به گزارش ایرنا، منابع خبری در باکو روز شنبه به نقل از گزارش مطبوعاتی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان سخنان اخیر پمپئو را مغایر بیانیه های قبلی دولت آمریکا درباره مناقشه قره باغ توصیف کردند.
وزیر خارجه آمریکا بتازگی در مصاحبه با یکی از رسانههای محلی آتلانتا با انتقاد از نقش برخی طرف های ثالث در مناقشه قره باغ بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، خواهان حل این مسأله از راه های دیپلماسی شد.
پمپئو افزود: ترک ها (ترکیه) دخالت کرده و منابعی را در اختیار جمهوری آذربایجان گذاشتهاند که این اقدام، مخاطرات و توان نظامی موجود در این درگیری دیرین را افزایش داده است.
وی ادامه داد: حل و فصل این درگیری باید از طریق مذاکره و رایزنی مسالمت آمیز و نه درگیری مسلحانه انجام شود و قطعاً نباید کشورهای ثالث با وارد عمل کردن توان نظامی خود در اوضاعی که مانند بشکه باروت است، وارد ماجرا شوند.
پمپئو اظهار کرد که ارامنه میتوانند از خودشان در برابر آنچه که آذربایجانیها انجام میدهند، دفاع کنند.
وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد که این سخنان وزیر خارجه آمریکا همچنین با موقعیت واشنگتن به عنوان یکی از رؤسای گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ مطابقت ندارد.
آمریکا به همراه فرانسه و روسیه از سال ۱۹۹۷ میلادی ریاست مشترک گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا- تأسیس شده در سال ۱۹۹۲ میلادی برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ- را بر عهده دارند.
کارشناسان یکی از دلایل بروز درگیریهای نظامی فعلی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را فعالیت های بی نتیجه این گروه میانجی در ۲۸ سال گذشته می دانند.
درگیریهای نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از یک وقفه چند هفتهای بار دیگر از ششم مهرماه جاری از سرگرفته شد.
پس از درگیریهای نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیر) بین نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات نظامی به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیشبینی کرده بود.
با وجود حصول توافق آتشبس در مذاکرات جمعه گذشته (۱۸ مهر) وزیران امور خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مسکو، توافق آتشبس در چند روز اخیر در منطقه مورد مناقشه قره باغ به صورت مکرر نقض شده است.