چند تماس متوالی از چند کادر درمان استان یزد با کلی گلهگذاری و اظهار خستگی، یکی از آنها رییس یکی از مراکز درمانی یزد و دیگری فوق تخصص بیمارستان شهید صدوقی و دیگری پرستاری بود که هر شب را تا صبح بالای سر مبتلایان به کرونا به سر می کرد.
گله داشتند و دلی پر خون، هم از مردم که رعایت نمی کنند و هم از مسوولانی که به گفته آنها فقط به خواهش و تمنا بسنده کردند و تصمیم گیری های سخت گیرانه تر و سرنوشت سازتر نمیگیرند.
آنچه در زیر میخوانید چکیده درد دلها و رنجنامههای این عزیزان است که با خبرنگار ایرنا در میان گذاشتند، آنهایی که به نمایندگی از همکاران خود در مراکز درمانی، دل پر خونی داشتند و بغض شکستهای در گلو .
"هرشب تعداد زیادی مراجعه کننده با علائم کرونا به مرکز درمانی ما مراجعه می کنند که نیازمند بستری هستند و در اغلب موارد هم تختی برای بستری وجود ندارد.
خیلی چیزها را میشود با پول خرید ولی برخی چیزها را نمیتوان با پول تامین کرد مثل نیروی درمان ؛ نیرویی که خسته شود نمی تواند ادامه دهد بخصوص اگر مراجعات زیاد شود درگیری نیروها هم بیشتر و بر خستگی آنها افزوده می شود.
آنهایی که بیخیال در خیابانها راه می روند، ماسک نمی زنند، دورهمی می گیرند، به سفر می روند و در ییلاقات خوش می گذرانند سری به بیمارستانهای یزد بزنند و اوضاع را ببیند؛ این ظلم مضاعف است که عده ای بیخیال باشند و عدهای هم گمنام در اتاق های کرونایی، لحظه به لحظه فرسوده شوند و کسی به داد آنها نرسد.
روزانه چند نفر از نیروهای کادر درمان از چرخه خدمت خارج میشوند؛ هر چقدر هم تجهیزات و منابع مالی تزریق شود بیفایده است چون تجهیزات و امکانات را می توان خرید اما نیرو را نمی توان خرید و اضافه کرد.
خطاب ما با آنهایی است که به ییلاقات می روند، مسافرت می کنند و متوجه نیستند که خطر، جدی است؛ کرونا ۵۰ درصد به آمار مرگ و میرهای کشور افزوده؛ کرونا شمشیر را از رو بسته و به جنگ ما آمده است.
خدا را شکر می کنم که مدیر و تصمیم گیرنده بیماران کرونایی استان نیستم چون کار سختی است؛ این روزها تصمیم گیری و مدیریت کرونا در استان سخت است و من می توانم درک کنم آنهایی که مدیریت می کنند چه در دل دارند و چه می کشند.
آنچه مهم است این است که مردم باید عمق فاجعه را درک کنند و تا نکنند آب در هاون کوبیدن است.
لازم است جریمه های سنگینتری که قدرت بازدارندگی بیشتری داشته باشد اعمال شود آن هم برای آنهایی که گوش شنوایی ندارند و بیخود و بدون دلیل جابجا میشوند و از این نقطه به نقطه دیگر و یا از این شهر به شهر دیگر می روند.
توقیف خودرو و جرائم مالی سنگین می تواند پاسخگو باشد، درآمدهای این جریمه ها هم صرف بخش درمان و بیماران کرونایی شود.
با تمام ظرفیت در حال تلاش هستیم و تمام توان خود را به کار گرفته ایم اما بیشتر از این نمی توان کاری کرد.
مشکل اصلی ما تخت نیست بلکه فرسودگی نیروی های درمانی است، انهایی که خود مبتلا میشوند و از چرخه درمان و فعالیت خارج می شوند؛ آنهایی که از خانواده های خود دور هستند و فرزندان خود را در آغوش نکشیده اند.
مشکل ما کمبود تخت نیست مشکل ما فرسودگی نیروست چرا که اگر بیمارستان یکهزار تختخوابی هم بسازیم دیگر نیرویی نداریم که در آن فعالیت کند؛ روزانه سه تا چهار نفر از کادر درمان در هر یک از مراکز درمانی استان مبتلا میشوند.
یکی از مشکلات فعلی این است که اگر یک بیمارستانی، کرونایی شد، کارهای درمانی دیگر مردم در بخش های دیگر معطل میشود زیرا همه نیروها و امکانات صرف درمان بیماران کرونایی میشود و بخش های دیگر معطل می ماند و این دردآور است.
بهترین راه حل، پیشگیری است و این کار به دست مسوولان اجرایی حل می شود، البته منظور ما تعطیلی کار و کاسبی مردم نیست؛ اما سخت گیری ها را بیشتر کنند.
برخی استان های محروم کشور رعایت بیشتری میکنند تا استان برخورداری مثل یزد که رعایت آن زیر ۵۰ درصد است و تا به ۸۰ درصد نرسد خطر همچنان ادامه دارد.
اکنون بسیاری از کادر درمان شامل پزشک، پرستار، رزیدنت و انتر گرفتار کرونا شده اند و خستگی مزمن، بقیه آنها را هم از پا انداخته است و کادر درمان، بیشتر از این جوابگو نیست.
من بعنوان یک فوق تخصص، قبلا کرونا گرفته ام و دوران سختی را سپری کردم و می دانم چه به بیمار و پرستار و پزشکش می رسد، کادر درمانی که باید شبانه روز بالای سر بیمارش باشد.
گفتند به کادر درمان اضافه کار می دهند اما ما اضافه کار نمی خواهیم زیرا خسته شدهایم، بجای اضافه کار به مردم بگویید رعایت کنند" .
تاکنون ۵۶۷ نفر از کادر درمان استان یزد به کرونا مبتلا شده اند و بر اساس تازه ترین اخبار، بیش از ۶۰۰ بیمار مشکوک کرونایی در مراکز درمانی یزد بستری هستند.