دکتر قدیر رجب زاده روز پنجشنبه در پیامی به مناسبت روز جهانی غذا ضمن تبریک ۲۵ مهرماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا به دست اندرکاران حوزه غذا و پاسداشت خدمات فعالان این حوزه افزود: این روز به مناسبت سالروز تاسیس سازمان جهانی فائو به عنوان روز جهانی غذا نامیده شده و مراسم سالیانه این روز، ما را به تفکر در خصوص وضعیت تغذیه، گرسنگی، کمبود منابع غذایی در جوامع بشری، امنیت و سلامت غذا، بحران های پیش رو و نقشی که از منظر وظائف انسانی، اخلاقی و حرفه ای بر عهده ماست وادار می سازد.
وی ادامه داد: غذا در زمره اولین و اساسی ترین نیاز انسان شناخته شده و تامین غذای سالم جزو بدیهی ترین و دشوارترین وظیفه های ممکن برای مسوولین هر جامعه از سطح خانواده تا سطوح منطقه ای، ملی و فراملی است.
رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: روز جهانی غذا در سال ۲۰۲۰ در حالی با شعار "رشد، تغذیه، پایداری. با یکدیگر. عملکرد امروز ما آینده ماست" آغاز میگردد که ایران و جهان با شیوع ویروس کووید ۱۹ روبرو است.
وی افزود: در پی این وضعیت سبد غذایی خانوار از این پدیده تاثیر پذیرفته و با دشواری همراه گشته است بطوریکه گزارش های جهانی از روند رو به رشد میزان گرسنگی در جامعه بشری در قرن حاضر حکایت داشته و مشکلات ناشی از سوء تغدیه، رژیم های نادرست و الگوهای غذایی ناسالم سلامت صدها میلیون انسان بویژه کودکان و اقشار آسیب پذیر را در معرض مخاطره قرار داده است.
رجب زاده ادامه داد: از طرفی رویه های نامطلوب تولید از جمله بهره گیری بی رویه از سموم و آفت کشهای کشاورزی، آلودگی و فساد مواد غذایی، روش های ناکارآمد و ناعادلانه عرضه و توزیع و شرایط ظالمانه تحریم های بینالمللی در کشور ما دسترسی به غذای سالم و کافی را برای بسیاری با محدودیت همراه ساخته است.
وی گفت: در این شرایط نقش متخصصین حوزه ها و گرایش های مختلف وابسته به علوم و صنایع غذایی روز به روز نمود بیشتری پیدا می کند به نحوی که شعار "عملکرد امروز ما آینده ماست" در تامین غذای سالم و کافی بیش از هر گروه دیگر متوجه ما و دست اندرکاران این حوزه بوده و کنش فعالانه و هوشمندانه ما در عرصه تحقیق، توسعه و تولید راهکار تحقق این شعار و سلامت آینده جامعه را رقم خواهد زد.
رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: این موسسه پژوهشی به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیش از سه دهه تجربه تحقیقات کاربردی و تعامل با صنایع تولیدی در رویکردی نوین، تحقیقات در خصوص سلامت غذا از مزرعه تا سفره را در برنامه خود دارد.