تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۴

تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست مطبوعاتی گفت که آمریکا با خروج از برجام و توافق های بین‌المللی، نه تنها در پی جاه طلبی‌های سیاسی است بلکه با از دست دادن متحدان خود از ابرقدرتی هم ساقط شده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اینترنتی وزارت خارجه چین، «ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست مطبوعاتی هفتگی گفت: "همانگونه که نزدیک به ۵۰ محقق روابط بین الملل و سیاست خارجی از دانشگاه‌های آمریکایی مانند "هاروارد"و "جورج تاون" در بیانیه مشترکی گفتند که سیاست خارجی دولتشان در آستانه شکست قرار دارد، ثابت می شود که این کشور متحدان مهمش را از خود دور کرده و مواضع این کشور در موضوعاتی مانند برنامه هسته ای ایران (برجام)، کووید-۱۹، تغییرات اقلیمی و شبه جزیره کره در حال تضعیف و منزوی کردن آن و باعث بی‌ثباتی، ناامنی و درد و رنجش‌ بشریت شده است".

وی افزود: "نه تنها در آمریکا، بلکه در سراسر جهان از جمله میان شرکا و متحدان آمریکا هم این باور گسترده به وجود آمده است که امروز آمریکا به هیچ وجه دیگر یک ابرقدرت به نظر نمی‌رسد".

ژائو در پاسخ به سئوالی در باره ادعای «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا مبنی بر تمایل کشورهای جهان برای همراهی با آمریکا گفت: «آنچه پمپئو گفته و معتقد است، مغایر با واقعیت‌های موجود و عقیده دیگران است".

وی در این خصوص افزود: "همانگونه که روزنامه واشنگتن پست آمریکا چندی قبل نوشت، تمایل وزیر خارجه آن کشور به دستکاری در سیاست خارجی کشورش که به دلیل جاه طلبی‌های سیاسی خود وزیر است، جدی‌ترین آسیب را به دیپلماسی آمریکا در دهه‌های گذشته وارد کرده است".

این دیپلمات چینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: "آمریکایی ها با تبلیغ ایده "اول آمریکا" در سطح جهان به یک سیاست یک جانبه گرایی و قلدری روی آورده اند، به خروج از گروه‌های چندجانبه و توافقنامه‌ها خو گرفته و تمایل بیشتری به اعمال تحریم‌ علیه کسانی دارند که با آنها نیستند".

وی با اعلام اینکه امروزه کمتر کشوری در جهان مایل به همکاری با آمریکاست، اظهار داشت: "این کشور با سیاست های جدید خود را در مقابل عدالت و اخلاق بین المللی قرار داده و مقابل جامعه بین المللی صف آرایی کرده است".

ژائو اظهار داشت: "بطور مثال ماه گذشته در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامه جامع مربوط به کرونا در این مجمع با اکثریت قریب به اتفاق ۱۶۹ کشور به تصویب رسید، اما تنها ۲ کشور علیه آن رأی دادند که آمریکا یکی از آنها بود. لذا به همین دلیل اقدامات عامدانه آمریکا علیه خواست جهانی است که جامعه بین الملل تقریباً با این کشور مخالفت می کنند".

وی در این خصوص گفت: "از دید بسیاری از ملت های جهان، آمریکا امروزه به مزاحمی تبدیل شده که نظم بین‌المللی را تضعیف و قوانین بین المللی را تهدید می‌کند و به همین دلیل هیچ کشوری حاضر نیست با آمریکا همراه باشد".