«مجید سعیدی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بیماریهای قلب و عروق، استعمال دخانیات و چاقی علتهای دیگر از دست دادن کلیه بیماران دیالیز است.
وی اظهار داشت: ۴۲ بیمار شامل ۱۸ زن و ۲۴ مرد دراین شهرستان روزانه خدمات دیالیز دریافت می کنند که ۲۲نفر از این بیماران ساکن شهر و ۲۰ نفر ساکن روستاهاهستند.
سعیدی با اشاره به اینکه ۴۲ بیمار پیوند کلیه در خمین خدمات دارویی دریافت می کنند، گفت: ۱۱ نفر از این بیماران زن و ۳۱ نفر مرد هستند.
وی اضافه کرد: چهار نفر از بیماران دیالیزی در خمین به بیماری کرونا مبتلا شدند و پس از دریافت خدمات درمانی بهبود پیدا کردند.
مسئول انجمن دیالیز خمین بیان کرد: سبد کالا به ارزش ۱۰۰ میلیون ریال به ۲۵ بیمار دیالیزی نیازمند در این شهرستان با کمک خیرین و دانشکده علوم پزشکی اهدا شد.
سعیدی یادآور شد: بیماران دیالیزی و کلیوی ۲۵ خدمت در قالب ۶ بسته نظیر خدمات دندانپزشکی و دارو را به صورت رایگان دریافت میکنند.
وی گفت: تردد بیمارانی که از روستا و دورترین مناطق خمین برای دریافت خدمات دیالیز به بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان مراجعه می کنند مشکل و هزینهبر است چراکه این بیماران قادر به تردد با وسایل نقلیه عمومی نیستند.
مسئول انجمن دیالیز خمین افزود: فرزندان این بیماران در سالهای قبل برای تهیه وسایل آموزشی دچار مشکل بودند و امسال نیز گوشی های هوشمند و تبلت برای حضور در فضای آموزش مجازی را ندارند.
سعیدی بیان کرد:با توجه به افزایش روزافزون بیماران با نارسایی مزمن کلیوی، ارتقای دانش عموم مردم برای پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر ضروری است که کنترل فشارخون، انجام آزمایشهای دورهای، اصلاح الگوی تغذیه و قطع مواد غذایی زیان آور و ورزش، اهمیت ویژه ای دارد.
وی خواستار توجه بیشتر به رعایت موازین سلامت در خانواده ها شد و گفت: افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دیابتی، افراد با فشار خون بالا، افرادی با پیشینه بیماری های قلبی و سکته مغزی، سابقه خانوادگی از بیماری های کلیوی، افراد سیگاری وافراد چاق بشترین افرادی هستند که در معرض بیماری و نارسایی کلیوی قرار می گیرند.
شایع ترین علایم نارسایی کلیه شامل تهوع و استفراغ، کاهش میزان ادرار، تورم به خصوص در ناحیه مچ پا و دور چشم، طعم نامطبوع در دهان و احساس بویی شبیه به ادرار در بازدم، خستگی مزمن، تنگی نفس، کاهش اشتها، مشاهده خون در ادرار، مشاهده کف در ادرار، ایجاد ضایعات پوستی و کاهش حافظه است.
خمین در جنوب استان مرکزی واقع شده و دارای ۱۰۵ هزار نفر جمعیت است و یک مرکز درمانی و بستری در این شهرستان فعال است.