گچساران -ایرنا-موفقیت در زمینه های نویسندگی و نوازندگی، عرفان شیروانی لک ،روشندل گچسارانی را به مشهورترین جوان این شهرستان در سال های اخیر تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا، او که در زمان کودکی به علت یک بیماری بینایی خود را از دست داد با قبول محدودیت های جسمانی حصار تیرگی ها را در هم شکسته و خوب دیدن را در بلبشوی چراغ های دنیای امروز به هم سن و سال های خود می آموزد.

عرفان معتقد است که دنیا، تماشاگه راز است و راز را در پس دنیای تیرگی ها هم می توان با چشم بصیرت مشاهده کرد.

او که در زمان حاضر دانشجوی رشته روانشناسی است، با نگاشتن هفت کتاب به رشته تحریر درآورده و فعالیت های گسترده در زمینه موسیقی ،شهره عام و خاص شده است.

داستان های کودکان و نوجوانان، دل نوشته های عرفان،ماجرای هیراد شهر نجات شاهزاده جلد یک،ماجرای هیراد شهر انتقام ارژنگ دیو جلد دوم از جمله کتاب های منتشر شده این نویسنده جوان است.

ابر کوچولو و ننه سرما،هفت خرس قهوه ای و همسایه پردرد سر از دیگر کتاب های اوست که به علت مشکلات مالی در انتظار انتشار است.

عرفان تاکنون حدود ۷۰ لوح تقدیر از امور فرهنگی دستگاه های اجرایی مختلف در استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس دریافت کرده است.

او در حالی که بیستمین بهار زندگی خود را پشت سر گذاشته تجارب ارزشمندی چون نوازندگی در یکی از سخت ترین سازهای موسیقی یعنی ویولن،کسب رتبه اول موسسه قلمچی،همکاری در زمینه نویسندگی و صداپیشگی رادیو را کسب کرده است. 

نوازندگی از قلک تا ویولن

این جوان موفق می گوید: در سنین پیش از مدرسه به موسیقی علاقه داشتم تا جایی که قلک پر از سکه های  پول فلزی و ۲ چوب  نخستین ابزار نوازندگی من بود.

او می گوید: تابستانی که پایه اول راهنمایی را به پایان رساندم در جست و جوی راهی برای فراگیری یکی از ۲ ساز مورد علاقه ام یعنی پیانو و ویولن ،نخستین تکاپوهای خود را آغاز کردم.

عرفان افزود: تجهیزات مورد نیاز ساز پیانو گران قیمت بود و من توان خرید آن را نداشتم و ویولن را هم همه می گفتند چشم می خواهد.

شیروانی لک از اینکه مربیان حتی اجازه نمی دادند به صورت آزمایشی در یکی از دوره های آموزشی ساز ویولن حاضر شود دلگیر می شود اما هرگز برای یادگیری دلسرد نشد.

وی گفت:یکی از آشنایان پدرم به خانه مان آمد و مقدمات ویولن را به من آموزش داد.
اما روح جست وجوگر و خسته ناپذیر عرفان به اندک قانع نبود و برای یادگیری بیشتر راهی شهر شیراز می شود و او نزد استادی به نام کیوان محمدپور ساز ویولن را فرا گرفت.

او حوصله و دقت فراوان برای قرار دادن انگشتان دستش در جای مناسب و استفاده از حس لامسه برای یادگیری را از ویژگی های این معلم موسیقی ذکر می کند.

عرفان می گوید: استاد محمدپور گذشته از موسیقی اشتراک گذاری اندوخته های دانشی را به من یاد داد.

این روشندل پرتلاش می گوید: هرگز یاد ندارم این استاد پیش از ثمربخش شدن آموزش به دلیل پایان زمان کلاس موسیقی را تمام کرده باشد.

او که هم اکنون در حال یادگیری ساز کمانچه است در برخی از جشنواره ها و برنامه های فرهنگی گرمابخش محفل دوستداران موسیقی می شود.

نویسندگی

عرفان مطالعه تعداد پرشماری از کتاب های ادبی و داستانی را راز موفقیت خود در زمینه نویسندگی می داند.

این روشندل تاکید می کند: فراگیری هنر نویسندگی به دلیل علاقه شخصی، من را وارد دنیای جدیدی کرد که تقریبا مشکلات جسمی را فراموش کرده ام.
او در مورد روزگار کرونایی گفت: نویسندگان هم از پیامدهای کرونا بی نصیب نمانده اند و کند شدن کار انتشار آثارشان برایشان دردسرساز شد.

شیروانی لک در دوران انتشار بیماری ویروس کرونا مطالعات خود را دوچندان کرده است و هم اکنون در حال نگاشتن دو کتاب شامل داستان های کوتاه برای کودکان ۶ تا هفت ساله است اما به رشته تحریر درآوردن داستان های بلند را از برنامه های آینده خود در نویسندگی می داند.

توصیه های عرفان به خانواده روشندلان

او مرز بین موفقیت و شکست در افراد نابینا را آموزش به موقع همراه با تجهیزات مورد نیاز ذکر کرد.

عرفان با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات مورد استفاده نابینایان از سوی روشندلان ساخته شده گفت: همکاری  مربیان و خانواده آنان می تواند زمینه ساز پرورش روشندلان موفق باشد. 

شیروانی لک با اشاره به محدودیت های جسمانی نابینایان و کم بینایان افزود: آموزش برای کودکان نابینا ضروری تر از کودکان عادی است چون آنان حس بینایی را ندارند تا در فرایندهای محیطی مهارت کسب کنند.

این جوان موفق با یادآوری لزوم آموزش مهارت استفاده از رایانه برای انسان ها در دنیای امروز گفت: این مهارت برای نابینایان در دوران کودکی ضروری تر است چون آنان برای مطالعه باید کتاب ها را اسکن و رایانه آن را برایشان بخواند.

او معتقد است: دیر شروع شدن آموزش کودکان نابینا در مدرسه از تجارب تلخ برخی نابینایان است و افزود: آموزش کودکان نابینا باید زودتر از سایر کودکان آغاز شود.

زنی فراتر از مادر

او با اشاره به اینکه درآن سال هایی که تکنولوژی اسکن و قرائت با استفاده از رایانه برای زبان فارسی وجود نداشت مادرش کتاب های علمی،داستانی درسی و غیر درسی را برایش قرائت و ضبط می کرد گفت: او برای من فراتر از یک مادر معمولی بود.

وی شروع یادگیری در سن سه سالگی به همت مادرش را یادآور شد و افزود: موفقیت خود را مدیون شروع زود هنگام یادگیری می دانم.

عرفان ابراز داشت: نگاشتن کتابی که روایتگر مرارت های مادرم برای یادگیری موسیقی و هنر نویسندگی باشد از آرزوهایم است.

 بنیامین نخستین شاگرد مکتب  عرفان

بنیامین شیروانی لک برادر عرفان نخستین پرورش یافته عرفان جوان موفق قصه ماست.

بنیامین که ۱۴ سال سن دارد تاکنون ۲ کتاب برای رفع چالش های اجتماعی ویروس کرونا و بقای حیات وحش نگاشته است.

او با وجود داشتن مشکل کم بینایی اما با درک شرایط اجتماعی در قالب داستان و به زبان ساده برای رفع مشکلات اجتماعی تلاش می کند.

بنیامین امسال مقام دوم جشنواره ملی هر خانواده یک کتاب یاریگران زندگی در رشته داستان را کسب کرده است.

او در سال۱۳۹۹ همچنین در نخستین جشنواره قاب ماندگار ویژه مدارس استثنایی کهگیلویه و بویراحمد به عنوان نفر اول تقدیر شد.

در این جشنواره یکهزار و۵۰۰ اثر شرکت داشتند.

بنیامین نوجوان داستان ما در سن ۱۱ سالگی کتاب «ماجراهای شاهزاده» و« لک لک ها »رابا موضوع حیات وحش نوشت که در آن با توجه به خشکسالی های آن سال ها به زبان داستان از مخاطبان خود خواسته شده تا برای تامین غذا و آب حیات وحش مشارکت کنند.
بنیامین که هم اکنون در پایه نهم تحصیل می کند به تازگی دومین کتاب خود با نام مهمان ناخوانده کرونا را به رشته تحریر درآورده است.

او هنر نویسندگی  و موفقیت در زندگی را مدیون عرفان برادر نابینای خود می داند.

رئیس اداره بهزیستی گچساران گفت:عرفان شیروانی لک یکی از جوانان موفق این شهرستان است که کمتر از کمبودها می گوید.

مهران کشاورز بیان کرد: این جوان ساعی که با تلاش مضاعف توانسته است محدودیت های جسمانی را شکست دهد الگوی موفقی برای نسل امروز برای مبارزه  با مشکلات است.

وی با اشاره به هزینه های انتشار کتاب و وضعیت متوسط مالی خانواده عرفان شیروانی لک که بخشی از هزینه کتاب ها را از طریق تسهیلات بانکی تامین کرده اظهار داشت: خرید کتاب های عرفان باعث ایجاد انگیزه تلاش بیشتر او خواهد شد.

رئیس اداره بهزیستی گچساران گفت:۲۳۰ نابینا و کم بینا در این شهرستان از خدمات بهزیستی بهره مند هستند.

وی با اشاره به اینکه تنها ۳۰ درصد از معابر گچساران برای معلولان مناسب شده گفت: مناسب سازی معابر این شهرستان گامی برای فراهم کردن بستر موفقیت آنان است.

کشاورز اظهار داشت: معلولان مانند سایر افراد حق دارند که بدون نیاز به دیگران در خیابان‌ها، معابرو بانک‌ها تردد کنند.

وی ضمن قدردانی از دستگاه های اجرایی که برای عبور معلولان مناسب سازی کرده‌اند، افزود: برخی از ادارات و بانک ها در زمینه مناسب سازی برای تردد نابینایان تاکنون هیچ گونه اقدامی انجام ندادند به طوریکه اگر معلولان به عنوان ارباب رجوع به این مکان ها مراجعه کنند نیازمند کمک دیگران هستند.

فرماندار گچساران نیز گفت: بر اساس قانون حمایت از حقوق معلولان، تمام  موسسه ها و سازمان‌های دولتی موظف هستند در طراحی و ساخت ساختمان‌ها و معابر عمومی معلولان را نیز مدنظر قرار دهند.

علی خوان پایه ابراز کرد: مناسب سازی محیط ‌های شهری و اداره های گچساران  برای دستیابی راحت تر معلولان و جانبازان در دستور کار مسئولان این شهرستان است.

وی بیان کرد: رفت و آمد آسان‌  معلولان و جانبازان و استفاده برابر و عادلانه از فرصت‌ها و بدون مانع  از اهداف مناسب سازی محیط شهری است.