زاهدان- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سهمیه گاز این استان به منظور جلوگیری از کمبود گاز مایع در زمستان ۳۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان ماندانا زنگنه در نشست با رییس شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز کشور اظهارداشت:چندی پیش نیز شرکت پرسی ایران گاز متعهد شد برای پیشگیری از کاهش گاز مایع و بروز مشکلات سال گذشته در استان از طریق ناوگان ریلی هر هفته ۲۴ واگن گاز مایع وارد این منطقه کند.

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان در تامین گازمایع مورد نیاز شهروندان خود با مشکلات عدیده‌ای رو به رو بود و برای رفع آن به طور میانگین هفته‌ای ۲ یا سه نشست با مدیران استانی و ملی مرتبط به این حوزه برگزار می‌شدتا این مشکل برطرف شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: بررسی مشکلات گاز در این استان نشان داد که کمبود ناوگان حمل و نقل تاثیر بسزایی در ایجاد آن‌ داشته و برای رفع این کمبودها در نشست‌های مختلف با مدیران استانی و ملی برای حل این مشکل تصمیماتی اتخاذ شد و علاوه بر تامین نیسان وانت حمل سیلندر گاز ۱۱ کیلویی در سطح شهرستان‌ها، ۱۱ کشنده هم برای تامین و توزیع مناسب گاز بین شهرستان‌ها به ناوگان استان افزوده شد.

ذخایر  هشت تنی طلای سیستان و بلوچستان در مرحله جذب سرمایه‌گذار

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مطالعات معدن طلای این استان تکمیل شده و این معدن با ذخیره قطعی هشت تن طلا به مرحله جذب سرمایه‌گذار رسید.

ماندانا زنگنه در نشست با معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان ایمیدرو که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد اظهارداشت: در حوزه معادن سیستان و بلوچستان را می‌توان رنگین‌کمان معادن کشور معرفی کرد چرا که این منطقه در کنار معادن فراوانش از حضور معدن آنتیموان، تیتانیوم، مس و حتی معدن طلا که اقتصادی‌ترین معادن کشور به شمار می‌آیند هم بی‌بهره نمانده است.

وی بیان کرد: معدن طلا کشف شده سیستان و بلوچستان یکی از معادن اقتصادی کشور است که چندی پیش شناسایی شد و پس از مدت‌ها مراحل اکتشاف و مطالعات آن به پایان رسید و گواهی اکتشاف این معدن با ذخیره قطعی هشت تن طلا صادر شد.

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: برای انجام اکتشاف فراخوان جذب سرمایه‌گذار تا پایان مهر به طور عمومی منتشر می‌شود تا بتوان از ظرفیت‌های این پهنه برای رونق اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال بهره لازم را برد.
وی افزود: در کنار این معدن، معدن مس سیستان و بلوچستان هم از جمله ظرفیت‌های نابی است که در منطقه شناسایی شده و در مرحله مطالعات اکتشافی قرار گرفته و مطالعات این معدن هم حداکثر تا پایان امسال به اتمام می‌رسد و پیش‌بینی می‌شود ذخایر مس شناسایی شده در این معدن به ۴۰۰ میلیون تن برسد اما این میزان می‌تواند پس از تکمیل اکتشاف افزایش ملموسی داشته باشد.

زنگنه با اشاره به اینکه در راستای شناسایی ظرفیت‌های معدنی سیستان و بلوچستان در سال‌های اخیر تنها نزدیک به ۶۰ درصد این استان مورد مطالعات اکتشافی معدنی قرارگرفت و بالغ بر ۲۰۰ ظرفیت معدنی شناسایی شد گفت: مطالعات پروژه‌های بزرگ معدنی آنتیموان، تیتانیوم، مس و طلا که جز معادن اقتصادی کشور به شمار می‌روند به اتمام رسیده یا در حال انجام است که تا پایان سال تکمیل خواهند شد.
وی افزود: در بخش فرآوری مواد معدنی هم سیستان و بلوچستان به مرحله ایجاد صنایع فرآوری رسیده و با توجه به این پتانسیل شرکت‌های بزرگ فعال در این حوزه برای ورود به این استان و انجام سرمایه‌گذاری و ایجاد صنایع معدنی اعلام آمادگی کرده‌اند.