«سیاوش آقاخانی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این نظارت همزمان با شیوع ویروس کرونا با مدیریت و برنامهریزی سمنهای استان با مشارکت ۲۰ بازرس آغاز شد و اکنون تعداد آنان به ۲۸ نفر رسیده است.
وی اظهار داشت: استفاده نکردن از تجهیزات حفاظتی، ضدعفونی نشدن سطوح و رعایت نکردن پروتکلهای تخصصی از علتهای اخطار و مهر و موم در واحدهای صنفی استان است.
آقاخانی افزود: نخستین اخطار بازرسان مجموعه سمنهای استان به واحدهای متخلف منجر به مهر و موم میشود و اخطار دوم و سوم با توجه به تعهد صنوف و داشتن کد رهگیری انجام میشود.
وی اظهار داشت: از زمان از سرگیری کسب وکارها، دستوالعملهای جدید از سوی وزارت بهداشت اعلام شد و ستاد ملی کرونا نظارت بر اجرای این دستورالعملها را ابلاغ کرده است.
رئیس گروه بازرسیهای حوزه مقابله با کرونا استان مرکزی گفت: در روزهای آغاز شیوع ویروس کرونا، مردم نکات بهداشتی را کمتر رعایت میکردند اما اکنون با تذکر و بازرسیهای متوالی مشارکت مردم بهتر شده است.
آقاخانی افزود: طبق بازرسیهایی که از سوی بازرسان این مجموعه انجام شده ۹۰ درصد صاحبان اصناف ماسک دارند اما استفاده درستی از این سپر پوششی برای بیماری نمیشود و با آلودگی همراه است.
وی اظهار داشت: طبق ابلاغیه ستاد ملی کرونا ارایه خدمات به افراد بدون ماسک در واحدهای صنفی ممنوع است اما ۳۰ درصد مراجعه کنندگان بدون ماسک هستند اما خدمات دریافت میکنند.
آقاخانی افزود: بیشتر صنوف استان مایع ضدعفونی کننده دارند اما بازرسان ابزار سنجش برای درصد و استاندار بودن محلول را در اختیار ندارند.
وی اظهار داشت: صنوف هر شب و یا هر صبح اقدام به ضدعفونی محل کار برای جلوگیری از شیوع کرونا میکنند که این شیوه اشتباه است و باید با ارایه خدمات به هر مشتری ضدعفونی صورت گیرد.
۴۰۰ سازمان مردم نهاد در بخشهای مختلف سلامت، خیریه، فرهنگی، محیط زیست و امور اجتماعی در نقاط مختلف استان مرکزی فعال هستند.
شیوع ویروس کرونا از اسفندماه پارسال آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استانهایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.
بر اساس اعلام سیما ساداتلاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۵۳۴ هزار و ۶۳۱ نفر تا ۲۸ مهر ۹۹ در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده، شمار جان باختگان نیز به ۳۰ هزار و۷۱۲ نفر رسیده و ۳۰ استان همچنان در وضعیت قرمز یا هشدار هستند.