به گزارش عصر یکشنبه روابط عمومی و بینالملل گروه شرکت های پدیده، مجمع عمومی عادی شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده با موضوع تصمیم گیری در خصوص تصویب صورتهای مالی و توزیع سود نقدی و سایر مواردی که در صلاحیت مجمع باشد بطور فوقالعاده برگزار شد.
مدیر عامل شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز با اعلام گزارش فعالیت هیات مدیره در این جلسه گفت: امروز این شرکت با پشت سر گذاشتن شرایط بحرانی خود و حمایت و صبوری سهامداران، به سودآوری رسیده است.
نیما ملایی افزود: این شرکت در سال ۹۸ به ۵۹۵ میلیارد تومان سود خالص دست یافت و این در شرایطی بود که در سال قبل از آن، این شرکت ۱۲۱ میلیارد تومان زیان خالص داشته است.
وی ادامه داد: با توجه به مصوبه ستاد کشوری مقابله با ویروس کرونا، این مجمع با اجرای تمامی پرتکلهای بهداشتی برگزار و بیش از ۳۴ درصد از سهامداران نیز به صورت زنده نظارهگر مجمع بوده و در رای گیری مشارکت داشتند.
مدیر عامل شرکت توسعه بینالمللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز گفت: در مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده این شرکت که نماینده رسمی سازمان بورس و اوراق بهادار و نماینده قوه قضائیه حضور داشتند، تقسیم ۱۰ درصد سود خالص معادل ۵۹.۵ میلیارد تومان به تصویب مجمع عمومی رسید.
وی افزود: به هر سهم هزار و ۱۴۱ ریال سود تعلق گرفت که به صورت نقدی و در موعد قانونی به سهامداران پرداخت خواهد شد.
پس از ختم این جلسه و بر اساس مفاد قانون تجارت هیات رییسه مجمع عمومی شرکت با موضوع افزایش سرمایه انتخاب و جلسه مجمع عمومی فوق العاده رسمیت یافت. در این جلسه و با توجه به مجوز صادره از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار افزایش سرمایه ۱۸۵ درصدی شرکت توسعه بین المللی صنعت گردشگری پدیده شاندیز از محل سود انباشته نیز به تصویب مجمع عمومی رسید. بر اساس این مصوبه افزایش سرمایه که از محل سود انباشته شرکت اجرایی می شود، به هر سهم ۱.۸۵ سهم به عنوان سهام جایزه تعلق گرفته و در واقع هر سهم فعلی به ۲.۸۵ سهم تبدیل خواهد شد.
چهار سال پیش و قبل از تحولات راهگشای اخیر، فعالیت شرکت پدیده شاندیز که ۱۳۰ هزار سهامدار دارد در پی مطرح شدن تخلفات گسترده در فروش سهام، تغییر غیرمجاز کاربری زمینهای کشاورزی، پرداخت نکردن حقوق دستگاههای ذیربط، دریافت نکردن گواهی پایانکار و دیگر تخلفات مدیران این شرکت، با دستور مراجع قضایی متوقف شد.
مراجع قضایی در مرحله نخست، دفاتر فروش و عرضه سهام شرکت را با حکم دادستانی خراسان رضوی بستند و بعد از مدتی فعالیتهای کل این طرح نیز متوقف شد.
حل مشکل سهامداران و فعال کردن مجدد پروژه پدیده شاندیز ظرف چهار سال اخیر از دغدغههای جدی و سنگین مسوولان بود به طوری که سه سال پیش با تشکیل "ستاد تدبیر" در خراسان رضوی اقداماتی برای راهاندازی دوباره و سر و سامان دادن به وضعیت شرکت پدیده شاندیز صورت گرفت.
پرونده ۱۲۰ جلدی شرکت پدیده از ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با برپایی ۱۶ جلسه دادگاه در مشهد مورد رسیدگی قرار گرفت و در شانزدهمین روز تیر ماه پارسال ختم رسیدگی آن اعلام و روز ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۸ رای ۵۰۹ برگی این پرونده صادر شد.
بر اساس رای قطعی قاضی دادگاه رسیدگی به پرونده پدیده که روز پنجم مرداد ماه ۱۳۹۸ اعلام شد "محسن پهلوان مقدم" متهم ردیف نخست به تحمل حبس ابد محکوم و ۲۱ متهم دیگر این پرونده علاوه بر الزام به استرداد مال تحصیل شده از فعالیتهایشان در شرکت پدیده شاندیز، به مجازاتهایی از تحمل ۲ تا ۲۰ سال حبس محکوم شدند.
در همین مدت تلاشهای همزمان مسوولان در سطح استان و کشور برای رفع مشکلات شرکت پدیده و خروج سرمایه هنگفت آن از رکود، منجر به گشایش کار با عقد مجموعه قراردادهایی با ۴۵ شرکت پیمانکاری و مشاور جزء و کل برای ساخت و تکمیل پروژههای شرکت پدیده از مهر ماه پارسال شد.
هماینک گروه شرکتهای پدیده در قالب ۶ شرکت اصلی و دو مؤسسه وابسته در حال فعالیت است. این شرکت دو سایت اصلی اداری و پروژه گردشگری در شهر شاندیز خراسان رضوی و جزیره کیش استان هرمزگان دارد و به طور میانگین دو هزار نفر در بخشهای مختلف پروژههای شرکت پدیده در شهر شاندیز واقع در ۴۰ کیلومتری شمال غرب مشهد مشغول کار هستند.
نماد معاملاتی شرکت بینالمللی پدیده شاندیز نیز هماینک در فهرست اوراق بهادار "بازار پایه فرابورس ایران" قرار گرفته و از روز بیستم اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ بازگشایی شده است.
شرکتهای تابعه پدیده شاندیز شامل شرکت ابنیه و ساختمان پدیده، شرکت بین المللی تجارت الکترونیک پدیده کیش (سهامی خاص)، شرکت بین المللی پدیده شاندیز کیش (سهامی خاص)،شرکت پدیده پارسیان توس (سهامی خاص) و موسسه پشتیبانی سهام پدیده شاندیز میباشند.