آبادان - ایرنا - گسترش ویروس کرونا در منطقه جنوب غرب خوزستان و قرار گرفتن شهرهای آبادان و خرمشهر در وضعیت قرمز کرونایی هم باعث نشد تا دست‌فروشان بازارهای سنتی این شهرها دستورالعمل‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

به گزارش ایرنا روند افزایشی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جنوب غرب خوزستان در حالی باعث نگرانی دست اندرکاران امر بهداشت و درمان این منطقه شده است که آمارهای روزانه نشان ‌دهنده شیب تند ابتلای افراد به این ویروس کشنده و افزایش آمار بستری در بخش‌های بیمارستانی این منطقه است، مسئولان و کارشناسان بهداشتی و درمان جنوب غرب خوزستان استفاده نکردن از ماسک بخصوص در سطح بازار از سوی کسبه و شهروندان ، رعایت نکردن فاصله‌ اجتماعی و تردد غیرضروری در شهرهای آبادان و خرمشهر را عامل اصلی گسترش بیماری کرونا در این منطقه عنوان می کنند.

از سوی دیگر حضور پرتعداد مسافران بخصوص در روزهای تعطیل در بازارهای آبادان و خرمشهر آن هم بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی و استفاده نکردن از ماسک به وضعیتی نگران کننده برای شهروندان شهرستان‌های آبادان، خرمشهر تبدیل شده است.

بازارهای سنتی و محلی آبادان و خرمشهر به دلیل تنوع اجناس و سهولت دسترسی برای خانوارها بخصوص در مناطق حاشیه شهر شاهد بیشترین تردد و ازدحام جمعیت  در این ایام کرونایی است، تراکم عرضه‌کننده کالاهای موردنیاز مردم در این بازارچه‌های محلی نیز اوضاع را بدتر کرده است و خطر ابتلا را افزایش داده است.  در این بین عرضه مواد غذایی فساد پذیر روی زمین با شرایط غیربهداشتی یکی دیگر از عوامل انتشار ویروس کرونا در این بازارها به شمار می‌رود.

یک شهروند آبادانی در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: دستورالعمل‌های بهداشتی در روز بازار، بازارهای سنتی و غیر سنتی آبادان رعایت نمی‌شود و نظارتی بر این بازارها نمی شود.

علیرضا بارزی اظهار داشت: فعالیت بازارها بخصوص بازارهای سنتی و بساطی‌ها به عنوان محل تجمع افراد، تهدیدی برای سلامت مردم است و هیچ راهکاری تاکنون برای ساماندهی آنها ارایه نشده است.

این شهروند آبادانی گفت: خیلی از بازاریان و دستفروشان در آبادان بخصوص فروشندگان ماهی ،اجناس خود را بدون رعایت دستورالعمل های بهداشتی عرضه می کنند این در حالی است که کرونا در جنوب غرب خوزستان همچنان یکه تازی می کند و آمار مرگ و میر در جنوب غرب خوزستان روند افزایشی به خود گرفته است.

محسن نصاری دیگر شهروند  آبادانی نیز گفت: با ورود به پیک دوم کرونا متاسفانه شاهد رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در بازار از سوی مردم و بازاریان هستیم و شمار زیادی از موارد ابتلا به این بیماری ناشی از ازدحام در بازار این شهرها گزارش شده است.

وی اظهار داشت: تعداد زیادی از فروشندگان و حتی مشتریان در بازار آبادان از ماسک استفاده نمی‌کنند که این مورد نشان از نبود نظارت بر بازار و کسبه‌ است.

این شهروند آبادانی بیان کرد: تنوع کالای عرضه شده و از همه مهمتر در دسترس بودن روز بازارها سبب شده تا مردم استقبال بیشتری از این بازارها داشته باشند.

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه آبادان در خصوص رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی در بازارهای آبادان گفت: به منظور رعایت بهداشت عمومی و پیشگیری از انتشار ویروس کرونا و صیانت از سلامت اقشار مختلف مردم دستفروشان و بازارچه‌های سطح شهر باید ساماندهی شوند.

بیژن ربیعی افزود: با هماهنگی قضایی بازارهای غیررسمی و بساط خیابانی در مناطق سه‌گانه شهرداری آبادان جمع‌آوری و در بازارچه‌های محلی ساماندهی خواهند شد.

وی هدف اصلی از ایجاد بازارهای محله را ساماندهی دستفروشان سطح شهر و لطمه نزدن به این قشر زحمت کش جامعه دانست و افزود: با توجه به اهمیت سلامت شهروندان انتظار می رود این موضوع از سوی دستگاه‌های متولی جدی گرفته شود.

معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه آبادان گفت: برابر دستورالعمل اعلام شده برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا بازارها و بازارچه‌های محلی هر روز باید ضدعفونی و گندزدایی شوند تا احتمال انتقال و گسترش ویروس کرونا به حداقل برسد.  

ربیعی بیان کرد: دستفروشانی که مواد غذایی و مصرفی را بدون رعایت بهداشت در کف خیابان عرضه می کنند باید در اسرع وقت جمع‌آوری و یا به مکان‌ دیگری که دستورالعمل های بهداشتی در آن رعایت می‌شود منتقل شوند تا سلامت مردم به مخاطره نیفتد.

 سرپرست مرکز بهداشت شهرستان آبادان نیز در این خصوص گفت: در بازارهای آبادان رعایت پروتکل‌های بهداشتی بسیار کمرنگ است و فقط ۳۰ تا ۵۰ درصد مردم از ماسک استفاده می‌کنند و این موارد باعث افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در این منطقه شده است.

نجمه آقامیری افزود: تمامی بازارهای منطقه باید روزانه از سوی ارگان‌های اجرایی از جمله شهرداری‌ ضدعفونی شوند اما با شروع پیک دوم بیماری کرونا این مصوبه اجرا نمی‌شود.

وی اظهار داشت: متاسفانه اصناف مختلف پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنند که این امر باعث افزایش مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در منطقه شده است.

معاون خدمات شهری شهرداری آبادان نیز گفت: ساماندهی بازارهای سنتی و محلی آبادان در دستور کار شهرداری است.

محمد عبیات افزود: در شرایطی که کرونا شیوع پیدا کرده است با انتقال دستفروشان به بازارچه‌های محلی علاوه بر  رعایت پروتکل‌های بهداشتی آینده شغلی این قشر از جامعه نیز تضمین خواهد شد.

وی اظهار داشت: شهرداری آبادان از ابتدای فراگیری کرونا اقدام به ضدعفونی خیابان‌ها و بازارهای آبادان کرده و این اقدام به صورت روزانه در مناطق سه گانه بخصوص بازارچه‌های محلی این شهر ادامه دارد.

عبیات گفت: شهرداری برای انتقال دستفروشان واقع در ۳۰ متری ذوالفقاری و ایستگاه هشت بهار برنامه جامع و کاملی دارد که قرار است با همکاری دستگاه‌های اجرایی و نظارتی در کمترین زمان ممکن اجرا شود.

با وجود هشدارهای مکرر دست اندرکاران امر بهداشت و درمان ، استفاده نکردن از ماسک از سوی فروشندگان و خریداران و رعایت نکردن فاصله اجتماعی و همچنین ضدعفونی نکردن بازار از سوی شهرداری خطر انتقال ویروس کرونا را در بازارهای سنتی و محلی آبادان و خرمشهر دوچندان کرده است.

با وجود اینکه اغلب محدودیت‌ها بر اصناف متمرکز شده است و مسوولان در حال مدیریت این بخش هستند، گویا بازارچه‌های محلی از دید آنان دور مانده است.

با افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا در منطقه جنوب غرب خوزستان امکانات بیمارستان امام خمینی(ره) نفت آبادان برای بستری و خدمت به بیماران کرونایی قرار گرفت.

به گفته دکتر فرهاد ابول نژادیان رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، مصونیت از کرونا نیاز به تغییر سبک زندگی دارد و شیوع این ویروس با الگوی ابتلای خانوادگی در حال افزایش است.

رییس مرکز بهداشت خوزستان نیز گفت: میزان استفاده از ماسک در خوزستان به طور متوسط به کمتر از ۵۰ درصد رسیده و در حال حاضر بیمارستان‌های رازی، سینا، گلستان، تامین اجتماعی، امیرالمومنین، فاطمه الزهرا و ارتش درگیر در حال حاضر جوابگو هستند اما نگران آینده هستیم.

سید محمد علوی افزود: اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد و تمام بیمارستان‌ها نیز بسیج شوند تاب آوری پذیرش این حجم از بیمار را ندارند.