به گزارش ایرنا از رویترز، " کن مک کالوم" به خبرنگاران گفت: نیروهای اطلاعاتی انگلیس در تلاشند تا از تحقیقات واکسن کرونا در برابر قدرتهای متخاصمی که به دنبال سرقت یا خرابکاری داده های تحقیقات هستند، دفاع کنند.
مک کالوم افزود: واضح است که داشتن اولین واکسن قابل استفاده علیه این ویروس کشنده یک جایزه بزرگ است، بنابراین انتظار داریم که طیف وسیعی در جهان به این تحقیقات علاقهمند شوند.
رییس جدید سازمان اطلاعات انگلیس گفت: طیف وسیعی از تهدیدها علیه کار تولید واکسن وجود دارد.
مک کالوم تاکید کرد: من حدس میزنم ما با دو بخش اساسی روبه رو هستیم، دسته اول تلاش هایی برای سرقت مالکیت معنوی منحصر به فرد تولید شده در تحقیقات و دوم تحریف و جعل دادههای ارائه شده است.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، بیش از ۱۵۰ واکسن بالقوه با ۴۲ آزمایش انسانی در حال تولید و آزمایش در سطح جهانی برای جلوگیری از بیماری همه گیری کرونا است.
واکسن دانشگاه آکسفورد نیز با همکاری شرکت AstraZeneca در دست تولید است. این واکسن در واقع نوعی نمونه بردار ویروسی است که عملکردی شبیه به اسب تروا دارد. برای ساخت این واکسن، محققان پروتئین تاجدار ویروس SARS-CoV-۲ را به درون یک ادناویروس ضعیف شده که معمولا عامل سرماخوردگی عادی است، منتقل کردند تا پروتئین مذکور موجب تحریک واکنش سیستم ایمنی بدن شود.
نتایج حاصل از فازهای اول و دوم آزمایشات بالینی این واکسن نشان میدهد که مصرف آن موجب یک واکنش ایمنی قوی و افزایش پادتنها و سلولهای T میشود که عوارض جانبی خفیفی مانند گیجی و سردرد دارد. اکنون فاز سوم آزمایشات بالینی این واکسن آغاز شده و قرار است مجموعا ۵۰ هزار داوطلب این واکسن را در برزیل، انگلیس، آمریکا و آفریقای جنوبی آزمایش کنند.