تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۷

تهران- ایرنا- مقامات آلمان از این‌که شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در این کشور به سرعت در حال افزایش است، نگران هستند.

به گزارش ایرنا، شمار مبتلایان به کرونا برای اولین بار از ماه آوریل ( فروردین)  تا کنون روزانه از ۵۰۰۰ نفر عبور کرده و این مسئله زنگ خطر موج جدیدی از همه گیری این ویروس را در این کشور به صدا درآورده است.
شبکه دویچه وله آلمان در این رابطه نوشت: مقام‌های بهداشتی آلمان امروز (چهارشنبه) اعلام کردند که برای اولین بار از ماه آوریل تاکنون بیش از ۵۰۰۰ مورد ابتلا به بیماری کرونا در یک روز از سوی انستیتوی روبرت کخ (RKI)، به آنها داده شده است. بر این اساس ظرف ۲۴ ساعت گذشته ۵۱۳۲ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که ۱۰۰۰ نفر بیشتر از روز قبل است.

شنبه گذشته آمار ابتلای روزانه به ۴۷۲۱ رسید که بالاترین میزان از ماه آوریل تاکنون بود. یک هفته پیش تعداد مبتلایان ۲۸۲۸ مورد بود و حالا آلمان با عبور از مرز ۵۰۰۰ نفر مبتلای روزانه به بالاترین میزان گسترش کووید ۱۹ از ماه آوریل تاکنون رسیده و عملا در شرایطی مانند نیمه ماه آوریل قرار گرفته است.

گسترش این بیماری به ویژه در شهرهای بزرگ سرعت بیشتری یافته است. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان چند روز پیش با اشاره به همین مسئله گفت که این شهرها "صحنه‌ای هستند که می‌توانیم ببینیم آیا قادریم پاندمی را تحت کنترل نگه داریم یا کنترل آن از ما خارج می شود". او از یک تصویر نگران کننده صحبت کرد و لوتار ویلر، رئیس انستیتو روبرت کخ بر این نگرانی مهر تایید گذاشت.  

اما گروهی از کارشناسان با صدراعظم و رئیس موسسه تحقیقاتی روبرت کخ هم‌نظر نیستند. «آندریاس گاسن» رئیس انجمن ملی پزشکان بیمه‌های درمانی دولتی (KBV) در مصاحبه ای با "نویر اوزنابروکر تساتونگ"، انستیتو روبرت کخ را به دادن "هشدار نادرست" متهم کرد و گفت که نباید تنها به آمار و ارقام ابتلا به کرونا توجه کرد و «حتی اگر موارد ابتلای جدید به ۱۰ هزار نفر برسد اما مادام که از هر ۱۰۰۰ نفر یکی به سختی بیمار باشد، جایی برای هشدار نیست.»

با این حال انجمن اپیدمیولوژی آلمان همراه با دو انجمن تخصصی دیگر بیانیه‌ای را در ابتدای سپتامبر منتشر کرد و هشدار داد که نباید "خطر دست کم گرفته شود".

«اوا گریل» از نویسندگان این بیانیه می‌گوید: «شما باید در نظر بگیرید که پیامد وضع امروز همیشه با تأخیر خود را نشان می‌دهد. کسانی که امروز آلوده شده‌اند، ممکن است به مدت سه تا چهار هفته علائمی نشان ندهند و مرگ نیز دیرتر رخ خواهد داد. علاوه بر این در تابستان امسال به طور عمده افراد جوان‌تر بودند که به این ویروس مبتلا شده‌اند اما اکنون میانگین سنی دوباره در حال افزایش است و این مایه نگرانی است.»

به همین دلیل گروهی از پزشکان به طور فزاینده از آندریاس گاسن، رئیس انجمن ملی پزشکان بیمه‌های درمانی دولتی (KBV)  به خاطر کوچک جلوه دادن خطر انتقاد می‌کنند. به عنوان مثال مارک هانفلد، یک پزشک عمومی در شهر برمرفورده که پیشتر به عنوان پزشک مراقبت‌های ویژه کار می‌کرده، در نامه‌ای سرگشاده که در حساب توییتر خود منتشر کرده از همکارانش دعوت کرده که خواستار استعفای گاسن شوند.

به تازگی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گفته است ۱۱ شهر بزرگ این کشور در گسترش بی‌سابقه کرونا مشکل مشترکی دارند. وی روز جمعه ۱۸ مهر با مسئولان این ۱۱ شهر درباره هماهنگ‌کردن سیاست مقابله با ویروس کرونا و یافتن راهکاری مشترک برای متوقف کردن این روند نگران کننده، مشورت کرد.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی تا کنون ۳۲۴ هزار و ۹۳۸ نفر در آلمان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از این میان ۹ هزار و ۶۹۹ نفر جان باخته و ۲۷۳ هزار و ۵۰۰ نفر بهبود یافته اند.