مشهد- ایرنا- آیین عزاداری برای دو اختر تابناک آسمان نبوت و امامت، رحلت نبی مکرم اسلام (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) پنجشنبه شب با حضور زائران و مجاوران و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت امام رضا (ع) برگزار شد.

در این مراسم عزاداران با رعایت فاصله اجتماعی همنوا با مرثیه سرایی ذاکران اهل بیت (ع) به سینه زنی پرداختند و برای رحلت جانکاه پیامبر اسلام (ص) و شهادت سبط اکبرش حضرت امام حسن مجتبی (ع) عزاداری کردند. 

صحن‌های مختلف حرم مطهر رضوی در این شب محل حضور زائران و مجاوران و برگزاری مراسم عزا با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی بود.

به همین مناسبت جای جای حرم مطهر رضوی سیاه پوش شده و صدای نوحه و مرثیه مداحان فضای حرم را پر کرده بود و هر کدام از زائران به شیوه خود در برابر ساحت مقدس حضرت امام رضا (ع) به عزاداری پرداختند.

برنامه عزاداری برای زائران غیرایرانی نیز در صحن کوثر با آداب و رسوم خودشان برگزار شد، در این مراسم عرب زبانان، اردوزبانان و افغانستانی‌ها برای رحلت نبی مکرم اسلام (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) به عزاداری مشغول شدند.

یکی از استادان حوزه و دانشگاه در این مراسم گفت: رسول اکرم (ص) در هنگام مبعوث شدن به رسالت، یک جامعه کاملا منحط را تحویل گرفت که از نظر مسائل رفتاری، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در جهالت به سر می برد.

حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی افزود: مهمترین شاخص‌های جامعه جاهلی ولنگاری و بی حجابی زنان، تعصب قومی و قبیله ای و داشتن افکار جاهلی مانند زنده به گور کردن دختران، رباخواری، بت پرستی و قمار بازی بود.

وی ادامه داد: حضرت محمد(ص) در چنین جامعه ای به رسالت مبعوث شد و در طول ۲۳ سال ابلاغ این رسالت الهی تحول بزرگی در جامعه جاهلی عرب ایجاد کرد و آن جامعه را به یک جامعه متعالی و رشد یافته تبدیل نمود.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: اقدامات پیامبر اکرم (ص) در سه محور افکار، رفتار و اعتقادات صورت گرفت. آن حضرت در گام اول اعتقادات جامعه عربی را متحول کرد، اعتقاد جامعه جاهلیت آن روز بر مبنای شرک و بت پرستی بود که پیامبر اسلام (ص) گفتن کلمه "لااله الاالله" را جایگزین پرستش بتها نمود.

وی افزود: پیامبر اکرم (ص) مساله معاد و بازگشت به سوی خدا را برای مردم مطرح کرد و آنها متوجه شدند که حیات آنها پس از مرگ نیز ادامه دارد و در عالم آخرت باید پاسخگوی اعمال خود باشند.

حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: یکی از دلایلی که پیامبر اکرم (ص) توانست در جامعه جاهلی عرب تحول عظیم ایجاد کند، این بود که رفتار آن حضرت با گفتار ایشان مطابقت داشت، پیامبر اسلام (ص) فقط مردم را امر به نیکی نمی‌کرد بلکه خود نیز در انجام کارهای نیک پیشقدم بود.

وی گفت: پیامبراسلام (ص) به بچه ها سلام می‌کرد، وقتی کسی در بستر بیماری می‌افتاد به عیادت او می رفت، در تشییع جنازه مومنین شرکت می‌کرد و مردم هم که ایشان را الگوی خود قرار داده بودند، به انجام این کارها تشویق می‌شدند و به این ترتیب تحول اخلاقی عظیمی در جامعه به وجود آمد.