تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: مردم شهرستان‌های جنوب‌شرق استان تهران ۳۰ میلیون مترمکعب آب سد ماملو مصرف می‌کنند که در فصول پربارش، این میزان حق‌آبه افزایش پیدا می‌کند.

محمدرضا بختیاری روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات قرچک که با حضور استاندار تهران در محل فرمانداری این شهرستان تشکیل شد، اظهار داشت: هر چهار شهرستان ورامین، قرچک، پیشوا و پاکدشت از آب سد ماملو برخوردار است، پیشوا به عنوان آخرین منطقه جنوب‌شرق تهران با حضور وزیر نیرو از آّب سدماملو برخوردار شد.
وی افزود: در گذشته آب آمیدنی و کشاورزی این بخش از استان تهران از طریق رودخانه جاجرود تأمین می‌شد که پس از احداث سد ماملو و لتیان، تأمین آب کشاورزی دشت ورامین از طریق پساب تصفیه شده صورت گرفت و هم اکنون ۲۴۰ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده جایگزین حق‌آبه رودخانه جاجرود شده است.
این مسئول تصریح کرد: با دستور وزیر وقت نیرو، بخشی از آب آشامیدنی مورد نیاز مناطق جنوب‌شرق تهران به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب از سد ماملو تأمین و بین چهار شهرستان ورامین، پیشوا، قرچک و پاکدشت توزیع شود و هم اکنون ۲۵ تا ۳۰ درصد از آب آمیدنی این منطقه از سد و مابقی از طریق چاه‌های آب تأمین می‌شود.
بختیاری ادامه داد: با اختصاص آب سد ماملو به شهرستان قرچک، ۹ حلقه چاه آب تأمین کننده آب آمیدنی از مدار خارج شده و این امر کمک شایانی به ثبیت منابع آب زیرزمینی می‌شود.
وی افزود: پیش از اختصاص آب سد ماملو، EC آب شرب قرچک ۳ هزار و ۵۰۰ بود که برای بهبود شرایط آب، از کارخانه آب شیرین کن استفاده می‌شد که هم اکنون با این سد،  EC آب به ۷۵۰ تقلیل یافته و بسیاری از سامانه‌های آب‌شیرین کن از مدار خارج شده است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان تهران یادآور شد: احداث تصفیه خانه قرچک یکی از اولویت های این منطقه است که ظرف ۴ ماه آینده پیمانکار آن تعیین و عملیات اجرایی آن در دهه فجر امسال آغاز می‌شود
این مسئول اضافه کرد: برای اجرای این طرح به ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که اگر سازمان برنامه و بودجه، ۵۰ درصد آن را تقبل کند، شرکت آبفا نیز از محل منابع داخلی، ۵۰ درصد هزینه را تأمین می‌کند.
وی تأکید کرد: دشت ورامین شرایط بحرانی تأمین آب دارد و با احداث فاضلاب و بازچرخانی آب، بخشی از نیازهای بخش صنعت و کشاورزی شهرستان برطرف می‌شود.