مریم سلطانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکسری از ایستگاه های مترو از سمت درب ورودی آسانسور ندارد و معلول برای استفاده از آسانسور باید از چند پله و یا موانعی عبور کند و یک معلول به تنهایی نمی تواند برای ورود به مترو بدون کمک کسی وارد ایستگاه شود.
وی افزود: همچنین بعضی از ایستگاه های اتوبوس و بی آرتی مناسب سازی برای استفاده مددجویان شده است ولی پل های ارتباطی به آن و دسترسی به ایستگاه ها نامناسب است و در بعضی دیگر از ایستگاه ها رانندگان آموزش ندیده اند و با ایجاد فاصله از سکو برای مددجویان مشکل ایجاد می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: باید سیستم حمل و نقل عمومی شهری به گونه ای باشد که هر شخصی از جمله معلولان، سالمندان، زنان باردار و یا بیماران بتوانند به تنهایی و با استقلال شخصی از این امکانات شهری استفاده کنند.
وی با بیان اینکه امسال شهرداری تهران اعتبارهای خوبی برای مناسب سازی اختصاص داده است گفت: این امر نشانگر دغدغه مندی مسئولان شهری است که حقوق شهروندی اهتمام ویژه ای دارند.
سلطانی گفت: امسال شهرداری تهران بودجه خود را ۳۰۰ درصد افزایش داده یعنی از ۷۵ به ۵۰۰ میلیارد تومان ارتقا داده است که باید بر روی مناسب سازی ها نظارت ها نیز تشدید پیدا کند.
وی تاکید کرد: استانداری و اداره کل راه و شهرسازی استان تهران موظف بر نظارت مناسب سازی هستند ضمن اینکه سازمان نظام مهندسی نیز به کمک معلولان آمده است و با نظارت بر ساخت و سازها فعالیت می کند بدون اینکه قانونا وظیفه ای داشته باشد.
این کارشناس خاطر نشان کرد: گاهی در سطح شهر شاهد اجرای مناسب سازی در یک بوستان هستیم ولی چون کارشناسی و تخصصی و استفاده درست از مصالح نشده است در وسط مسیر با وجود مانع برای معلولان مواجه می شویم که این امر باید مورد توجه مهندسان ناظر و پیمانکاران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه امسال باید در هر منطقه ۲ بوستان برای معلولان مناسب سازی شود گفت: از سال ۹۵ تا ۹۸، با همکاری شهرداری تهران ۱۱۰ بوستان برای رفت و آمد معلولان مناسب سازی شده است که امسال نیز این امر در حال اجراست.
مسئول مناسب سازی اداره کل بهزیستی استان تهران ابراز داشت: با همکاری شهرداری های مناطق ۲۲ گانه ۱۱۱ سرای ورزشی و فرهنگی و ۶۶ محور از خیابان های شهر تهران برای استفاده معلولان مناسب سازی شده است.
وی خاطر نشان کرد: در مناسب سازی مبلمان شهری باید از قشر معلولان و تشکل های فعال در این زمینه استفاده کرد تا با شناخت نیازهای واقعی بر آن اساس طرح های شهری و عمرانی اجرایی شود تا در آینده از هزینه های اضافی جلوگیری کرد.
سلطانی با اشاره به قانون جامعه حمایت از معلولان گفت: این قانون در سال ۱۳۸ به تصویب رسید که در این قانون وظیفه همه دستگاه های متولی را بیان کرده است و این قانون در سال ۱۳۹۶ به قانون حمایت از افراد دارای معلولیت بازنگری و اصلاح شد.
وی از مناسب سازی در بعضی از ادارات استان تهران نیز انتقاد کرد و گفت: در بعضی از نهادها به خاطر قدمت ساختمان و سایر موارد مناسب سازی برای معلولان در نظر گرفته نشده است و یا ادارت مدعی هستند که مراجعه کننده معلول ندارند که این ها قانع کننده نیست.
مسئول مناسب سازی اداره کل بهزیستی استان تهران اضافه کرد: برای اهتمام بیشتر دستگاه ها به مقوله مناسب سازی و تکریم ارباب رجوع در جشنواره شهید رجایی که هر سال بین دستگاه های خدمت رسان برگزار می شود ۳۰ امتیاز به مناسب سازی دستگاه برای استفاده معلولان اختصاص یافته است تا از این طریق دستگاه ها با رغبت بیشتری در این زمینه ورود کنند.
وی با اشاره به خدمات بهزیستی استان تهران در زمینه مناسب سازی برای معلولان گفت: سال گذشته ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای هزینه مناسب سازی منزل و خودروی مددجویان اختصاص یافت ضمن اینکه کمک هزینه خرید تجهیزات برای معلولان نیز توسط معاونت دیگر بهزیستی انجام می شود.
وی خاطر نشان کرد: از کمک های خیران و گروه های جهادی در زمینه های مناسب سازی مسکن و خودرو استفاده می شود.
سلطانی با تاکید بر اینکه حدود ۱۵۰ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی استان تهران است گفت: از این تعداد ۶۷ هزار معلول جسمی و حرکتی هستند که حتی ممکن است بعضی از این معلولان چند معلولی باشند یعنی همزمان هم مشکل حرکتی و هم مشکل بینایی و یا شنوایی و یا سایر موارد را داشته باشند.
وی گفت: مناسب سازی تهران نیازمند همکاری همه نهادهاست تا یک معلول با حفظ استقلال شخصی بتواند در اماکن عمومی حضور پیدا کند و بتواند مانند سایر شهروندان از خدمات عمومی بهره مند شود.