مشهد- ایرنا- همزمان با پایان فصل برداشت گوجه فرنگی در تربت جام ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول در این شهرستان برداشت و روانه بازارهای مصرف شد.

مدیر جهاد کشاورزی تربت جام روز چهارشنبه با بیان این مطلب به خبرنگار ایرنا گفت: سطح زیر کشت گوجه فرنگی در سال زراعی جاری در شهرستان تربت‌جام واقع در جنوب شرق خراسان رضوی به ۴۵۰ هکتار رسید که نسبت به سال زراعی گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.

علیرضا عرفانی افزود: کاهش و نوسان قیمت گوجه فرنگی در بازار از عوامل کاهش سطح زیر کشت محصول در شهرستان تربت جام است.
وی ادامه داد: میانگین برداشت این محصول از هر هکتار مزرعه در تربت‌جام ۵۰ تن است و پارسال افزون بر ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی در این شهرستان تولید شد و امسال این میزان تولید نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام گفت: در سال زراعی کنونی و با هدف صرفه‌جویی در منابع آبی ۱۰ درصد از مزارع گوجه فرنگی این شهرستان به روش‌های نوین آبیاری کشت شد.

عرفانی افزود: امسال در ۱۵ درصد مزارع این محصول مبارزه بیولوژیک و شیمیایی انجام شد.

وی به توزیع بیش از ۹۰ تن انواع کود شیمیایی در سال زراعی جاری بین کشاورزان گوجه فرنگی کار این منطقه اشاره کرد و ادامه داد: از مرحله کاشت تا برداشت این محصول در تربت‌جام در هر هکتار بیش از ۱۰۰ نفر - روز مشغول کار می شوند.

او اضافه کرد: هر سال برداشت گوجه فرنگی در این منطقه از اوایل شهریور ماه آغاز می شود و تا اواخر مهر ادامه می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌جام گفت: این شهرستان سه واحد فرآوری گوجه فرنگی دارد که به علت نبود نقدینگی تعطیل است و محصول تولید شده شهرستان به واحدهای فعال استان منتقل می شود.

عرفانی افزود: افزون بر ۹۵ درصد گوجه فرنگی تولید تربت‌جام در بخش نصرآباد و پنج درصد آن در بخش مرکزی این شهرستان برداشت می‌شود.

شهرستان تربت‌جام با ۱۱ هزار بهره‌بردار افزون بر ۴۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد و معیشت ۶۵ درصد جمعیت این شهرستان وابسته به بخش کشاورزی است.

تربت‌جام در فاصله ۱۶۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.