دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف عصر پنجشنبه همزمان با روز جهانی غذا در بازدید از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در مشهد، صنعت غذا را مهمترین صنعت کشور دانست و افزود: این صنعت به طور مستقیم با سلامت جامعه در ارتباط است و وزارت علوم از ارتقا و جایگاه این موسسه حمایت های لازم را به عمل می آورد.
وی با بیان اینکه اکثر قریب به اتفاق مراکز پژوهشی در کشور وابسته به دانشگاه ها هستند ادامه داد: موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تنها موسسه پژوهشی مستقل کشور است که به طور مستقیم وابسته به وزارت علوم فعالیت می کند که این امر نشان دهنده توجه ویژه وزارت علوم به پژوهش در صنعت و مواد غذایی است.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم بر حمایت علمی و صدور مجوزها برای این موسسه تاکید دارد و در نهایت وظیفه این مرکز پژوهشی است که جایگاه خود را در بین تولیدکنندگان صنایع غذایی محکم کند.
وی مشارکت بیرونی ۹۶ درصدی در قراردادهای پژوهشی این موسسه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: تمرکز بیشتر بر پژوهش های تقاضا محور نکته ای کلیدی در عملکرد موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به شمار میرود و این موسسه تاکنون عملکرد قابل توجهی داشته که با توجه به گستردگی صنعت غذا باید با تلاش بیشتری نسبت به رفع مشکلات صنعت غذا و چالش های پیش روی کشور در این زمینه اقدام کند.
رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این بازدید گفت: شناسایی چالش های ملی در زمینه ایمنی و امنیت غذایی و ارائه راهکارهای برون رفت از بحران های موجود، طراحی جیره های غذایی در شرایط بحران، کاهش ضایعات مواد غذایی، ارائه دانش فنی تولید مواد اولیه در صنایع غذایی با هدف کاهش وابستگی از جمله مهمترین اقدامات این موسسه در سال های اخیر بوده است.
دکتر قدیر رجب زاده با اشاره به پاسخگویی به نیازهای تکنیکی و نوآورانه ۱۱۵ واحد صنعتی و سازمان اجرایی در این موسسه طی ۲ سال اخیر، چارچوب تعاملات موسسه و صنعت غذا را در پنج محور ایفای نقش به عنوان واحد تحقیق و توسعه، انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک، ارائه خدمات آزمایشگاهی، ارائه خدمات آموزشی و ارائه خدمات مشاوره ای اعلام کرد.