شیراز- ایرنا- معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش فارس بیان کرد: تناسبی بین تعداد دانش‌آموزان و مشاوران در مدارس وجود ندارد و هم‌اکنون برای حدود ۹۰۰هزار دانش‌آموز فارس، تنها ۹۰۰ مشاور در آموزش و پرورش فعال هستند.

جهانبخش بانشی سه‌شنبه ۲۲ مهرماه در جمع خبرنگاران آسیب‌های اجتماعی را از مسائل مدنظر آموزش و پرورش دانست و بیان داشت: گرچه راهبردها و راهکارهای اساسی در طول سال تحصیلی مبارزه با این آسیب‌هاست، امروز تلاشمان مبتنی بر استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی، در اجرای طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان موسوم به نماد و کانون یاریگران زندگی است.

بانشی اظهار داشت: از آنجا که آسیب‌های اجتماعی زیادی در جامعه نوجوانان را تهدید می‌کند، بخشی از این آسیب‌ها ممکن است در مدارس هم دیده شود؛ از همین رو باید متناسب با این معضلات برنامه ریزی کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش فارس ابراز کرد: با همه گیری بیماری کرونا ۲۵۰ نفر از مشاوران تحصیلی آموزش و پرورش فارس شماره تماس خود را در اختیار دانش آموزان قرار دادند و چند طرح مشاوره‌ای گسترده در فارس به همین صورت اجرا شد.

وی افزود: اولویت اختصاص مشاوران نخست برای دوره متوسطه اول و بعد متوسطه دوم است و با این تعداد نیرو، نمی‌توان به پایه دبستان مشاور اختصاص داد.

بانشی البته گفت که در همه دوره‌های تحصیلی نیاز به مشاور داریم؛ اما اولویت با دانش‌آموزانی است که در مرحله انتخاب رشته هستند؛ همچنین نیروهای مشاور فارس بسیار خبره هستند، در عین حال تعدادشان کم است.

او با اشاره به ضرورت فعالیت‌های پرورشی به ویژه در دوران شیوع کرونا برای دانش‌آموزان، ابراز داشت: در تمام دستورالعمل‌های بالادستی، فعالیت‌های پرورشی به‌منزله رکنی پایدار شناخته می‌شود و از ۶ ساعتی که برای امر تربیت مطرح پیش‌بینی شده، چهار ساعت به شکل مستقیم مرتبط با این معاونت است.

شبکه شاد تجربه‌ای جدید در حوزه پرورشی

وی افزود: شیوع بیماری کرونا، بخش شایان توجهی از برنامه‌ها را به فضای مجازی کشاند که فضای رسانه‌ای مطلوبی است که تجربه‌ای جدید را در حوزه فعالیت‌های پرورشی رقم زده است.

بانشی یکی از مشکلات دانش‌آموزان را در دوران کرونا، مشکلات روحی و روانی ناشی از حضور دانش آموزان در خانه برشمرد و گفت: متاسفانه دانش‌آموزان امسال از برنامه‌های اردویی، جُنگ‌های شادی، برنامه‌های ورزشی و بسیاری دیگر از برنامه‌های پرورشی بازمانده‌اند و از همین رو در تلاشیم این کمبود را با برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری جبران کنیم.

در استان فارس۸۷۰ هزار دانش‌آموز  مشغول به تحصیل‌اند که از این تعداد  ۴۸۸ هزار نفر در پایه دبستان،  ۲۱۵ هزار نفر در پایه متوسطه اول و ۱۶۷هزار دانش‌آموز در متوسطه دوم تحصیل می‌کنند.