سمنان- ایرنا- رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دامغان گفت: ۲۶۸ نفر از اعضای صندوق‌های خُرد روستایی دامغان از بدو تاسیس این صندوق ها تاکنون (پنج سال اخیر) تسهیلات کم‌بهره دریافت کرده‌اند.

علی‌ اکبر عباسی راد روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: تسهیلات پرداخت‌ شده به اعضای صندوق‌ها رقمی معادل چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال است که تاکنون ۸۵ فقره تسهیلات پرداختی تسویه شده است. 

وی اظهارداشت: یک هزار و ۲۶۸ نفر در ۱۱ صندوق خُرد روستایی دامغان عضو هستند و سرمایه کنونی صندوق‌های زیرمجموعه پروژه تعمیم ترسیب کربن، رقمی معادل ۲ میلیارد و ۴۱۳ میلیون ریال است.

عباسی راد به برگزاری دوره‌های آموزشی در قالب مهارت‌های اشتغال با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای اشاره کرد و افزود: دوره‌های آموزشی مهارتی خیاطی در روستاهای شیمی و رشم، بهداشت پوست و مو و تراش سنگ‌های زینتی در روستای حسینان و کیف دوزی مقدماتی و پیشرفته در روستای معلمان همگی در جنوب شهرستان دامغان برگزار شده است. 

وی ادامه داد: امسال بیش از ۳۵ دوره آموزشی با همکاری سایر ارگان‌ها باهدف اصلاح روش‌های دامداری و انتخاب دام‌های پربازده، زنبورداری و قالی‌بافی در سطح روستاهای هدف اجرای پروژه‌های تعمیم ترسیب کربن دامغان برگزار شده است.

عباسی راد خاطر نشان کرد: منطقه کوه زر و سرکویر در جنوب دامغان برای برگزاری طرح ترسیب و دوره‌های آموزشی آن به دلیل تجربیات موجود، نظر کارشناسان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، بیابانی بودن و دوری از شهر انتخاب شده است. 

وی بیان کرد: طرح تعمیم ترسیب کربن در سطح منطقه‌ای و روستاهای محروم و کمتر توسعه‌یافته اجرا شده است که بهبود شاخص توسعه انسانی مردم منطقه، توانمندسازی گروه‌های توسعه و کاهش مهاجرت روستاییان به شهر را در پی دارد.

طرح تعمیم ترسیب کربن در سال ۹۲ با تشکیل کارگاه های PRA در ۱۱ روستای منطقه سرکویر و کوه زر به‌عنوان پایلوت استان سمنان شروع به‌کار نمود، در پاییز ۹۳ صندوق های توسعه پایدار دراین روستاها شکل گرفت و در سال ۹۶ تعداد ۵ روستا از دهستان قهاب رستاق نیز تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

شهرستان دامغان دارای یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۶۹۲ هکتار اراضی ملی است که تاکنون برای ۹۸ درصد از آن سند مالکیت به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر شده است.