباری ساخته و برای نقض کنندگان این قانون جریمه نقدی یا زندان در نظر گرفته است.
اوماکانتا آدیکاری، سخنگوی وزارت کشور نپال در این خصوص گفت: از این پس پلیس میتواند کسانی را که در مکانهای عمومی ماسک ندارند، دستگیر کند.
بر اساس قانون کنترل بیماریهای عفونی افراد متخلف از این قانون تا یک ماه زندان، ۱۰۰ روپیه (۰. ۸ دلار) جریمه نقدی و یا هر دو مجازات را متحمل میشوند.
آدیکاری افزود: اکنون استفاده نکردن از ماسک به عنوان جرم قابل مجازات در نظر گرفته میشود.