چندگاهی است که به همت مسئولان کشوری و استانی، عملیات استقرار نخستین واحد خودروسازی در جنوب استان مرکزی در خمین جریان دارد و اگرچه روند اجرای این طرح تاحدودی به درازا انجامیده اما بهرهبرداری از آن روند توسعه اقتصادی و افزایش اشتغال در خمین را به همراه دارد و گامی مهم در راستای جهش تولید محسوب میشود.
ماهیت اقتصاد خمین بیشتر بر محور اقتصاد کشاورزی است که بهدلیل خشکسالیهای پی در پی و کاهش نزولات آسمانی در سالهای اخیر با چالشهای اساسی همراه شده و نیاز است ضمن توجه اصلاح شیوههای کشت و استقرار آبیاری نوین، تکیه بر باروری ظرفیتهای حوزه صنعت، خدمات و گردشگری نیز مد نظر قرار گیرد.
تدبیر دولت برای برون رفت زادگاه امام راحل از معضل بیکاری و جلوگیری از مهاجرت دانشآموختگان جوان، رشد صنعت در این شهرستان بود و با گامهای اصولی در این راستا در سایه برنامهمحوری و با تیزهوشی، زمینه بیشترین بهره در کارسازی و تولید ثروت در این دیار درآستانه تحقق است.
نسخه شفابخش دولت تدبیر و امید با امتیاز معافیت مالیاتی صنعتی برای رهایی زادگاه امام راحل از محرومیت، بیکاری و کاهش درآمد اقتصادی آهنگ توسعه صنعت این خطه را شتاب بخشید و باعث رغبت و تقاضای سرمایه گذاری در این شهرستان شده است.
دولت یازدهم خمین را در فهرست مناطق کمتر توسعه یافته و معافیت مالیاتی قرار داد و این مزیت با استقبال بالای صنعتگران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این شهرستان مواجه شد و یکی از دلایل شتاب بخشی به روند تکمیل صنعت خودروسازی در زادگاه امام راحل حمایتهای هدفمند این بخش بوده است.
صنعت خودروسازی دومین شاخه مهم اقتصاد ملی بعد از نفت و گاز است و راهاندازی این صنعت در خمین میتواند زنجیرهای از کارسازی و صنایع زیردستی و مرتبط در جنوب استان مرکزی را رشد دهد و عقب ماندگی و غفلتهای پیشین در این شهرستان را جبران کند.
عملیات اجرایی این واحد صنعتی در خمین از سال ۸۶ در زمینی به وسعت ۳۰۰ هکتار در محور خمین - گلپایگان با ظرفیت تولید سالانه ۳۰ هزار خودرو آغاز شد اما تحریمهای ظالمانه دشمنان موجب شد که سرمایهگذاران ژاپنی برای فعالیت در این عرصه مردد شوند در حالیکه بسیاری از جوانان چشم انتظار اشتغال در این واحد صنعتی بودند.
خودروسازی گشایشگر در معضلات اقتصادی و معیشتی در خمین
استاندار مرکزی در خصوص رونق صنعت خودرو در خمین معتقد است: راهبرد اتخاذ شده برای تکمیل شرکت خودروسازی خمین کلیدی گشایشگر برای معضلات اقتصادی و معیشتی در زادگاه امام راحل است و سرمایهگذاری در این بخش مجموعه ای از بسترهای اشتغالزا را در کنار خود رشد میدهد .
«سید علی آقازاده» میگوید: برخی مشکلات شرکت خودرو سازی در خمین بعد از سال ها با تلاش دولت رفع شده و این واحد به زودی به خط تولید و مونتاژ میرسد و این مهم با وجود همه دشواریها با حساسیت و جدیت دنبال شده چرا که از نظر حلقه مدیریتی استان و کارگزاران دولت اشتغالزایی و توسعه صنعتی در زمره مسایل اولویتدار تعریف شده است.
وی بیان کرد: توسعه صنعتی در زادگاه معمار کبیر انقلاب آهنگ خوبی دارد و تحریمها نه تنها در این شهرستان بلکه در هیچ نقطه ای از کشور پهناور نمیتواند جلوی رشد و بالندگی این ملت را بگیرد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: توسعه صنعتی خمین در کنار طرحهای بزرگ دیگر کشاورزی و دامداری زمینه اشتغال بیکاران را در زادگاه امام راحل فراهم میکند.
آقازاده بهرهبرداری از طرحهای اقتصادی و عمرانی در خمین را نتیجه خدمت صادقانه مسئولان این شهر و تلاش همه جانبه بخش دولتی و خصوصی دانست و گفت: این طرحها در راستای محرومیت زدایی و رونق اقتصادی و رفاهی صورت گرفته است.
گام اول صنعت خودروسازی خمین آماده بهرهبرداری است
فرماندار خمین گفت: مرحله نخست واحد خودروسازی خمین( سالن مونتاژ) ۱۰۰ درصد آماده بهره برداری است و اقدامات لازم در خصوص اخذ مجوز استاندارد صورت گرفته و پس از رفع مشکلات مربوط به شمارهگذاری خودرو، این واحد تولیدی تا نیمه دوم آبان ماه سال جاری تولید خودرو را آغاز خواهد کرد.
« احمد طهرانی» افزود: خودروهای «ون» و «کامیونت» در واحد خودروسازی درخمین تولید میشوند.
وی بیان کرد: تولید خودرو در این واحد بهصورت مونتاژ است که ۲۰ درصد قطعات داخلی و ۸۰ درصد قطعات وارداتی است.
فرماندار خمین اظهار داشت: انتظار میرود با بهرهبرداری از مرحله نخست این واحد خودروسازی، ۵۰۰ دستگاه خودروی کامیونت و ون در سال جاری تولید و روانه بازار داخل شود.
طهرانی با اشاره به اینکه از نیروهای بومی شهرستان خمین در این واحد خودروسازی مشغول به کار میشوند، گفت: با بهرهبرداری از مرحله نخست این واحد تولیدی زمینه اشتغال برای ۶۰ نفر از جوانان جویای کار در این شهرستان فراهم شده است.
فرماندار خمین با تاکید بر لزوم کاهش نرخ بیکاری در خمین افزود: بهرهبرداری از این واحد تولیدی در کاهش آمار بیکاری شهرستان نقش تاثیرگذاری دارد.
طهرانی بیان کرد: امید است با رفع مشکلات خودروسازی خمین، امکان تولید خودروهای سبک نیز در این واحد فراهم شود و زمینه اشتغالزایی برای افراد بیشتری را ایجاد کند.
یکی از مدیران صنعت خودروسازی خمین با اشاره به سرمایهگذاری ۲۰ میلیون دلاری برای راهاندازی مرحله نخست این واحد گفت: این صنعت دارای ۲ خط سبک و سنگین است که خط سبک آن آماده بهرهبرداری است.
« اسفنجی» اضافه کرد: این مجموعه تولیدی، صنعتی یک هلدینگ است که با شرکای ژاپنی و چینی فعالیت میکند و تاکنون محصولات این ۲ خودروساز را وارد می کرده و با توافق نامهای که امضا شده این محصولات در داخل کشور و شهرستان خمین تولید و به بازار مصرف عرضه میشود.
وی اظهار داشت: واحد تولید کامیونت و ون آماده است و خط تولید سواری به دلیل تحریمها و نبود مواد اولیه متوقف شده که به دنبال یک برند جایگزین دیگر به جای شریک ژاپنی هستیم.
او گفت: به دلیل اینکه در گذشته نمایندگی فروش محصولات کامیونت و ون اخذ شده مشتری برای محصولات تولید شده در خودروسازی خمین وجود دارد و حتی میتوان این محصولات را پیش فروش کرد.
اسفنجی ادامه داد: راهاندازی خط تولید بیل مکانیکی و ماشین آلات راهسازی نیز در این مجمموعه در حال پیگیری است.
خمین در جنوب استان مرکزی ۱۰۵ هزار نفر جمعیت دارد.