به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تارنمای شبکه چندملیتی تله سور آمریکای لاتین با اشاره به توئیت «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در ابتدای گزارش خود نوشت: این اقدام، دستاوردی در جهت چندجانبهگرایی، صلح و امنیت منطقه محسوب می شود و سپس تاکید کرد: عادی سازی کنونی در همکاری ایران با کشورهای جهان در زمینه دفاعی موضوعی در جهت حفظ صلح و امنیت منطقه است.
دیروز شنبه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران در توئیتی نوشت: از آن رو که سلاح در ایران برای دفاع است، برخلاف عملکرد دیگر کشورها، نه جنگ به راه انداخته و نه سبب فساد میشود. ما ایمان داریم که امنیت با اراده ملت ما و خودکفاییاش محقق میگردد. اهداف ما همیشه صلحآمیز و دفاعی است.
تله سور همچنین یادآور شد: لغو تحریم های تسلیحاتی در راستای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) صورت گرفته که در آن چند ملت بزرگ در سال ۲۰۱۵ به توافق رسیدند که تحریمها پس از پنج سال، در ازای کنترلهای دقیق بر برنامه هستهای ایران خاتمه یابد.
شبکه آمریکای لاتین پس از تاکید بر امکان خرید سلاح توسط ایران در زمینه دفاع و بازدارندگی تصریح کرد: با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل، ایران با وجود عدم موازنه قدرت در تاریخ معاصر، هیچگاه جنگی را آغاز نکرده است.
بخش اسپانیولی نشریه اسپوتنیک روس نیز با اعلام لغو تمام تحریمها علیه تجهیز سلاح ایران، با اشاره به اظهارات وزارت خارجه ایران تاکید کرد ایران از این اقدام در جهت بازدارندگی و تقویت قدرت دفاعی خود بهره خواهد برد.
نشریه روسی علاوه بر امکان خرید سلاح از سوی ایران براساس توافق هسته ای، افزود: ایران همزمان قادر خواهد بود "براساس سیاست خود، سلاح دفاعی صادر کند"
اسپوتنیک از اقدامات مذبوحانه آمریکا (طرح تمدید تحریم تسلیحاتی و بازگردانی تحریم های بین المللی علیه ایران) به تلاش هایی برای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل یاد کرد و نوشت: تهران در برابر آخرین تلاش های آمریکا برای نقض قوانین سازمان ملل، واشنگتن را نصیحت کرد که رویکرد ویرانگری خود را کنار بگذارد و به تعهداتش پایبند باشد.
این رسانه روسی نیز با اشاره به سخنان وزیر خارجه ایران، تاکید کرد که عادی سازی روابط نظامی ایران با جامعه جهانی در واقع دستاوردی به نفع چندجانبه گرایی، صلح و امنیت جهان است.
تارنمای آرژانتینی اینفوبائه نیز با وجود درج ادعایی مغرضانه در تیتر گزارش خود که خرید و فروش سلاح توسط ایران را "تهدید" توصیف میکرد، در متن خود اذعان کرد: این موضوع، دستاوردی برای ایران محسوب می شود که به طور قانونی طبق قطعنامه سازمان ملل و با رأی موافق ۱۳ عضو از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت در برابر یکجانبه گرایی ناکام آمریکا محقق شده است.
اینفوبائه با اشاره به اظهارات «یحیی رحیم صفوی» مشاور عالی رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به پرسشی از طرفهای معامله تسلیحاتی با ایران نوشت: ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی با پیشرفتهای تسلیحاتی خود، به توانمندی و خودکفایی در این زمینه دست یافته و از همان زمان زیر فشار شدیدترین تحریم ها واقع شده است. با این وجود، پس از ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه) از تمامی تحریم های تسلیحاتی آزاد شده و خرید و فروش تجهیزات و فناوریهای به روز نظامی را براساس منافع ملی با کشورهای دوست و شرکای تجاری همسو در دستور کار قرار خواهد داد. این موضوع با کشورهای اروپایی به این دلیل که این کشورها از مدت ها قبل برای خرید سلاح ایران ابراز تمایل نکرده اند، صورت نمی پذیرد.
تجربه جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال گذشته باید درس عبرتی باشد برای تمام کشورهایی که اراده انجام کاری را دارند اما از بیم سیاستهای آمریکا، از گام برداشتن در مسیر دلخواه خود، سر باز میزنند، عقبنشینی در برابر آمریکا نه تنها موجب توقف این کشور در پیشروی و حمله نمیشود، بلکه میدان عمل و جسارت و امکان بیشتری در اختیار این کشور برای تجاوز و زورگویی قرار میدهد.