به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی بخشی زاده روز یکشنبه در مراسم آغاز به کار رادیو وحدت ، سه کارکرد اطلاع رسانی، آموزشی و تفریحات را وظیفه رسانهها دانست و افزود: رسانه وقتی ارزشمند است که کارکردهای دیگری داشته باشد که یکی از آنها موضوع وحدت بوده و این دستور کار جدید ما است.
وی در ادامه، رادیو را رسانه ای جریان ساز دانست و گفت: رادیو با سرعت موضوع وحدت را در دستور کار خود قرار داده و به این موضوع به شکل فنی توجه داریم.
او همچنین با اشاره به فرازهایی از کتاب سنن النبی علامه طباطبایی گفت: باید هنرمندانه به این موضوع پرداخت و علاوه بر رادیو وحدت سایر رادیوها نیز با استفاده از نظرات کارشناسان به موضوع وحدت بپردازند.
وی با اشاره به سنت های پیامبر گفت: امام صادق فرمود خوش ندارم کسی بمیرد درحالی که هنوز برخی از آداب پیامبر را بجا نیاورده است.
تدارک برنامه های مختلف با تاکید بر وحدت
مدیر رادیو وحدت با اشاره به ضرورت وحدت جهان اسلام گفت: برنامههای مختلفی به منظور وحدت بیشتر برادران اهل سنت و شیعه داخل کشور تدارک دیده شده و همچنین در سطح جهانی نگاهی به امت رسول الله داریم.
مهدی مسعودی افزود: یکی از مهمترین برنامههای این شبکه رادیویی برنامه امت رسول الله است که با علما و بزرگان جهان اسلام ارتباط برقرار می کنیم.
رادیو وحدت با شعار صدای همدلی امت رسول الله همزمان با آغاز ماه ربیع الاول روی موج اف ام ردیف ۹۵ و ۵ شروع به کار کرد.
شروع مراسم با قرائت آیاتی از قرآن توسط یک فلسطینی از کنار مسجد الاقصی بود که به صورت اختصاصی برای رادیو وحدت آماده شده بود.
رادیو وحدت گفتمان دستیابی به امت واحده را ترویج کند
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز در این مراسم گفت: رادیو وحدت گفتمان دستیابی به امت واحده را ترویج کند که دستیابی به تمدن اسلامی است. اگر اهل پیامبر هستیم باید ادب اختلاف را رعایت کنیم و از گریبانگیری و ناسزاگویی خودداری کنیم.
شهریاری ادامه داد: ما باید رحماء بینهم باشیم و اگر میخواهیم زیر چتر نبوی قرار گیریم، باید وحدت را سرلوحه خود قرار دهیم و رائد وحدت میتواند مهربان بودن مسلمانان را ترویج کند.
وی با استناد به آیه ۱۰۳ سوره آل عمران از ضرورت وحدت امت اسلامی سخن گفت و افزود: ریسمان الهی عبارت است از سنت پیامبر که خدا برای امت اسلامی ترسیم کرده و اگر از زیر چتر پیامبر خارج شویم تکلیف خود را انجام نداده ایم.
اختلافات را باید به گونه ای مدیریت کرد که جامعه دچار اختلاف نشود.
وی اولین نکته برای مدیریت اختلاف را در رعایت ادب اختلاف دانست وگفت: باید مباحثه و گفتمان مودبانه داشت که در قرآن به گفت و گوی حضرت موسی و فرعون به خوبی اشاره شده است. دومین نکته این است که باید دعوت به عقلانیت حکیمانه است. بنا بر این نیاید جاهلانه سخنگفت بلکه باید استدلال آورد.
َشهریاری گفت: جهل یکی از مشکلات جهان اسلام است که باید زدوده شود. سومین نکته در ادب اختلاف موعظه نیکوست یعنی باید به گونه ای رفتار کرد که طرف مقابل حس کند که دلسوز او هستید.
الگوی همدلی باشیم
جلیل رحیمی جهان آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: کاری که صدا و سیما به مناسبت هفته وحدت انجام داده یک کار اسلامی و عقلانی است و پیامبر اعظم نیر با این هدف و مسیر، دین اسلام را به ما عرضه کرد که محبت و وحدت را به عنوان آموزه ای الهی به کار بندیم.
وی افزود: ما به عنوان ایرانی وظیفه داریم الگوی همدلی و زیست مبتنی بر همگرایی باشیم و از آنجا که انقلاب اسلامی پرچم دین باوری را با تقدیم ۲۴۰ هزار شهید برافراشته وظیفه داریم برای وحدت تلاش کنیم تا فرهنگ اصیل ایرانی و آموزه های دین اسلام را ترویج دهیم.
رادیو وحدت پرچمدار وحدت امت اسلامی است
حجت الاسلام سید رمضان موسوی مقدم از رادیو وحدت به عنوان ندای وحدت امت اسلامی یاد کرد و گفت: این رادیو پرچمدار وحدت امت اسلامی خواهد بود.
وی افزود: رادیو وحدت می تواند بسیاری از بحث های نظری و تئوری را ارایه کند و به شبهاتی که در این زمینه وجود دارد پاسخ دهد و با برخورداری از نظرات کارشناسان، شکافی را پر کند که از سوی دشمن به آن دامن زده می شود.
در این مراسم ضمن پخش یک نمایش رادیویی از خدمات مرحوم حسین علی مرادی در ساختن مدرسه برای دانش آموزان مناطق اهل سنت تجلیل ودر پایان از تمبر هفته وحدت و رادیو وحدت رونمایی شد.