زنجان - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۱۰ میلیون و ۱۴۲ قطعه مرغ در کشتارگاه های صنعتی استان ذبح شده است.

محمدباقر حاج کاظمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت از این تعداد قطعه مرغ کشتار شده ۲۱ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۵۶۲ کیلوگرم گوشت گرم مرغ وارد چرخه مصرف استان زنجان شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه حفظ و ارتقای سلامت عمومی و بهداشتی همه مردم در سطح جامعه مهمترین سیاست دامپزشکی در استان زنجان به شمار می‌رود بر همین اساس نیز، هرکدام از کشتارگاه‌های استان دارای یک دامپزشک و یک کاردان دامپزشک از بخش خصوصی، یک ناظر شرعی و یک دامپزشک از بخش دولتی است.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان زنجان، مراحل قبل از کشتار، حین کشتار و بعد از کشتار طیور توسط این نیروها به صورت ویژه مورد نظارت قرار می‌گیرد.
حاج کاظمی خاطرنشان کرد: به دنبال نظارت های انجام شده، ۶۱ هزار و ۵۳۳ لاشه غیر بهداشتی با ۱۸۰ هزار و ۲۹۵ کیلوگرم از لاشه های سالم مرغ به دلیل موارد غیربهداشتی جدا و ضبط شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این لاشه های غیربهداشتی ۲ میلیون و ۷۰۵ هزار و ۴۶۲ اندام از این لاشه ها ضبط و معدوم شد.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: مردم در استفاده از فرآورده‌های خام دامی اطمینان خاطر داشته باشند، چرا که کشتار دام و طیور با نظارت ناظران و ذابحان شرعی انجام می‌شود و دامپزشکی استان زنجان هم نظارت مستقیم بر کشتارها دارد.
حاج کاظمی اظهارداشت: به منظور جلوگیری از به خطر افتادن سلامت جامعه با کشتار غیرمجاز دام، بازرسان بهداشتی دامپزشکی استان به صورت مستمر نسبت به بازرسی از مراکز عرضه فرآورده خام دامی فعالیت دارند.
وی یادآوری کرد: در صورت مشاهده هرگونه موارد غیربهداشتی از فرآورده‌های خام دامی بدون هیچ اغماضی نسبت به تشکیل پرونده و معرفی متخلفان به مراجع قضایی اقدام می‌شود.
مدیر کل دامپزشکی استان زنجان از شهروندان خواست، هنگام خرید گوشت دقت کنند که لاشه دام کشتاری در محل قصابی‌ها دارای برچسب مشخصات تولید و مهر بازرسی بهداشتی دامپزشکی باشد.
حاج کاظمی افزود: شهروندان برای حفظ سلامت و بهداشت عمومی در صورت مشاهده هر گونه موارد تخلف بهداشتی فرآورده‌های خام دامی اعم از گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، شیر خام و عسل موارد را با سامانه ۱۵۱۲ با دامپزشکی این شهرستان در میان بگذارند.