تهران – ایرنا – بسیاری از کشورها و شرکت های  داروسازی جهان در رقابتی تنگاتنگ در صدد یافتن و ارائه واکسن ویروس کووید - ۱۹ هستند، با این حال تاکنون هیچ یک از این واکسن ها به تایید سازمان جهانی بهداشت (WHO) نرسیده و به گفته کارشناسان تنها راه پیش گیری از شیوع این ویروس رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.

به گزارش روزسه شنبه ایرنا از شبکه خبری سی ان ان، ادعای رئیس جمهوری آمریکا که در ماه آوریل گذشته/ فروردین - اردیبهشت/ و برخلاف باور جامعه پزشکی آمریکا، از دست یافتن خیلی سریع پزشکان به واکسن ویروس کرونا وعده داده بود، از همان زمان از سوی جامعه پزشکی زیر سوال رفته و مورد تردید قرار گرفته است.
کارشناسان پزشکی از جمله «آنتونیو فائوچی» رئیس آژانس «پیشگیری از بیماری و آلرژی آمریکا» در باره این ادعای ترامپ گفت:سریعترین زمان برای تهیه چنین واکسنی  اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی خواهد بود، چرا که روند تهیه واکسن بسیار پیچیده بوده و پس از آن مراحل نظارت و آزمایش بسیار مهم خواهد بود.

دروغ ترامپ درباره تهیه فوری واکسن کرونا

شبکه خبری سی ان ان در ادامه گزارش انتقادی خود به دروغ های ترامپ پرداخت و عنوان کرد:ترامپ پیشتر در کنفرانس خبری در کاخ سفید مدعی شده بود که واکسن مقابله با کرونا بزودی برای آمریکایی ها فراهم خواهد بود.

ترامپ در آن زمان ادعای تهیه بیش از یکصد میلیون «دُز»  واکسن کرونا را داده بود.این در حالی بودکه در آن زمان دکتر «پیتر هاتز» (Peter Hotez) پزشک و متخصص در امور واکسیناسیون از کالج پزشکی بیلر(Baylor College of Medicine) درباره این ادعای ترامپ گفته بود: وعده ترامپ غیر واقع بینانه است، هم اکنون موارد بسیار مبهمی در باره ادعای رئیس جمهوری آمریکا وجود دارد.

تکرار ادعای دروغ

تارنمای خبری «بوستون هرالد» نیز در این باره نوشت : ترامپ در نخستین حضور در ملاء عام  که تنها ۹ روز پس از ابتلا به ویروس کرونای وی صورت گرفت در یک نطق ۲۰ دقیقه ای در برابر شماری از طرفداران خود وعده فراهم شدن خیلی فوری واکسن کووید-۱۹ را داد.

بوستون هرالد ادامه داد: ترامپ که همچنان پرسش های بسیاری درباره سلامتی وی وجود دارد، گفت که ملت آمریکا به زودی این ویروس دهشتناک چینی را شکست خواهد داد، واکسن این ویروس با سرعت بی سابقه ای درحال فراهم شدن است.

واکسن اسپوتنیک-۵

روسیه هم اکنون از ارائه واکسن کرونا تحت عنوان «اسپوتنیک -۵» خبر می دهد که  به گفته « کریل دمیتریل » رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه (تشکیلات سرمایه گذاری کننده در ساخت واکسن کرونا) این واکسن تاکنون به ۱۲ هزار شهروند روسی تزریق شده  است.

وی با انتقاد از از کشورهای غربی به سبب اتهامات بی‌اساس در مقابل واکسن کرونای روسی «اسپوتنیک ۵» گفت: کشورهای غربی دائما اتهامات بی اساس به واکسن اسپوتنیک ۵ وارد می کنند و ادعاهای آنها در این مورد متناقض یکدیکر است.

وی ادامه داد: جای تعجب است که غرب به جای مبارزه با ویروس کووید - ۱۹ در واقع با واکسن روسی کرونا مبارزه می کند و اتهامات جدید به آن وارد می کند.

توقف آزمایش واکسن کرونا در آمریکا

در همین حال و در شرایط رقابتی، آزمایش واکسن کرونا ساخت شرکت دارویی «جانسون اند جانسون» در آمریکا به دلیل بیمار شدن یکی از داوطلبان این آزمایش متوقف شد.

شرکت داروسازی «جانسون اند جانسون» در آمریکا با تایید متوقف ساختن مرحله نهایی آزمایش بالینی واکسن کرونای خود به دلیل بیماری یک داوطلب جزئیاتی از بیماری وی را فاش نکرد و با یادآوری این که در حال بررسی علت بیماری این داوطلب است، مدعی شد: وقوع چنین مواردی در آزمایش‌های بزرگ اتفاقی عادی است.

 این شرکت افزود: در مرحله‌ای که قرار بود میزان ایمنی و اثربخشی یک دز واکسن برای پیشگیری از علائم کووید ۱۹ بررسی شود، یک داوطلب دچار بیماری شد.

ماه گذشته جانسون اند جانسون اعلام کرده بود که واکسن آزمایشی این شرکت اثرات ایمنی قدرتمندی را در بدن داوطلبان ایجاد کرده و پس از آن مرحله نهایی آزمایش بالینی خود را با حضور ۶۰ هزار داوطلب آغاز کرد. قرار بود نتایج این مرحله آزمایش تا پایان سال ۲۰۲۰ یا اوایل سال ۲۰۲۱ مشخص شود.

هیچ واکسنی به تایید سازمان جهانی بهداشت نرسیده است

در حالی شرکت های داروسازی و کشورهای غربی درصدد تهیه هرچه سریعتر واکسن کرونا و آن هم در ابعاد وسیع هستندکه تاکنون هیچ یک از واکسن های ارائه شده به تاییدسازمان جهانی بهداشت(WHO) نرسیده است و به گفته کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان با توجه به چنین شرایطی تهیه این واکسن به علت پیچیدگی آن زمان بر بوده و درحال حاضر رعایت توصیه ها و دستور العمل های بهداشتی و اجتماعی تنها گزینه موجود برای جلوگیری از شیوع بیماری کووید-۱۹  بوده تا زمانی که واکسنی موثر دراین زمینه پیدا شود.

۳