سنندج - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ابتلای بیش از ۷۰۰ نفر از کادر درمان استان به کرونا نگرانی شدیدی دارد چرا که با خروج افراد بیمار از گردونه رسیدگی به بیماران، دیگر کارکنان فشار مضاعفی را باید متحمل شوند از این جهت نگران سلامت آنها هستیم.

به گزارش ایرنا، دکتر فرزین رضاعی روز سه‌شنبه در نشست ستاد مقابله و پیشگیری از کرونا اظهار داشت: تا ۲ هفته آینده شماری فوتی‌های کرونا در استان افزایش می‌یابد و با توجه به حجم بستری بیماران، افزایش مرگ و میر را هم شاهد خواهیم بود.

وی با بیان اینکه از نظر امکانات درمانی هم اکنون وضعیت بهتری را نسبت به اواخر خرداد و موج دوم بیماری داریم، تاکید کرد: دستگاه اکسیژن ساز بیمارستان‌های قروه و سقز در حال نصب است و در مریوان و کامیاران هم این دستگاه‌ها در فاصله زمانی خرداد تا تیر امسال نصب شد.

رضاعی یادآور شد: شیوع کرونا در این موج شدیدتر از خرداد است و این بیماری همانند سیلی شده که هر چه امکانات هم افزایش یابد در صورت رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی، همه خدمات بخش درمان و سلامت مردم را با خواهد بُرد.

وی از مدیریت قابل قبول استان کردستان در کنترل بیماری بواسطه عملکرد مطلوب دستگاه‌های اجرایی بویژه استاندار کردستان تقدیر کرد و از مردم خواست تا نهایت دقت را در رعایت دستوالعمل‌های بهداشتی داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: ۵۹ تخت آی‌سی‌یو در موج قبلی به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی استان افزوده شد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این آمادگی را دارد که در صورت جانمایی و نیاز استان به تخت‌های بیشتر، این امکانات را فراهم کند.

رضاعی با اشاره به نیاز دانشگاه علوم پزشکی کردستان به تجهیزات حفاظت فردی، از خیران خواست تا با کمک‌های خود نیاز ماهانه ۴۱۰ میلیون ریالی کادر درمانی، بهداشتی و پزشکان بیمارستان‌های استان به ماسک را تامین کنند.

ایمنی ۱۴.۹ درصدی مردم کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست با اشاره به موج همه‌گیری شدید کرونا در استان، اظهار داشت: در این موج خانواده‌ها بصورت گروهی مبتلا به بیماری می‌شوند و برخلاف موج قبل که تنها سنندج پیک شدیدی را تجربه می‌کرد در این موج همه شهرستان‌ها درگیر هستند.

دکتر ابراهیم قادری افزود: میزان ایمنی در استان ۱۴.۹ درصد است یعنی این حجم از جمعیت با ویروس مواجه شده‌اند بدون اینکه بیمار شوند ولی همین درصد کم هم احتمال شیوع بالای بیماری را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه حدود ۲ ماه زمان می‌برد تا این موج بیماری کنترل شود، یادآور شد: موج‌های چهارم و پنجمی هم برای کرونا پیش‌بینی می‌شود لذا با فروکش کردن هر موج نباید تصور کرد که بیماری تمام شده است.

قادری تاکید کرد: همه تلاش ما این است تا آمار بستری‌ها از ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر کنونی فراتر نرود چرا که تعداد نیروهای کادر بهداشت و درمان بخاطر ابتلا به بیماری کاهش یافته و احتمال جان باختن افراد متخصص و نیروهای درمان هم محتمل است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: انتظار موج افزایشی را در اوایل آبان داشتیم که از مهر اتفاق افتاد و امیدواریم با موج آبان همراه نشود.

تولید روزانه ۶۵ هزار ماسک در کردستان

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست گفت: چهار کارگاه تولید ماسک استاندارد در کردستان فعال است که ظرفیت تولید روزانه در این واحدها ۳۰۰ هزار عدد است.

پیمان الماسی افزایش نرخ پارچه اولیه تولید ماسک را از مشکلات اساسی در بخش تولید این کالای بهداشتی دانست و افزود: از نظر زیرساخت و تکنولوژی تولید در این واحدها مشکلی وجود ندارد و تنها از نظر منابع مالی و سرمایه در گردش با مشکل مواجه هستند.

وی یادآور شد: در حال حاضر این واحدها روزانه ۶۵ هزار عدد ماسک تولید می‌کنند.

کاهش جمعیت پیش‌دبستانی

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان هم در این نشست با اشاره به مشکلات آموزشی دانش آموزان پایه اول دبستان و پیش دبستانی بخاطر آموزش مجازی، گفت: این مساله در کردستان که دانش‌آموزان آن دو زبانه هستند، حادتر است و آموزش را با مشکل مواجه کرده است.

رشید قربانی افزود: متوسط جمعیت پیش دبستانی در کشور در سال‌های گذشته ۷۰ درصد و این رقم در کردستان ۹۳ درصد بود ولی امسال از ۳۰ هزار نفر تنها ۱۱ هزار نفر آنان در ابتدای بازگشایی مدارس حضور داشتند و بعد از آن کاملا تعطیل شدند.

وی اضافه کرد: با ادامه روند آموزش مجازی، تمام عوامل اجرایی موظف به حضور در مدارس هستند و معلمان هم با نظر شورای آموزش مدارس می‌توانند در مدرسه حضور نیابند و تنها در صورت نداشتن امکانات آموزشی نظیر اینترنت، به مراکز آموزشی مراجعه کنند.

قربانی از صدا وسیمای مرکز کردستان هم خواست تا بستری برای آموزش دانش‌آموزان پایه اول علاوه بر آنچه که از رسانه ملی پخش می‌شود، از طریق شبکه استانی فراهم کند.

افزای ۲ برابری موارد مثبت کرونا در سنندج

رییس مرکز بهداشت سنندج هم در این نشست اظهار داشت: درصد ابتلای سنندجی‌ها به کرونا در شهریور ۱۵ درصد بود که این میزان با افزایش ۲ برابری به ۳۶ درصد رسیده است.

جهانبخش یوسفی افزود: در سه هفته آخر شهریور روزانه ۱۵ بیمار جدید داشتیم که این میزان در سه هفته اخیر مهرماه به ۲۷ نفر افزایش یافته است.

وی گفت: در مرحله سوم غربالگری کرونا، ۷۹ درصد جمعیت شهرستان رصد شدند که این کار نقش مهمی در کنترل بیماری داشته است.

یوسفی به فعالیت ۷۰ اکیپ گشت مشترک در سنندج اشاره کرد و شد: در بازدید از ۲۹۰ مورد از اماکن عمومی و ۴۸ اداره، چهار مورد اخطار و ۹ مورد پلمب انجام گرفته است.