کرمان - ایرنا - به گفته رییس جهاد کشاورزی استان کرمان سطح گلخانه های شمال این استان از ۷۰ هکتار ابتدای دولت یازدهم اینک به مرز ۲۵۰هکتار رسیده و در این زمینه ۴۰۰ میلیارد تومان در مجموع تسهیلات بانکی پرداخت شده است.

عباس سعیدی شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به نامگذاری سال جاری با عنوان رونق تولید توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: برای توسعه گلخانه‌ها در شمال استان باید زمان بیشتری گذاشت زیرا هر هکتار گلخانه هیدروپونیک برای بیش از ۱۰ نفر اشغال ایجاد می‌کند و علاوه بر این محصولات سالمی در این گلخانه‌ها تولید می‌شود و اشتغال این بخش پایدار است.

سعیدی از گلخانه‌ها به عنوان چاه نفت نام برد و اظهار داشت: بخش کشاورزی با تولیدات متنوع خود در سالهای تحریم توانسته بخوبی غذای مردم را تامین کند و استان کرمان به عنوان یکی از مناطق مستعد کشاورزی در این زمینه عملکرد قابل قبولی از خود بجا گذاشته است .

وی به کمبود منابع آبی در استان کرمان اشاره و تصریح کرد: کمبود منابع آبی و کاهش کیفیت آب در کرمان مانع افزایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در این استان شده و در راستای اجرای طرح توسعه سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای و کشت های جایگزین برنامه ریزی شده است.

سعیدی  ایجاد و راه اندازی گلخانه‌ها  را یکی از اولویت‌های  مهم وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد و گفت: در این راستا  امسال ۱۰۰ هکتار برنامه کشت گلخانه‌ای در استان کرمان داریم و سال گذشته این رقم ۴۵ هکتار بود.

وی ایجاد گلخانه‌ها را فرصتی برای سرمایه گذاری عنوان کرد و افزود: بازگشت سرمایه در این طرح‌ها ظرف ۲ تا سه سال است و مهم تر اینکه هماکنون زمینه صادرات محصولات گلخانه‌ای از هر حیث  فراهم است.

رییس جهاد کشاورزی شمال استان کرمان مزیت های کشت گلخانه ای را برشمرد  و گفت : به ازای هر هکتار گلخانه در استان کرمان بین ۱۰ تا ۱۲ نفر اشتغال ایجاد می شود و این در حالیست که تسهیلات بانکی برای گلخانه بدون محدودیت پرداخت می شود.

سعیدی همچنین به روند رو به رشد کشت کیاهان دارویی در استان اشاره کرد و اظهار داشت : توسعه کشت گیاهان دارویی در اولویت کار ما به علت اقتصادی و کم حجم بودن آن و در دستور کار قرار گرفته و در این راستا جایگزین اراضی کم بازده را داشتیم که سه هزار و ۵۰۰ هکتار افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی اجرا شد.

وی ادامه داد: برای  توسعه کشت گیاهان دارویی در استان ۵۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و سطح زیر کشت از ۶۸۰ هکتار به یکهزار و ۱۳۱ هکتار رسیده است.

ر