مشهد- ایرنا- معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری مشهد گفت: بر اساس آخرین ارزیابی صورت گرفته هم‌اینک ۶۵ درصد شهروندان مشهدی هنگام حضور در اماکن عمومی نظیر ادارات، بازارها و دیگر اماکن "ماسک بهداشتی" بر صورت دارند.

احمد ریواده روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: این آمار نشانگر مطلوبیت گرایش آگاهانه عمومی شهروندان نسبت به ضرورت استفاده از ماسک بهداشتی صورت برای پیشگیری از انتقال ویروس همه‌گیر کرونا و مقابله با شیوع آن در این شهرستان است.

وی ادامه داد: با توجه به تمایل عمومی شهروندان مشهدی در استفاده از ماسک صورت در اماکن عمومی به نظر می‌رسد اجباری نمودن آن در این خطه فعلا ضرورتی ندارد.

معاون فرماندار مشهد گفت: دلایل اجتماعی و اقتصادی باعث شده بخشی از جامعه از این وسیله حفاظتی در برابر شیوع کرونا استفاده نکنند ولی در واقع این افراد نیز به استفاده از ماسک صورت تمایل دارند اما امکانات لازم را در اختیار ندارند.

وی افزود: این گروه مانند برخی از ساکنان مناطق محروم، حاشیه‌نشین مشهد و دانش‌آموزان این مناطق با وجود تمایل به رعایت استفاده از ماسک صورت، با کمبود این امکانات مواجه هستند که باید در خصوص تامین آن چاره‌جویی صورت گیرد. 

ریواده به دلایل اجتماعی این موضوع نیز اشاره و بیان کرد: رسانه ها باید به خانواده ها اطلاع رسانی کنند که می توان با استفاده از امکانات موجود در منزل ماسک تولید کرد و هزینه اضافی برای خرید ماسک متحمل نش، لذا این موضوع باید برای مردم تشریح و اطلاع رسانی شود.

وی به همکاری خوب مردم در مراسم عزاداری محرم هم اشاره و اضافه کرد: بر اساس بررسی های انجام شده ۸۳ درصد مردم در آئین های سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در مشهد از ماسک استفاده می کردند اما متاسفانه این فرهنگ بهداشتی در برخی اماکن عمومی و به ویژه بازارها رعایت نمی شود.

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری مشهد ادامه داد: مشکل فرهنگی برای استفاده از ماسک صورت مربوط به بازارها و تجمعات مردمی در اماکن تجاری و برخی ادارات و دستگاههای اجرایی است که از سوی برخی کسبه و مردم این امر مهم مورد توجه قرار نگرفته لذا نیازمند فرهنگ‌سازی در این خصوص هستیم. 

وی گفت: رفت و آمد شهروندان در دیگر اماکن عمومی نظیر مراکز درمانی نیز بعضا بدون ماسک صورت دیده شده که باید به این موضوع نیز توجه شود. 

شهرستان مشهد ۳.۵ میلیون نفر جمعیت دارد که سه میلیون نفر از این افراد ساکن کلانشهر مشهد هستند. همچنین بیش از ۱.۲ میلیون نفر از ساکنان این شهرستان ساکن مناطق حاشیه شهر، سکونتگاه های غیررسمی و روستاهای چسبیده به مشهد هستند.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طور متوسط نتیجه آزمایش کرونای ۳۵ تا ۴۰ درصد مراجعان سرپایی به مراکز بهداشتی زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی با علائم مشکوک و مثبت اعلام می‌شود. تاکنون بیش از ۷۶ هزار آزمایش کرونا از مراجعان سرپایی به مراکز خدمات جامع سلامت زیرپوشش این دانشگاه انجام شده است. 

۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به بقیه این جمعیت توسط سایر دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور خدمات‌رسانی می‌شود. 

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۵۰۸ هزار و ۳۸۹ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۲۹ هزار و ۷۰ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۴۱۱ هزار و ۸۴۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۳۸ میلیون و ۱۹۸ هزار و ۵۳۱ نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و ۸۷ هزار و ۵۰۶ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۲۸ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۸۸۸ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با هشت میلیون و ۴۹ هزار و ۸۵۴ بیمار کووید ۱۹ و ۲۲۰ هزار و ۲۸۱ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه دوازدهم را پس از آفریقای جنوبی در میان کشورهای جهان دارد.