علی قلی پور روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سقوط از ارتفاع علت ۴۰ درصد از حوادث ناشی از کار استان است که به علت استفاده نکردن از سامانه های مناسب کار در ارتفاع و عدم حفاظ گذاری پرتگاه ها به وقوع می پیوندد.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از حادثه های کار در کارگاه های ساختمانی استان، مربوط به سقوط از پرتگاه است افزود: ۵۳ درصد از حادثه های کار استان در کارگاه های ساختمانی رخ داده و چهار درصد از حادثه های کار، منجر به فوت شده است به طوری که امسال پنج نفر در حادثه های کار جان خود را از دست داده اند.
وی گفت: در نیمه نخست امسال علاوه بر حادثه های سقوط در کارگاه های ساختمانی، شاهد حادثه های ناشی از درگیری فرد با ماشین آلات کشاورزی و تجهیزات و ادوات کشاورزی بودیم که در رده دوم قرار دارد و سقوط اشیا بر روی سر کارگر، درگیری با ماشین آلات و تجهیزات در محیط کار در رده های بعدی علل وقوع حوادث قرار دارند.
وی گفت: عدم ایجاد راهروها و سرپوش های حفاظتی در مسیرهای تردد کارگران و عابران پیاده از مهمترین حوادث سقوط اشیا بر سر کارگران است.
رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون کارورفاه اجتماعی خراسان شمالی اظهار داشت: شمار حادثه های غرق شدن در استخرهای کشاورزی هم امسال چشمگیر بوده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره حادثه سقوط منجر به فوت اخیر هم گفت: دیشب یک فرد از سکوی بدون حفاظ در ارتفاع حدود ۲۰ متری از سطح زمین، سقوط کرد و جان باخت.
وی افزود: این حادثه منجر به فوت در یکی از کارگاه های صنعتی شهرستان اسفراین گزارش شد و در آن، اپراتور جرثقیل سقفی که در حال انجام تعمیرات روزانه بر روی سکوی دسترسی به کابین جرثقیل بود، جان باخت.
قلی پور گفت: سکو در ارتفاع حدود ۲۰ متری از سطح زمین و بدون حفاظ مناسب در اطراف آن است که با به هم خوردن تعادل کارگر، منجر به سقوط و فوت شده است.
رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی افزود: بر اساس تصمیم کارگروه ارتقای ایمنی بخش ساختمان استان، مقرر شد تمام کارفرمایان قبل از اخذ پروانه ساختمانی با مراجعه به ادارات کار سطح استان در آموزش های رایگان ایمنی محیط کار که توسط بازرسان کار همه روزه در ادارات تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار می شود، شرکت کنند.
وی گفت: به منظور کاهش حوادث ناشی از کار در بخش ساختمان، کارگروه ارتقای ایمنی بخش ساختمان با همکاری دستگاههای وظیفه مدار این حوزه و دفتر فنی استانداری از سال ۹۸ فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: این کارگروه با حضور نمایندگان تمامی دستگاه های وظیفه مدار در صنعت ساختمان تشکیل شد و برنامهریزی لازم برای آموزش کارگران و کارفرمایان بخش ساختمان و نظارتهای لازم در خصوص رعایت نکات ایمنی و فنی در محیطهای کار کارگاه های ساختمانی را بر عهده دارد.
قلی پور خاطرنشان کرد: اخذ پروانه ساختمانی منوط به گذراندن دوره های اموزشی ایمنی محیط کار و اخذ گواهینامه است و از ابتدای تیرماه امسال تا کنون ۲۴۳ نفر متقاضی اخذ پروانه ساختمانی از طرف شهرداری های استان برای شرکت در دوره های آموزشی ایمنی به ادارات کار معرفی و تا کنون هزار نفر ساعت دوره آموزشی رایگان برگزار شده است.
رییس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی با بیان اینکه شهرداری های اسفراین و شیروان همکاری مناسبی در این زمینه نداشته اند گفت: شهرداری بجنورد ۱۷۱ نفر، شهرداری های شهرستان راز و جرگلان ۴۵ نفر، گرمه ۱۳ نفر، جاجرم هفت نفر و شیروان سه نفر معرفی کرده اند.