تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۱

تهران- ایرنا- ویروس کرونا شماری از مراکز و باشگاه‌های ورزشی و همچنین مدارس و دانشگاه‌ها را به تعطیلی کشانده و شوک بزرگی به اقتصاد ورزش وارد کرده است، اما با این حال نقش پیشگیرانه ورزش در دوران شیوع کرونا دوچندان شده است.

به گزارش ایرنا؛ طی مدت همه‌گیری کووید- ۱۹ که بسیاری تحرک بدنی کمتری در مقایسه با قبل از کرونا دارند، اما در شرایط کنونی برای افراد در هر رده سنی توانایی بدنی‌ بسیار مهم‌تر از قبل خودنمایی می‌کند و از این منظر کرونا فرصتی برای تغییر نگاه در ورزش است.

برای غلبه بر وضع موجود نه تنها ورزش را نباید تعطیل کرد بلکه باید با استفاده از ظرفیت موجود و اجرای طرح‌های خلاقانه این تهدید را تبدیل به فرصت نمود. در این مسیر انسجام و یکپارچگی سازمان‌ها و نهادهای مختلف کشور برای کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در چند ماه گذشته موجب شکل‌گیری موجی از همدلی در بین شهروندان شده است و با تشکیل ستاد ملی مقابله با کرونا آغاز و اجرای دستورات توسط دستگاه های اجرایی مختلف کشور، وزارت ورزش در زمره یکی از دستگاه هایی است که بیشترین همکاری را با ستاد داشته است.

وزارتخانه‌ای که برخلاف سایر نهادهای دولتی در ۲ بخش اداری و ورزشی تدابیر خاصی را در دستور کار قرار داد، تدابیری که موجب شد تا هم قهرمانان ورزشی و هم جامعه ورزش کشور از گزند این ویروس ناشناخته در امان باشند.

وزارت ورزش در عین حال با استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد تحت نظر خود برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، دوره‌های مجازی آموزشی را برای شهروندان و ورزشکاران برگزار کرد و با راه اندازی پویش «در خانه بمانیم ورزش کنیم» نگاه و گرایش جامعه را به سمت نقش ورزش در کاهش کرونا معطوف کرد.  

حال در هفته تربیت بدنی معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی بیش از هشت هزار برنامه فرهنگی و یک هزار و ۴۰۰ برنامه در ورزش همگانی به شیوه های جدید طراحی کرده است که در حال اجراست.

برپایی المپیاد مجازی در استان‌ها، مسابقه زنده مجازی، رقابت‌های ورزش‌های رزمی، برپایی دوره‌های تخصصی در کمک‌های اولیه در ورزش برای عموم، مسابقه ترکیبی ورزشی خانوادگی، پویش ورزشی در خانه بمانیم، رقابت های مجازی ویژه جانبازان و معلولان در زمره برنامه های متنوع هفته تربیت بدنی است.

در عین حال تقویت مشارکت اجتماعی،   افزایش آگاهی  و سواد حرکتی یکی از ویژگی‌های این دوره در حال و هوای کرونایی به شمار می رود.  همچنین وزارت ورزش در ابتکاری جدید به نقش و تاثیرگذاری سلامت زنان در دوران کرونا پرداخته است. در این شیوه به نقش مستقیم زنان به عنوان پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در مقابله با کرونا توجه شد که در این راستا قرار است در هفته تربیت بدنی از زنان فداکار کادر بهداشت و درمان  به عنوان پیشتازان  پیشگیری از کرونا تکریم شود. همچنین شیوه زندگی سالم زنان  و کووید ۱۹ با تاکید برچاقی به عنوان عامل وخامت کرونا هم تاکید شده است.

از خلاقیت‌های جدید وزارت ورزش راه‌اندازی چالش فرهنگی - ورزشی مجازی، طرح آوای ورزش و برنامه ورزش همگانی در یک‌هزار مجتمع مسکونی، طرح شکوه یا همان شبکه کمیته ورزش همگانی فدراسیون‌های ورزشی و طرح شمس مختص جوانان است که همه در راستای توسعه ورزش همگانی و ایجاد نشاط در جامعه و دریک کلام ایران همدل-ایران فعال بشمار می‌رود.