کابل - ایرنا - با گذشت بیش از یک ماه از آغاز مذاکرات صلح بین افغانستانی در دوحه، طی هفته گذشته در اثر بمباران هلمند توسط نیروی هوایی آمریکا بیش از ۳۵۰۰۰ نفر خانه و کاشانه خود را از دست دادند و صدها تن نیز کشته شدند.

به گزارش ایرنا، حملات نیروهای نظامی و هوایی آمریکا علیه طالبان در مناطق مسکونی شهر هلمند و مقابله اعضای طالبان با نیروهای امنیتی افغانستان، نتیجه ای جز کشتار مردم مظلوم این کشور و آواره شدن تعداد بی شماری از آنان در پی نداشته و نگرانی ها را نسبت به بی نتیجه بودن مذاکرات صلح دوحه افزایش داده است.

حمله روزهای گذشته طالبان به شهر لشکرگاه مرکز هلمند افغانستان تلفات سنگینی برجای گذاشت و این نبرد بهانه ای برای ورود نیروی هوایی آمریکا به این منطقه و کشته و آواره شدن مردم غیرنظامی بسیاری شد. طالبان حملات نیروی هوایی آمریکا را سرپیچی از توافقنامه قطر خواند اما آمریکا این حملات را مطابق با توافقنامه عنوان کرده است.

استاندار هلمند افغانستان دو روز پیش به رسانه‌های محلی افغانستان گفت که در حمله طالبان به شهر لشکرگاه ۳۰۰ جنگجوی این گروه کشته و شمار زیادی نیز زخمی شدند.

وی تلفات نیروهای دولتی را ۳۰ نفر و تلفات غیر نظامیان را ۱۰ تن اعلام کرد که این ادعا و خبرها تاکنون از طرف منابع مستقل تائید و یا رد نشده است.

حمله طالبان به شهر لشکرگاه باعث شد هواپیماهای جنگی آمریکا وارد صحنه شوند و این موضوع انتقاد طالبان را در پی داشت.

«سانی لگیت» سخنگوی نیروهای آمریکایی در کابل حمایت هواپیماهای جنگی آمریکا از ارتش افغانستان را مطابق توافقنامه دوحه عنوان کرد اما طالبان آمریکا را به نقض این توافقنامه متهم کرده است.

لگیت در صفحه توییترش نوشته است: حملات هوایی آمریکا در هلمند و فراه فقط در دفاع از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان که با  حمله طالبان مواجه بودند، انجام شده و انجام خواهد شد.

لگیت سخنان گروه طالبان را که گفته بودند حملات آمریکا خلاف توافقنامه دوحه است، رد کرده و افزوده است این حملات در مطابقت با توافقنامه دوحه و اعلامیۀ مشترک آمریکا و دولت افغانستان انجام شده است.

در همین حال طالبان در اطلاعیه‌ای نیروهای آمریکایی را متهم به نقض توافقنامه دوحه کرده و گفته است که آمریکایی‌ها مناطق غیرجنگی را در هلمند و چند استان دیگر بمباران کرده‌اند.

طالبان هشدار داده ‌است که مسئولیت پیامد چنین بمبارانی برعهده آمریکا خواهد بود، زیرا بر اساس توافقنامه دوحه، نظامیان آمریکایی نمی‌توانند به ‌جز مناطق جنگی جاهای دیگر را بمباران کنند.

طالبان افزوده است که افزون بر هلمند، در استان های فراه و برخی دیگر استان ها نیز هواپیماهای آمریکا طالبان را هدف قرار داده اند.

این ادعاها و اتهامات افزون بر سفارت آمریکا و نظامیان این کشور در کابل، واکنش «زلمی خلیل‌زاد» فرستاده ویژه وزارت خارجه آمریکا را نیز در پی داشت و وی در توئیتی گفته است که اتهام‌ها باعث صلح نمی‌شود.

خلیل‌زاد افزوده است که به‌جای اتهام‌ زنی، همه طرف‌ها باید به‌گونه ای دقیق کلیه مواد توافقنامۀ طالبان و آمریکا و بیانیه مشترک آمریکا - افغانستان را اجرا کنند و نیز از تعهد کاهش تدریجی خشونت غافل نشوند.

در همین حال، مجلس سنای افغانستان نیز با ابراز نگرانی از عدم پیشرفت روند گفت‌وگوهای صلح، درخواست آمریکا از طالبان را برای کاهش خشونت ها توطئه خواند.

«محمدعلم ایزدیار» دیروز یکشنبه به رسانه‌های افغانستان گفت که آمریکایی‌ها باید از توطئه و دسیسه دست بردارند و به جای شعار بی فایده کاهش خشونت، خود به آن عمل کنند.

وی می‌گوید که آمریکایی‌ها با شعار کاهش خشونت بدنبال ادامه جنگ در این کشور هستند.

افغانستان طی روزهای اخیر شاهد درگیری‌های شدید بین نیروهای دولتی و طالبان در استان های هلمند، بغلان، قندوز، بدخشان و میدان وردک بوده که تلفات سنگینی هم به دو طرف وارد شده است.

استاندار هلمند افغانستان اعلام کرده است که در یک هفته گذشته بر اثر حمله گسترده طالبان به شهر «لشکرگاه» مرکز استان هلمند، ۳۰۰ جنگجوی طالبان، ۳۰ نیروی دولتی و ۱۰ غیرنظامی کشته شده اند.

همچنین دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که طی ۳ روز جنگ در هلمند، حدود ۳۵ هزار نفر در قالب ۵ هزار خانواده آواره شده اند.

این در حالی است که بیش از یک ماه از آغاز گفت وگوی صلح دوحه بدون هیچ پیشرفتی می‌گذرد و این وضعیت نگرانی‌ها را در افغانستان بویژه بین مردم افزایش داده است.