به گزارش ایرنا، اکبر فتحی روز پنجشنبه در جلسه رفع موانع تولید با موضوع ساماندهی مرغداری های فاقد مجوز در مراغه افزود: ۵۹۰ واحد تولید مرغ گوشتی و ۲۶۰ واحد تولید تخم مرغ در کنار ۵۶ واحد پرورش مرغ مادر در آذربایجان شرقی فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه مراغه قطب تولید مرغ و تخم مرغ آذربایجان شرقی است، ادامه داد: متاسفانه تعداد واحدهای غیرمجاز در زمینه تولید محصولات طیور، در مقایسه با واحدهای دارای پروانه و مجوز بالاست.
فتحی اضافه کرد: وجود واحدهای غیرمجاز و فاقد پروانه در زمینه تولید مرغ و تخم مرغ، در سال های اخیر زمینه ساز بروز بی ثباتی در بازار عرضه و تقاضا شده است.
وی گفت: برای رفع مشکل وجود این واحدها نیز، تمهیدات مناسبی در کنار تسهیل مبتنی بر قواننین مصوب نظام جامع دامپزشکی برای مجوزدار کردن آنها در استان در حال اجراست.
وی افزود: رفع مشکلات این واحدها می تواند زمینه ساز ثبات اشتغال، تولید و نیز کاهش معضلات زیست محیطی و بهداشتی به ویژه در پیشگیری از بروز بیماری های طیور شود.
رفع مشکلات واحدهای تولیدی در راستای جهش تولید و اشتغال باشد
نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با توجه به مشکلات موجود مرغداری ها، رفع مشکلات این واحدهای تولیدی در راستای جهش تولید و اشتغال باشد.
علی علیزاده افزود: عمل به تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص جهش تولید و حمایت از واحدهای تولیدی، مورد اهتمام و توجه دستگاه های اجرایی در جهت تسهیل و رفع مشکلات واحدهای تولیدی قرار گیرد.
وی ادامه داد: در این راستا و با توجه به اینکه واحدهای تولید مرغ و تخم مرغ بخش مهمی از تامین مواد غذایی منطقه را برعهده دارند، تعطیلی یا آسیب به روند تولید آنها می تواند زمینه ساز مشکلات اقتصادی شود.
وی اضافه کرد: دستگاه های اجرایی و متولی امر نیز باید راهکارهای لازم و عملی برای رفع مشکل واحدهای فاقد مجوز فعال در زمینه تولید مرغ و تخم مرغ را براساس قوانین و ضوابط و با در نظر گرفتن تخفیف های لازم ارائه دهند.
بیش از ۲۸ هزار تن گوشت مرغ و تخم مرغ در مراغه تولید می شود
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز گفت: هم اکنون بیش از ۲۸ هزار تن گوشت مرغ و تخم مرغ این شهرستان به عنوان قطب تولید این محصولات روانه بازار می شود.
سیدعلی موسوی حسینی افزود: با وجود فعالیت واحدهای متعدد مرغداری در این شهرستان، هم اکنون ۵۴ واحد فاقد مجوز در این بخش فعال هستند.
وی ادامه داد: با بررسی های کارشناسی و برگزاری جلسات مختلف، مشکلات ۱۴ واحد مرتفع شده و مشکلات ۱۶ واحد دیگر که قابل حل بوده در حال بررسی برای رفع شدن است.
وی اضافه کرد: رفع مشکل مجوز این واحدها می تواند زمینه ساز کاهش مشکلات زیست محیطی، تامین قانونی نهاده ها و افزایش سطح تولید در منطقه شود.
حمایت از تولید قانونی و مشروع در سال جهش تولید
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: در راستای عمل به منویات رهبری، حمایت از تولید قانونی و مشروع در سال جهش تولید در اولویت این سازمان قرار دارد.
امیرحسین بهداد افزود: با توجه به ضرورت حمایت از تولید، نباید تولید محصولات دامی و طیور از طرف تولید غیرمجاز تهدید شود که این امر در زمینه پیشگیری از خسارات حاصل از شیوع بیماری مشترک دام و طیور ضروری است.
وی ادامه داد: براساس قانون جامع دامپزشکی مصوب سال ۸۸، ۲ سال به مرغداری های فاقد مجوز فرصت رفع مشکلات و دریافت پروانه و مجوز داده شده لیکن برخی از آنها تاکنون بدون مجوزهای لازم به فعالیت خود ادامه می دهند.
وی اضافه کرد: آذربایجان شرقی هم اکنون در زمینه ساماندهی واحدهای مرغداری فاقد مجوز، در کل کشور رتبه نخست را کسب کرده است.
وی افزود: با مجوز دار شدن واحدهای مرغداری گوشتی و تخم گذار، این واحدهای از واکسیناسیون مناسب، بهداشت و نهاده های حمایتی دولتی برخوردار و بهره مند می شوند.
فعالیت ۹۷ واحد مجاز تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در مراغه
مدیر جهاد کشاورزی مراغه هم گفت: هم اکنون ۹۷ واحد مجاز تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در این شهرستان فعالیت می کنند.
اسماعیل کریمی اصل افزود: در این شهرستان ۵۱ واحد تولید تخم مرغ و ۴۶ واحد تولید مرغ گوشتی به صورت قانونی و دارای مجوز فعالیت تولیدی دارند.
وی با اشاره به وجود ۵۴ واحد غیرمجاز تولید مرغ و تخم مرغ در این شهرستان ادامه داد: برخی از این واحدها می توانند با رفع مشکلات خود، از مجوزهای لازم برای ادامه فعالیت خود برخوردار شوند.
وی اضافه کرد: از سال ۹۴ تاکنون نیز ۱۸۵ مورد اخطار به واحدهای فاقد مجوز ارائه شده که تاکنون منجر به پلمپ ۵۴ واحد و نیز رفع پلمپ ۱۶ واحد شده است.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز، مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.