به گزارش ایرنا، روزنامه الوطن سوریه روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه و بلندپایه این کشور افزود که " روجر کارستینس " فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور افراد ربوده شده و " کاش پاتل " دستیار رئیس جمهور آمریکا و مدیر مبارزه با تروریسم در کاخ سفید در ماه اوت گذشته با سفر به دمشق با سرلشکر " علی مملوک " رئیس دفتر امنیت ملی سوریه در دفتر وی دیدار و درباره موضوعات مختلف و یکسری پیشنهادات و درخواستها گفت و گو کردند.
این منابع که ترجیح دادند نامشان فاش نشود، افزودند: این اولین سفر مقامات آمریکایی در این سطح به سوریه نیست بلکه پیش از این مقامات آمریکایی در ماهها و سالهای سه بار به دمشق سفر کردند.
الوطن اضافه کرد: طبق اطلاعاتی که ما به دست آوردهایم در این دیدارها مقامات آمریکایی با همان موضع سوریه مبنی بر اینکه قبل از انجام هرگونه مذاکره نیروهای اشغالگر آمریکایی باید از شرق سوریه خارج شوند و نشانههای اقدام عملی برای این عقبنشینی نیز ظاهر شود، در غیر اینصورت دمشق حاضر به هیچ مذاکره و همکاری با واشنگتن و بحث درباره تحریمها و سایر مسایل نیست.
این منابع تصریح کردند که این دو مقام آمریکایی تلاش کردند تا همکاری دمشق و واشنگتن در پرونده " ناپدید شدگان آمریکایی در سوریه " و در راس آنها روزنامهنگار مستقل آمریکایی بنام «أوستین تایس» را به دست آورند، اما دمشق هرگونه مذاکره را به عقبنشینی نیروهای آمریکایی از خاک خود منوط کرد و بر این موضع پایبند است.
به نوشته الوطن، اطلاعات در دمشق تایید میکند که " استین تایس " یک روزنامهنگار نیست، بلکه ماموری می باشد که با دستگاه جاسوسی خارجی آمریکا قرارداد بسته و در سال ۲۰۱۲ بطور غیرقانونی وارد سرزمینهای سوریه شده و در آن زمان که کنترل از دست ارتش این کشور خارج شده بود، از بسیاری از مناطق بازدید کرده و به منطقه " غوطه " شرقی رسیده بود.
الوطن ادامه داد: هدف وی آمادهسازی و جذب نیروهای "جهادی " برای مبارزه با نیروهای ارتش سوریه بود که در منطقه غوطه شرقی تحت شرایط مرموزی ناپدید شد و هنوز سرنوشت وی مشخص نیست.
منابعی که با الوطن صحبت کردند، اظهار داشتند که دمشق نسبت به این دیدارهای آمریکاییها خوشبین نیست و به آنها اعتماد ندارد به ویژه اینکه رهبران سوریه از تأثیر لابیهای صهیونیستی بر روسای جمهوری آمریکا و تصمیمات و سیاستهای کلی آنها آگاه هستند.
پیش از این "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه، روسای جمهوری آمریکا را صرفاً مدیران اجرایی لابیهایی دانست که سیاستهایشان را به روسای جمهوری آمریکا تحمیل میکنند و گفت: ما معمولاً از انتخابات آمریکا انتظار برگزیده شدن روسای جمهوری نداریم بلکه آنها صرفاً مدیران اجرایی هستند که زیر نظر یک شورا اداره میشوند و این شورا متشکل از گروههای فشار و شرکتهای بزرگ است.
خاطرنشان میشود که روزنامه وال استریت ژورنال بامداد دوشنبه مدعی شد که یک مقام ارشد کاخ سفید چندی پیش به دمشق سفر کرد تا با مسئولان نظام سوریه گفتوگوهایی محرمانه انجام دهد.
این روزنامه آمریکایی به نقل از «مقامهای دولت ترامپ و سایر افراد مطلع از مذاکرات» نوشت: «کاش پاتل» معاون دستیار ترامپ و مقام ارشد ضدتروریسم کاخ سفید اوایل سال جاری میلادی به دمشق رفت تا در مورد آزادی دستکم دو فرد آمریکایی که گفته میشد در اختیار دولت سوریه هستند، مذاکره کند.
مقامهای آمریکایی از ارائه اطلاعات در مورد افرادی که پاتل در سوریه با آنها دیدار کرد، خودداری کردند.
آخرین باری که گفتوگوهایی میان کاخ سفید و مقامهای سوری در دمشق برگزار شد، مربوط به سال ۲۰۱۰ است. روابط دیپلماتیک سوریه و واشنگتن در سال ۲۰۱۲ قطع شد.
به نوشته وال استریت ژورنال، مقامهای آمریکایی امیدوارند که توافق با دولت اسد رئیس جمهوری سوریه بتواند به آزادی «آستین تایس» خبرنگار آزاد و تفنگدار دریایی سابق آمریکایی که در سال ۲۰۱۲ در سوریه ناپدید شد، منجر شود.
این روزنامه، از «مجد کمالمز» شهروند سوری-آمریکایی بعنوان فرد دیگری نام برد که کاخ سفید برای آزادی وی تلاش میکند.
وال استریت ژورنال مدعی شد، به نظر میرسد که دستکم ۴ آمریکایی دیگر در بازداشت دولت سوریه باشند، اما اطلاعات چندانی درباره پرونده آنها در دست نیست.