روزنامه وطن امروز چهارشنبه ۲۳ مهر در یادداشت صفحه نخست خود درباره انتخابات آمریکا نوشت: ترامپ که تا قبل از اینکه به مناظره انتخاباتی با بایدن برود و بعد از آن به کرونا مبتلا شود، بخوبی راه خود را برای در دست گرفتن کلید کاخ سفید هموار کرده بود، با سرعتی عجیب در حال از دست دادن رأی خود در نظرسنجیهاست. با این حال ۲۰ روز تا برگزاری انتخابات باقی مانده و در شرایطی که ماه اکتبر به نیمه رسیده، هنوز هم زمان برای رونمایی از شگفتانه ماه اکتبر او وجود دارد.
برخی گمان میکردند سورپرایز او تأیید واکسن کرونا باشد، تعداد دیگری از تحلیلگران شکاک اما بر این عقیده بودند که خبر کرونا گرفتن ترامپ شگفتی ماه اکتبر است و میتواند رأی او را در بین طبقات پایین جامعه آمریکا که خود با کرونا دست به گریبان هستند، بالا ببرد. با این حال کرونا گرفتن ترامپ و نیمهتعطیل شدن کمپین انتخاباتیاش به دلیل مبتلا شدن تعداد بالایی از همراهانش در تیم انتخاباتیاش، کارش را سختتر از همیشه کرد و باعث شد او پیش از موعد و با اصرار زیاد از بیمارستان مرخص شده و به فکر ادامه سفرهای انتخاباتی و مناظرههایش باشد.
در مناظره معاونان نامزدهای ریاستجمهوری آمریکا اما مایک پنس تقریبا از سورپرایز ماه اکتبر پرده برداشت و اعلام کرد دولت ترامپ قصد دارد تمام ایمیلهای کلینتون را از حالت محرمانه خارج کرده و در اختیار رسانهها قرار دهد. کمپین ترامپ بعد از آن اعلام کرد غیر از ایمیلهای کلینتون که جنجال زیادی در سال ۲۰۱۶ به پا کرده بود، تصمیم بر این شده اسناد تحقیقات افبیآی، از احتمال دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و ارتباط کمپین انتخاباتی ترامپ با روسها را نیز منتشر سازد تا مردم و افکار عمومی متوجه شوند دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، توهمی بیشتر نبوده و به بهانهای در دست دموکراتها تبدیل شد تا با آن ترامپ را در سالهای ابتدایی فعالیتش در کاخ سفید تحتفشار قرار دهند.
حالا اما سؤال این است: این ایمیلها و اسناد میتواند سورپرایز ماه اکتبر باشد و نتیجه انتخابات را به نفع ترامپ تغییر دهد؟ با گذشت تنها چند روز از منتشر شدن خبر احتمال انتشار این ایمیلها در سایت وزارت خارجه آمریکا توسط مایک پمپئو، هنوز واکنش مستقیمی از جانب کلینتون یا سایر افراد مؤثر در حزب دموکرات و کمپین انتخاباتی بایدن به این خبر نشان داده نشده است.
رسانهها نیز زیاد به این موضوع نپرداختهاند و به نظر میرسد همانطور که رسانههای حامی ترامپ، از کنار خبر نیویورکتایمز مبنی بر فرار مالیاتی ترامپ گذشتند، رسانههای دموکرات نیز از کنار این خبر مهم گذشتند. البته ترامپ سعی دارد به صورت مرحله به مرحله این ایمیلها را منتشر کند و مایک پمپئو مسؤول مستقیم این کار شده است. این مساله اما چندان هم در دل دموکراتها ترسولرز ایجاد نکرده است.
تحلیلگران وابسته به حزب دموکرات بیان کردهاند این اقدام ترامپ در آستانه انتخابات ارزشی ندارد. آنها اعلام کردهاند ظاهرا ترامپ نمیداند با چه کسی رقابت میکند و در چه سالی قرار دارد. ترامپ دیگر در سال ۲۰۱۶ نیست و رقیب او نیز کلینتون نیست بلکه بایدن است. با این حال به نظر میرسد ترامپ با این کار کل حزب دموکرات را نشانه رفته است و درعینحال تلاشش برای اقناع ویلیام بار، دادستان کل ایالاتمتحده برای انجام بازرسی در زمینه تحقیقات دموکراتها درباره رابطه کمپین انتخاباتیاش با روسها نیز با جواب مثبت بار همراه نشده است. البته هنوز هم برای وی جای امید هست که با این لجبازیها و حمله کردن مستقیم به کل حزب دموکرات، او بتواند تا حدودی به نتیجه مدنظر خود برسد.
اسنادی که بتازگی فاش شده و میتواند تئوری ترامپ برای تلاش دموکراتها جهت اتهامزنی به او را ثابت کند، بیانگر آن است که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و همسرش بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیون دلار در شرکتی که پیشگام طرح اتهامات علیه روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ بوده، سرمایهگذاری کردهاند. بر اساس گزارش اسپوتنیک، برخی اسناد مالی افشا شده بیانگر آن است که این شرکت بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷، یکصد هزار دلار به انجمن حزب دموکرات کمک کرده است. درو هامیل، سخنگوی پلوسی در واکنش به این افشاگری گفت: نانسی پلوسی در سرمایهگذاری همسرش پل پلوسی مداخله نداشته و تا زمانی که اسناد آن ارائه نشده بود نیز از این سرمایهگذاری اطلاع نداشته است. ارزش این شرکت از سال ۲۰۱۷ تاکنون از یک میلیارد دلار به ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار ارتقا پیدا کرده است. درصورتیکه این خبرها بتواند به تیتر یک رسانههای آمریکا تبدیل شود، میتواند باعث آبروریزی گستردهای در حزب دموکرات شده و بیانگر اوج فساد سیاسی و اقتصادی موجود در احزاب سیاسی آمریکا باشد. ترامپ با این اقدامات و افشای اسناد بخوبی توانست ماجرای فرار مالیاتیاش را بپوشاند و باید دید آیا برای روزهای باقیمانده از ماه اکتبر نیز برنامهای برای حمله مستقیم به بایدن دارد؟