زاهدان- ایرنا- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان گفت: سه هزار کیلومتر شبکه سیمی برق این استان تا پایان سال به کابل خود نگهدار تبدیل می‌شود.

خلیل عوض زاده روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۱۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه سیمی در سیستان و بلوچستان وجود دارد اظهارداشت: در مرحله اول تعویض کابل‌های سیمی و فرسوده به خود نگهدار یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر در نظر گرفته شده که از این میزان ۱۳۰ کیلومتر آن تاکنون انجام شده است.

وی ادامه داد: راسک و کنارک به عنوان نخستین شهرستان‌های سیستان و بلوچستان آغاز کننده این طرح بوده و هم‌اینک تمام شهرستان‌های این استان به صورت امانی و روزانه در حال فعالیت و تعویض کابل‌های مسی به خود نگهدار هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار بر این طرح در نظر گرفته شده است بیان کرد: برای تعویض شبکه سیمی به کابل خود نگهدار به هر یک از مدیریت‌های برق استان ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته تا به صورت امانی و به کمک کارکنان سیمبان با اولویت مکان‌های دارای برق غیر مجاز و با فرسودگی بالا تعویض شود.

وی خاطر نشان کرد: فرآیند تبدیل شبکه‌های سیمی به کابل‌های خودنگهدار در سیستان و بلوچستان از سال‌های قبل شروع شده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال در صورت تامین اعتبار مناسب بخش عمده‌ای از شبکه‌ سیمی در نقاط مختلف این استان به کابل‌های خودنگهدار تبدیل شود.

عوض زاده اظهارداشت: کابل‌های خودنگهدار از نوع آلومینیوم روکش دار هستند که علاوه‌بر کاهش هزینه نسبت به سیم‌های مسی، ماندگاری بیشتر شبکه را نیز باعث می‌شود.

وی به مزایای دیگر این طرح اشاره کرد و افزود: خدمات رسانی مطلوب به مشترکان، افزایش پایداری شبکه، هزینه کمتر اجرا به نسبت سیمی، ضریب ایمنی بالا برای همکاران و شهروندان، کاهش سرقت سیم‌های شبکه، کمک به بهبود فضای مناسب شهری، جمع آوری برق‌های غیر مجاز و جلوگیری از سرقت انرژی، رفع ضعف ولتاژ مشترکان، توجه به مسائل زیست محیطی با حذف شاخه زنی درختان در تماس با شبکه و کاهش تلفات از دیگر مزایای این طرح است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان انجام این طرح در مناطق جنوبی این استان را با توجه به شرایط رطوبتی و فرسایش کابل‌های سیمی مهم دانست و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و فرسودگی سریع تاسیسات و شبکه‌ها در مناطق رطوبتی لزوم اجرای این طرح در این مناطق دو چندان است. 

به گزارش ایرنا، به برکت انقلاب اسلامی، هم‌اینک بیش‌ از پنج هزار و ۴۵۵ روستا سیستان و بلوچستان از نعمت برق پایدار برخوردار هستند.