علی اف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "فرانس ۲۴" با اشاره به ادامه درگیری های نظامی پس از توافق مسکو میان وزیران امور خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان، درباره برقراری رژیم آتش بس در منطقه مورد مناقشه قره باغ، افزود: نیروهای ارمنی برای بازپس گیری سرزمین های آزاد شده و بخصوص شهر "هادروت" تلاش می کنند، اما دوباره دچار شکست می شوند.
وی ادامه داد: پیام خود را به دولت ارمنستان و مردم این کشور به صراحت اعلام کردم و آنها باید به تلاش های بازپس گرفتن سرزمین های آزاد شده پایان دهند و تلاش های این چنینی فقط موجب قربانی های جدید و خونریزی ها خواهد شد.
رییس جمهوری آذربایجان با اشاره به این که روسیه مبتکر برقراری رژیم آتش بس در منطقه مورد مناقشه قره باغ بوده و جمهوری آذربایجان نیز از آن حمایت کرد، اظهار داشت: ارمنستان همواره در راستای نقض روند مذاکرات و تغییر شکل آن تلاش کرده است.
علی اف با اشاره به این که در 20 سال اخیر مذاکرات حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ فقط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان انجام گرفته، تصریح کرد: پس از روی کار آمدن دولت جدید در ارمنستان عمده تلاش ایروان در دو سال اخیر جلب دولت نظر حکومت خودخوانده قره باغ کوهستانی به روند مذاکرات و از این طریق تغییر شکل این مذاکرات بوده است.
رییس جمهوری آذربایجان افزود: وقتی که هر دوطرف متعهد به تغییر نیافتن شکل مذاکرات هستند، این بدان معنی است که همه چیز در چارچوب توافق شده قبلی ادامه خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به این که جمهوری آذربایجان پایبند به توافقات مسکو درباره برقراری آتش بس در قره باغ بود، ارمنستان را به نقض آن و حمله به شهر گنجه (دومین شهر بزرگ جمهوری آذربایجان) متهم کرد و گفت: حمله به شهروندان غیرنظامی در گنجه نشان دهنده سیاست تهاجمی ارمنی ها می باشد.
بر اثر حمله موشکی چند روز پیش به شهر گنجه، ۱۰ نفر از ساکنان غیرنظامی این کشور کشته و ۳۵ نفر دیگر نیز مجروح شدند.
به گفته علی اف، نیروهای جمهوری آذربایجان هرگز عمدا به غیرنظامیان و به شهرها حمله نمیکنند و فقط تاسیسات نظامی را هدف قرار میدهند. ما فقط به اهدافی حمله میکنیم که تهدیدی برای اتباع و نظامیان ما ایجاد می کنند. متاسفانه ارمنیها تاکتیک متفاوتی دارند و سعی میکنند تجیهزات نظامی خود را در وسط شهرها مستقر کنند، یعنی جایی که غیرنظامیان زندگی میکنند، بنابراین میبایست از خود محافظت کنیم، اما از زمان آتشبس، به این موضوع پایبند بودهایم.
وی در پاسخ به سووالی درباره حضور نظامی ترکیه در این درگیری ها گفت: ترکیه در مناقشه قره باغ دخالت نظامی ندارد، ولی از تجهیزات نظامی آنها استفاده میکنیم و این یک واقعیت است.
علی اف با اشاره به این که جمهوری آذربایجان از تجهیزات نظامی روسیه، اسرائیل و دیگر کشورها هم استفاده میکند، افزود: این تجهیزات نظامی را برخلاف ارمنیها که آن را رایگان به دست میآورند، خریداری میکنیم. ترکیه فقط در بعد سیاسی در این روند مشارکت دارد و نیروی های نظامی این کشور در این درگیری ها حضور ندارند.
رییس جمهوری آذربایجان در پاسخ به سووالی درباره استفاده از پهپادهای ترکیه ای در درگیری ها گفت: برای دستیبابی به اهدافمان به اندازه کافی از پهپادهای ترکیه در اختیار داریم، ولی تعداد آنها محرمانه است که مایلم مخفی باقی بماند.
علی اف درباره مزیت این پهپادها برای ارتش جمهوری آذربایجان در این درگیری ها نیز گفت: این پهپادها بسیار مدرن و پیچیده هستند. فقط به وسیله پهپادهایی که به واسطه ترکیه به دست آوردهایم، توانستهایم تجیهزات نظامی ارمنستان را به ارزش یک میلیارد دلار نابود کنیم و این خسارتِ زیادی برای ارمنیهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ نیز اظهار داشت: موضع ما در این زمینه همواره چنین بوده است که کشورهایی که ریاست این گروه میانجی را بر عهده دارند باید بی طرف باشند.
روسیه، آمریکا و فرانسه از سال ۱۹۹۷ میلادی ریاست مشترک گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ را بر عهده دارند.