به گزارش ایرنا حجت الاسلام احد آزادیخواه روز چهارشنبه در بازدید از طرحهای منابع طبیعی و آبخیزداری ملایر اظهار داشت: توسعه طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری شاهکار حفظ آب و خاک و یکی از سیاستهای کلان دولت است که به خوبی در دست اجرا است.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از هدر رفت آب و منابع آب زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک باید مبارزه علمی و عملی صورت گیرد و در این مسیر از توان مردم نیز استفاده شود.
عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی طرحهای آبخیزداری را برای پیشرفت و تولید حائز اهمیت دانست و افزود: در حال حاضر ۲۰ طرح در حوزه آبخیز این شهرستان در حال اجرا است و با اقبال عمومی مواجه است.
حجت الاسلام آزدیخواه خاطر نشان کرد: منابع طبیعی با کار جهادی و توان مضاعف برای توسعه این طرحها در حال فعالیت است.
وی با اشاره به توجه مجلس به توسعه، تولید و حفظ آب و خاک و اجرای طرحهای آبخیزداری بیان کرد: در سالهای اخیر از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات ویژهای برای این مهم اختصاص داده شده است.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سال آینده نیز تلاش ما بر این است که سه حوزه به تعداد حوزههای آبخیز این شهرستان اضافه شود.
حجت الاسلام آزادیخواه در بازدید از طرح آبخیزداری حوزه آبخیز گُلپر آباد نیز اظهار داشت: عملیات اجرایی طرحهای آبخیزداری این حوزه ۱۰۰ درصد انجام و به اتمام رسیده و امروز شاهد اجرای چندین بند سنگ و ملاتی در این حوزه و اجرای طرح توسعه جنگلکاری در منطقه دهمیانه هستیم.
رییس مجمع نمایندگان استان همدان گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری برای مهار روانآبهای ناشی از بارندگی، جزء اولویتهای این شهرستان است و با سرمایهگذاری در این حوزه به دنبال توسعه این طرحهای زیربنایی برای منطقه هستیم.
حجت الاسلام آزادیخواه اجرای طرحهای آبخیزداری در این شهرستان را از درخواستها و مطالبات مردمی دانست و افزود: در این راستا ما نیز تحقق این مطالبات را به جد پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه امسال رقم اعتبار اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی به طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری به این شهرستان قابل ملاحظه است، ابراز امیدواری کرد: در ۲ حوزه آبخیزداری و آبخوانداری شاهد تداوم اعتبارت و توسعه و پیشرفت این طرحها باشیم.
حجت الاسلام آزادیخواه همچنین اجرای طرحهای آبخیزداری را با هدف جلوگیری از هدر رفت آب، گسترش پوشش گیاهی، تغذیه سفرههای زیرزمینی و جلوگیری از سیلابها عنوان و بیان کرد: صورت تدوام این طرحها، تولید و بهبود کسب کار و معیشت مردم رونق میگیرد و میتوان سیلابها و روانآبها را کنترل و از مهاجرت مردم به شهرها جلوگیری کرد.
آبخیزداری؛ کنترل میلیاردها متر مکعب نزولات جوی
عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر نیز گفت: با توجه به وضعیت پراکنش بارشها، طرحهای آبخیزداری میتواند نقش بسیار مهمی در کنترل سیلاب داشته باشند.
محمد بشیرگنبد با بیان اینکه انجام عملیات آبخیزداری میزان آب چشمهها، قنوات و چاهها را افزایش دهد و در جنگلها و مراتع همچون اسفنج عمل میکنند بیان کرد: با انجام عملیات آبخیزداری میتوان از ورود سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب رسوب به مخازن سدها جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: با تقویت پوشش گیاهی و انجام عملیات آبخیزداری که نقش مهمی در کنترل فرسایش دارند، میتوان سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد متر مکعب از نزولات جوی را کنترل و حفظ کرد و از هدر رفت و تبخیر بیرویه آب جلوگیری کرد.
استادیار دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی دانشگاه ملایر گفت: اجرای طرحهای آبخیزداری همگام با طبیعت و با حداقل هزینه، حداکثر دستاورد را برای مردم حوزه آبخیز نشین در بر خواهد داشت.
بشیرگنبد یادآور شد: اگر مدیریت حوزههای آبخیز، مبتنی بر اصول علمی و مشارکت نظاممند مردم انجام شود، بسیاری از سیلابها و روانآبهای ناشی از بارندگیها را میتوان کنترل کرد و با وجود مشکلاتی که در زمینه آب و خاک با آن مواجه هستیم، باید به آبخیزداری توجه ویژه شود.
در این آیین همچنین از طرحهای جنگلکاری اقتصادی در اراضی کمبازده شیبدار، نحوه اجرای عملیات آبخیزداری، صندوق توسعه منطقه گُلپر آباد و دِهمیانه شهرستان ملایر بازدید شد.