تهران -ایرنا - شبکه خبری روسیا الیوم روز پنجشنبه گزارش داد: با پایان مهلت آمریکا به سودان برای عادی کردن روابط با رژیم صهیونیستی، میان دولت مدنی با شورای حاکمیتی این کشور بر سر موضوع سازش با صهیونیست‌ها اختلاف نظر وجود دارد.

به گزارش ایرنا به نقل از روسیا الیوم، برخی منابع در درون دولت و شورای حاکمیتی خبر دادند، دولت سودان قطعی کردن مسأله عادی سازی روابط با تل آویو و ربط آن به رفع تحریم این کشور را رد کردند.

این منابع افزودند: واشنگتن پیش تر چند شرط برای سودان در مقابل عادی کردن روابط با رژیم صهیونیستی قرار داده بود، از جمله رفع نام این کشور از فهرست تروریستی، پرداخت کمک‌های مالی برای به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد و همچنین عدم محاکمه سودان در آینده.

براساس این گزارش، میان دولت مدنی و نهاد نظامی در دولت انتقالی سودان اختلافات زیادی در این خصوص وجود دارد و در این موضوع دولت نظامی با پیشنهاد آمریکا موافق است؛ اما دولت مدنی آن را رد می‌کند.

از سوی دیگر «ساطع الحاج» از اعضای ارشد گروه «الحریه و التغییر» در سودان به روسیا الیوم گفته است که موضع دولت به «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در جریان سفر او به خارطوم ابلاغ شده است.

الحاج با تأکید بر این که دولت انتقالی اختیار قطعی کردن پرونده عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را ندارد، خبر موافقت سودان با پیشنهاد آمریکا یا حتی بررسی آن را تکذیب کرد.

وی با بیان این که دولت درحال حاضر بر چند پرونده مشخص مربوط به صلح، اسناد، قانون اساسی و اقتصاد تمرکز دارد، گفت: موضع دولت سودان در رابطه با پرونده عادی‌سازی مخالفت با آن است.

پیش تر رسانه های صهیونیستی و مقام های دولت آمریکا از سودان به عنوان یکی از کشورهایی که احتمالا روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی خواهد کرد یاد کرده بودند.

یک پایگاه خبری "سودانی" چهارشنبه شب به نقل از منابع رسمی و بلندپایه دولت خارطوم فاش کرد که آمریکا به سودان ۲۴ ساعت مهلت داده است که تصمیم خود را در خصوص عادی‌سازی روابط با اسرائیل بگیرد.

پیش از این، نیز پایگاه خبری آکسیوس آمریکا گزارش داده بود که سودان در قبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی درخواست ۱.۲ میلیارد دلار محموله‌های غذایی، ۲ میلیارد دلار کمک مالی یا یک وام ۲۵ ساله کرده و از آمریکا و امارات تعهد گرفته است تا کمک‌های اقتصادی به سودان ارائه دهند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اکتبر ۲۰۱۷ تحریم های اقتصادی اعمال شده علیه سودان از سال ۱۹۹۷ را لغو کرد اما نام این کشور را از فهرست حامیان تروریسم درج شده از سال ۱۹۹۳ را حذف نکرد.