«طبق بررسی ها مومو یک اکانت واتساپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت و پس از شروع به گفت وگو از سوی حساب کاربری مومو فرد به رفتارهای خطرناک دعوت می شود.»
سرهنگ محمد اقبالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : به تازگی شاهد مطرح شدن چالش مومو در سطح کشور هستیم که بیشتر متقاضی آن نوجوانان بودندکه این پیام ها و تصاویر موسوم به مومو را از اپلیکیشن واتساپ دریافت کرده بودند.
وی خاطرنشان کرد که این چالش در بین نوجوانان و جوانان دست به دست می شود در حالیکه از اثرات مخرب آن اطلاعی ندارند.
اقبالی گفت: چنانچه کاربران واتساپ از حساب های کاربری با شماره ایرانی و برخی خارجی پیام هایی را به زبان فارسی دریافت می کنند که در چالش مومو شرکت کنند بدون اینکه پیام را باز کنند سریع پیام مورد نظر را حذف کنند؛ چرا که بیشتر این پیام ها با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال می شود.
وی تاکید کرد: به دلیل دسترسی راحت به این برنامه به طور قطع افراد بیشتری تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت که نیاز است تا برای جلوگیری از آسیبها ی احتمالی، خانواده ها آن را شناخته و از گرایش فرزندان خود به آن جلوگیری کنند.
رییس پلیس فتا البرز همچنین از مسوولان حوزه آموزش در مدارس خواست برای تدریس به هیج وجه از پیام رسان های خارجی برای آموزش مجازی استفاده نکنند و برای هرگونه آموزش از پیام رسان داخلی و برنامه شاد بهره گیرند.
اقبالی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با توجه به روند سال تحصیلی دانش آموزان در فضای مجازی و استفاده مداوم آنها از اینترنت، والدین باید بر رفتارهای اینترنتی فرزندان خود نظارت بیشتری داشته باشند.
وی اضافه کرد: ممکن است در وبگردی ها به موضوعاتی برخورد کنند که خانوادهها باید در زمان حضور فرزندان در این فضا همه جوانب اعم از تهدید و آسیب را درکنار قابلیتهای آن مد نظر قرار دهند.
اقبالی افزود: امروزه کودکان ونوجوانان زمان زیادی را در روز صرف بازیهای آنلاین، استفاده از اپلیکیشنها و یا حضور در شبکههای اجتماعی میکنند و این فعالیتها اغلب به دور از چشم والدین است و در نتیجه نظارتی هم برآنان وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: حضور درفضای مجازی و استفاده از ابزارها وامکانات متنوع آن برای خانواده وفرزندان امری اجتناب ناپذیر است و یکی از روش های محدود کردن فعالیت کودکان در فضای سایبر، استفاده خانواده ها از نرم افزارهای فیلترینگ خانگی است.
رییس پلیس فتا البرز یادآورشد: این نرمافزارها ضمن آن که ارتباط های انجام شده در بستر اینترنت را برای والدین مشخص کرده و برای آن ها مشخص می کند که فرزند آنها از چه سایتهایی بازدیدکرده و باچه کسانی درارتباط بوده، میتواند ساعت کار با سیستم را برای کودکان محدود کند.