سیدمحسن دهنوی عصر چهارشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان رامیان واقع در شرق استان گلستان اظهار داشت: مشاهدات میدانی امروز از روستاهای زلزلهزده و نیز گزارش گروههای جهادی بسیج نشان داد که ۲۰ خانوار زلزلهزده این شهرستان از اقشار آسیب پذیر هستند و توانایی مالی لازم برای ساخت خانه ندارند.
وی افزود: با هماهنگی مجلس شورای اسلامی دو قلم مصالح اشاره شده در اختیار گروههای جهادی به عنوان مجری طرح قرار میگیرد تا طی چند روز آینده عملیات اجرایی ساخت منازل این افراد را شروع و با همکاری دیگر دستگاههای خدماتی و کمک نیکوکاران، خانه آنها تا قبل از فصل سرما تحویل شود.
دهنوی با گلایه از روند کُند پروندهسازی در بانکها و برخی موانع در مسیر پرداخت تسهیلات ساخت مسکن، اظهار داشت: از آنجایی که قیمت مصالح به سبب تورم درحال رشد است، بانکها باید در کوتاهترین زمان تسهیلات را به متقاضیان پرداخت کنند.
وی افزود: صحبتهایی با مدیران بانک های مسکن، رفاه کارگران و کشاورزی انجام شده و قرار است ۱۴۰ فقره تسهیلات ۲۰۰ میلیون ریالی با کارمزد چهار درصد در اختیار زلزله زدگان رامیان قرار گیرد تا به ساخت و ساز واحد مسکونی خود سرعت داده و آنرا به بهرهبرداری برسانند.
عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از کیفیت نامطلوب آنتن دهی تلفن همراه و ضعف اینترنت در روستاهای زلزله زده بخش مرکزی رامیان، گفت: در تماس با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار شد تا آخر آبان ماه امسال این وضعیت با اختصاص ۱۰ میلیارد ریال اعتبار بهبود یابد.
دهنوی افزود: صحبتهایی با وزیر صنعت، معدن و تجارت برای نظارت بیشتر بر قیمت مصالح ساختمانی انجام شده که امیدواریم طی هفته آینده قیمت مصالح در بازار کاهش یابد.
نماینده مردم شهرستانهای رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت که پس از وقوع زمین لرزه در رامیان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اینکه مصوبهای از دولت برای مرمت و نوسازی منازل آسیب دیده نداشت اما از محل اعتبارات داخلی، درحال خدمات رسانی به زلزله زدگان است که جای قدردانی دارد.
غلامعلی کوهساری افزود: مجلس تلاش دارد با همراهی دولت، مصوبات لازم برای تسریع در بازسازی مناطق زلزله زده رامیان و نیز افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن را اخذ نماید.
همچنین مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان نیز دراین جلسه گفت: ۵۵ درصد از ۱۳ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی در ۶۲ روستای بالای ۲۰ خانوار شهرستان رامیان از نظر استحکام بنا، کم دوام و فرسوده هستند که نگرانی از تخریب این واحدها براثر حوادث طبیعی و غیرمترقبه احتمالی آینده، به اطلاع مسوولان استانی رسیده است.
سیدمحمد حسینی افزود: در زلزله اخیر با قدرت ۵.۱ ریشتری شاهد تخریب کامل منازل مسکونی خشت و گلی رامیان بودیم که نشان از فرسودگی بافت روستایی این شهرستان و ضرورت تسریع در نوسازی آن است.
وی با یادآوری اینکه در زمین لرزه ۱۷ شهریور امسال رامیان ۱۹۵ واحد مسکونی نیازمند تخریب و نوسازی و ۴۴ واحد نیازمند تعمیرات شدند، اضافه کرد: ساخت منازل آسیب دیده در کمتر از ۴۸ ساعت شروع شد و درحال حاضر پرونده تمام خسارت دیدگان در بانکهای عامل تشکیل شده و بیش از ۶۰ درصد آن به مرحله انعقاد رسیده است.
حسینی با ابراز نگرانی از تعلل برخی اهالی زلزلهزده روستای ویرو رامیان برای ساخت مسکن، تصریح کرد: مردم این روستا توقع دارند که دستگاههای اجرایی صفر تا صد عملیات اجرایی را برای آنها انجام و کلید خانه را تحویلشان دهند درحالی که این عزیزان هم میبایست همانند دیگر خسارت دیدگان با استفاده از تسهیلات پیش بینی شده، برای ساخت منزل خود مشارکت داشته باشند.
رامیان با ۸۵ هزار نفر جمعیت در شرق گلستان قرار دارد.