سنندج - ایرنا - کشور با توجه به تحریم‌ها در شرایط اقتصادی مناسبی قرار ندارد اما اجرای بسیاری از طرح‌های عمرانی و تولیدی در شهرستان قروه نه تنها متوقف نشده که با حمایت و تامین مالی دولت، بکار خود ادامه می‌دهند.  

به گزارش ایرنا رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی کردستان در ادامه سفرهای خود برای پیگیری مشکلات طرح‌های عمرانی و تولیدی شهرستان‌ها و تسریع در پیشرفت کار آنها روز پنجشنبه با همراهی جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی کردستان به قروه سفر کرد.  
پروژه‌های مهم و قابل توجه‌ای در  این شهرستان در حال اجراست که نیاز به تصمیم گیری‌هایی برای رفع موانع وجود داشتند و در این سفر مورد بازدید قرار گرفته و رفع مشکلات آنها پیگیری شد.  
دانشکده صنعت و معدن قروه از طرح‌های مهم و از بهترین دانشکده‌های استان است که اعتبار ۹ میلیارد تومانی تخصیص آن ابلاغ شد و تا چندی دیگر آماده بهره‌برداری است.
از دیگر طرح‌های تولیدی که مورد بازدید قرار گرفت مجتمع‌های تولید گوشت قرمز بود، استان کردستان دارای ظرفیت زیادی در این بخش است و راه‌اندازی دو مجتمع ۱۰۰ واحدی در دلبران و سریش آباد هم در اشتغالزایی و هم افزایش تولید گوشت قرمز موثر است.  

برای راه‌اندازی و توسعه این دو مجتمع مهم شهرستان قروه ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده خواهد شد.  
توسعه بیمارستان شهید بهشتی قروه نیز در دستور کار قرار دارد و از محل منابع مالی استانی و ملی کار آن آغاز شده است.
طرح‌های آموزشی، راه روستایی، مجتمع فرهنگی، استخر سرپوشیده از جمله طرح‌های دیگر شهرستان است که تکمیل آنها پیگیری شده و امیدواریم شاهد به ثمر رسیدن آن در این دولت باشیم.

بازدید از طرح‌های شهر دزج
رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی کردستان به همراه برخی دیگر از مدیران استانی و شهرستانی همچنین از طرح‌های عمرانی شهرهای دزج، دلبران و سریش‌آباد نیز بازدید کردند.  
درمانگاه تخصصی دزج که توسط یک خیر در حال ساخت است اولین طرحی بود که در بدو ورود به شهر دزج مورد بازدید قرار گرفت.  
برای این درمانگاه ۲ میلیارد تومان هزینه شده و ٨٠ درصد پیشرفت دارد و همه امکانات و تجهیزات لازم برای راه‌اندازی آن آماده است.  
بخش چهاردولی شامل ۳۱ روستا با ۱۸ هزار نفر و شهر دزج با سه هزار نفر جمعیت است که ۲۱ کیلومتر با قروه فاصله دارد و این درمانگاه نیاز بسیاری از اهالی را رفع می‌کند تا ناچار نباشد به قروه یا شهرهای دیگر بروند.

کارگاه تولید ماسک یکی دیگر از طرح‌هایی بود که مورد بازدید قرار گرفت، این کارگاه تولیدی با پنج دستگاه در حال تولید ماسک به صورت سه شیفت است و ۵٣ نفر در آن مشغول کار هستند.  
سرمایه‌گذار حدود یک میلیارد تومان برای راه‌اندازی این کارگاه هزینه کرده و روزانه حدود ۴٠ هزار عدد ماسک تولید می‌کند البته نیاز به ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات بعنوان سرمایه در گردش دارد.  

سردخانه محصولات کشاورزی دزج طرح دیگری بود که مورد بازدید قرار گرفت، این سردخانه با چهار هزار تن ظرفیت در حال فعالیت است ولی پنج میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد باکس های نگهداری محصولات نیاز دارد.  

کمبود این باکس‌ها موجب شده کیسه‌های سیب‌زمینی را روی هم بگذارند و این به محصولات آسیب می‌زند، با دریافت تسهیلات قرار است مشکلات موجود رفع شود.

وجود سردخانه‌ها در مناطقی همچون قروه که محصولات کشاورزی مناسبی دارد از اهمیت خاصی برخوردار است تا بتوان محصولات را برای مدتی قبل از ارائه به بازار نگهداری کرد.

مجتمع دامپروری ۳۰ هزار راسی از طرح‌های بزرگ کشور

طرح دامپروری ۳۰ هزار راسی که از طرح‌های بزرگ دامپروری در کشور محسوب می‌شود نیز مورد بازدید مسوولان قرار گرفت، این طرح در فاز اول با ظرفیت پنج هزار راس فعالیت می‌کند و برای تولید شیر، گوشت، پشم و پنیر برنامه‌ریزی کرده است.  
این مجتمع که ۶۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۸۰ غیرمستقیم در آن مشغول به کار هستند با مشکلاتی در زمینه سند و تغییر کاربری مواجه است.  

سرمایه‌گذار خواهان افزایش یک میلیون دلاری تسهیلات بود که رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان در این بازدید قول مساعد برای کمک به فعالیت این مجتمع داد.  

طرح‌های اقتصادی و فرهنگی در دلبران

بازدید از دلبران بخش دیگری از سفر برنامه‌ریزی شده رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی کردستان به شهرستان قروه بود.  در این شهر از مدرسه شش کلاسه بازدید شد که تا دو هفته دیگر تحویل آموزش و پرورش داده می‌شود.  
نصراللهی زاده به همراه دیگر مسوولین همچنین از محل ساخت مجتمع فرهنگی دلبران دیدن کردند. زیربنای این مجتمع فرهنگی یک هزار و ۴۰۰ متر است و عملیات ساخت آن یک سال متوقف بوده، اما رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی از شهردار دلبران که طرح را از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل گرفته خواست با ترک تشریفات، پیمانکاری را به استانداری و سازمان مدیریت معرفی کند تا هرچه زودتر عملیات ساخت از سر گرفته شود.  
برای ساخت این طرح سال گذشته ۴۷۰ میلیون تومان تخصیص داده شده اما این اعتبار هزینه‌ نشده و امسال نیز قول تخصیص همین مقدار داده شد.  


رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی همچنین در این شهر از تصفیه خانه دلبران بازدید کرد، با توجه به آلوده بودن بخشی از آب منطقه به آرسنیک ایجاد این تصفیه‌خانه از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این بازدید نحوه کار تصفیه خانه بویژه بخش تصفیه و رفع آرسنیک دیده شد، این تصفیه خانه در بخش اول با فیلترهای سیلسی و کربنی(کربن فعال) بخشی از آلودگی‌ها را رفع می‌کند اما در بخش بعد با فیلتر رزین آرسنیک نیز حذف می‌شود، مسیر انتقال آب به تصفیه خانه ۱۳ کیلومتر و حجم مخزن آب ۲ هزار مترمکعب است.  

مسوولین همچنین از توسعه امامزاده جعفر دلبران بازدید کردند، این طرح حدود سه میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و ساخت و سازهای اولیه با کمک اوقاف و مردم انجام شده است.  

بازدید از شهرهای سریش آباد و قروه
در سریش آباد هم یک مجتمع دامپروری و تولید مصنوعات سنگی از سوی مسوولان مورد بازدید قرار گرفت و از نزدیک مشکلات این دو واحد بررسی شد.  

دانشکده صنعت و معدن قروه از طرح‌های مهم مورد بازدید این شهر بود که ۹۳ درصد پیشرفت دارد و  تا آخر آذر ساخت آن به اتمام می‌رسد.  
این دانشکده پنج هزار و ۴۰۰ متر زیربنا دارد و از آزمایشگاه، کلاس درس، اتاق اداری و سالن آمفی تئاتر برخوردار است.  ۱۶ میلیارد تومان برای ساخت این دانشکده هزینه شده و ۹ میلیارد تومان از سوی سازمان مدیریت برنامه ریزی کردستان برای تکمیل طرح تخصیص داده می‌شود.  

این دانشکده با توجه به اینکه قروه یک شهر معدنی محسوب می‌شود اهمیت خاصی دارد و از سوی دیگر می‌تواند دانشجویانی از شهرهای دیگر را هم به قروه جذب کند و نقشی در توسعه شهر داشته باشد.
استخر سرپوشیده قروه از دیگر طرح‌های مورد بازدید بود، این طرح چند سال متوقف است و تکمیل آن نیاز به چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان دارد.  
نصراللهی زاده از مسوولین قروه خواست این طرح را برای تکمیل به بخش خصوصی بسپارند تا سریعتر به بهره‌برداری برسد.  
توسعه چهار بخش بیمارستان شهید بهشتی و کتابخانه عمومی قروه از دیگر طرح‌هایی بود که از رییس سازمان مدیریت برنامه ریزی کردستان در این بازدید قول کمک برای تکمیل آنها داد.

سفر به چهار شهر دزج، دلبران، سریش‌آباد و قروه از صبح آغاز شد و تا شب‌هنگام ادامه داشت، عبور از مسیرهای خاکی و دور و نزدیک مانع بازدید نشد. شهرهایی همچون دزج، دلبران و سریش‌آباد که تاریخ زیادی از شهر شدن آنها نمی‌گذرد از کمبودهایی به عنوان یک شهر برخوردارند که باید در مرکز توجه مسوولان باشند.

سفرهای رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به اقصا نقاط شهرستان‌های استان کردستان برای رفع گره‌ از طرح‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و عمرانی صورت می‌گیرد. مشکلات همه این طرح‌ها با تخصیص اعتبار حل نمی‌شود گاهی با ترک تشریفات پیمانکار، گاهی با هماهنگی با دستگاه‌های دیگر و گاهی هم از طریق اولویت بندی یا دادن یک دستور رفع شدنی است.

نصراللهی زاده با حضور در محل و کسب اطلاع از مشکلات طرح‌ها در جهت رفع‌ آنها گام بر می‌دارد. این گره‌گشایی از مشکلات طرح‌ها با حضور در مرکز استان امکان پذیر نیست بنابراین چنین سفرهایی برنامه‌ریزی می‌شود.