همدان- ایرنا- رییس اداره تنظیم روابط خارجی استان‌های وزارت امور خارجه گفت: طبق قولی که داده‌ایم سفارت‌خانه‌ها و رایزن‌های اقتصادی ما با ظرفیت کامل در خدمت فعالان صنعت مبلمان منبت و صادرکنندگان کشمش این شهرستان برای توسعه صادرات این محصولات هستند.

کاظم محمدی شامگاه دوشنبه در نشست مشترک با فعالان مبلمان منبت شهرستان ملایر اظهار داشت: در تلاش هستیم با این اقدام تا جایی که امکان داشته باشد بازارهای جدیدی را برای فعالان این ۲ حوزه مهیا کنیم.

وی با بیان اینکه رقابت کالاهای لوکس همیشه سخت است، مبلمان را نیز جزء کالاهای لوکس دانست و افزود: مبلمان ملایر، منبت است که وجه تمایز و نقطه قوت این هنرصنعت به شمار می‌رود و می‌توان با این ذائقه شاخص رقابت کرد.

رییس اداره تنظیم روابط خارجی استان‌های وزارت امور خارجه برخوردار نبودن حمایت نمایشگاهی در معرفی محصولات صادراتی را یک نقطه ضعف دانست و ادامه داد: برای حل مشکل توسعه صادرات نیاز به یکسری تشکل‌های صادراتی داریم.

محمدی بیان کرد: پیرو رایزنی‌هایی که با اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی تهران داشتیم، دوره‌های آموزشی برای تجار برگزار شد که ادامه این دوره‌ها با شیوع ویروس کرونا متوقف شد و در نظر داریم پس از ریشه‌کنی این بیماری، این دوره‌های آموزشی را در شهرستان‌ها برگزار کنیم.

وی گفت: در حوزه نوآوری و فناوری نیز صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه معاون فناوری رییس جمهوری فعال است که چنانچه در حوزه مبلمان منبت، فناوری می‌تواند به آنها کمک کند، آمادگی داریم مذاکرات لازم را برای اختصاص سرمایه در گردش انجام دهیم.

رییس اداره تنظیم روابط خارجی استان‌های وزارت امور خارجه با بیان اینکه با کشورهایی همچون عراق مراودات ما دوطرفه نیست تاکید کرد: اگر تولیدکنندگان این شهرستان آمادگی برای  سرمایه‌گذاری داشته باشند، آنها تسهیلات مورد نیاز را می‌دهند.

محمدی یادآور شد: ارمنستان نیز تنها کشوری است که مرز زمینی دارد، آماده است زیرساخت از منطقه آزاد به ایران بدهد، ما نیز در این زمینه مذاکرات لازم را انجام می‌دهیم.

وی با تاکید بر اینکه ملایر با این همه ظرفیت نباید دغدغه صادرات داشته باشد گفت: ما کمک می‌کنیم این دغدغه از بین برود و معیشت و اشتغال به حداکثر برسد.

دولت و مجلس قوانین صادرات را آسان‌سازی کنند

رییس اداره تنظیم روابط خارجی استان‌های وزارت امور خارجه افزود: معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در ابتدای راه است و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و بخش خصوصی انتظار داریم تجربه‌های خود را در اختیار ما قرار دهند.

محمدی به مشکلات صادرات در بخش داخل و خارج اشاره و بیان کرد: برای حل مشکلات داخلی، دولت و مجلس باید قوانین را در مسیر صادرات آسان‌سازی کنند و در بخش خارجی نیز با وجود اعمال تحریم‌های جدید و شیوع ویروس کرونا، مراودات تجاری ما کاهش یافته که امیدواریم این مشکل حل شود.

وی ادامه داد: برای حل مشکلات خارجی تلاش می‌کنیم از طریق وبینارهای تخصصی بین استان‌ها و شهرستان‌ها با شرکای خود در خارج از کشور و سفارت‌خانه‌ها، این مشکلات را حل کنیم و امیدواریم بتوانیم در شرایط بحرانی بازارهای هدف صادراتی را حفظ کنیم.

گرانی مواد اولیه؛ مانع تولید و صادرات صنعت مبلمان منبت

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر نیز تاکید کرد: در گذشته هر نمایشگاهی که در خارج از کشور برگزار می‌شد، هم برای حضور در نمایشگاه و هم به غرفه‌داران یارانه تعلق می‌گرفت، در حالی‌که این یارانه هم اکنون قطع شده و نمی‌توان در نمایشگاه‌های بین‌المللی حضور پیدا کرد.

قدرت‌الله ولدی با اشاره به گرانی مواد اولیه صنعت مبلمان منبت ملایر گفت: تمامی مواد اولیه این هنرصنعت از مواد پتروشیمی تولید داخل است و باید با دادن سهمیه به تولیدکنندگان مشکلات آنان در تامین مواد اولیه حل شود.

وی خواستار نظارت جدی در تولید، توزیع و قیمت‌گذاری این محصولات شد و افزود: هم اکنون سه کارخانه تولید پارچه در کشور داریم که با اختصاص سهمیه به آنها، می‌توانند پارچه رومبلی تولید کنند که نیاز به نظارت معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه است.

رییس اداره تنظیم روابط خارجی استان‌های وزارت امور خارجه عصر دوشنبه از واحدهای تولیدی، کارگاه‌ها و نمایشگاه‌های مبلمان منبت بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسایل و مشکلات این هنر صنعت قرار گرفت.