دکتر «شهریار مستوفی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهرشینی، استفاده از وسایل مدرن که فعالیتهای فیزیکی را در طول روز کاهش میدهد مانند استفاده از رایانه و تلویزیون و به طور خلاصه، ماشینیشدن زندگی، تحرک انسانها را در دهههای اخیر کاهش داده است.
او گفت: در حقیقت با تغییر در شیوه زندگی افراد یعنی تحرک کمتر و تغذیه نامناسب، خطر ابتلاء به بیماریهای غیر واگیر مانند فشار خون بالا، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و سرطان روز به روز افزایش یافته است.
وی با اعلام اینکه حدود ۳۰ درصد از جمعیت کشور فشار خون بالا دارند و سالانه ۹۷درصد از موارد مرگ براثر فشار خون در کشور به وقوع میپیوندد، اظهار داشت: متاسفانه ۴۰ درصد از جمعیت کشور که فشار خون دارند از بیماری خود مطلع نیستند.
او مهمترین علت ابتلاء به فشار خون در افراد را مصرف نمک زیاد اعلام کرد و گفت: متاسفانه میزان مصرف نمک در کشور ما بسیار بیشتر از میزان مطلوب و میانگین جهانی است.
وی توضیح داد که مصرف روزانه ۲هزار و ۳۰۰ میلیگرم (معادل ۳/ ۲ گرم) بیشترین میزان قابل قبول برای کنترل فشارخون بالاست هرچند که امروزه از سوی بسیاری از سازمانهای سلامت مصرف روزانه هزار و ۵۰۰ میلی گرم را بسیار موثرتر در کنترل فشار خون میدانند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: با توجه به اهداف سازمان غذا و دارو در خصوص کاهش مصرف نمک، یکی از مهمترین برنامههای سازمان غذا و دارو کاهش ۱۰ درصد نمک در فرمولاسیون مواد غذایی و آشامیدنی با اولویت فرآوردههای پرمصرف و پرخطر در راستای کاهش بیماریهای قلبی، عروقی و فشارخون است.
دکتر مستوفی به مردم توصیه کرد در هنگام خرید موادغذایی به چراغ راهنمای تغذیهای درج شده بر روی محصولات توجه کنند.
وی اضافه کرد: به بیمارانی که مبتلا به فشار خون هستند اکیدا توصیه میشود در هنگام خرید مواد غذایی، فراوردههایی را انتخاب کنند که در چراغ راهنمای تغذیهای درج شده بر آنها میزان نمک سبز رنگ باشد.
او گفت: بدون شک حذف نمکدان در سفره خانوار میتواند در کاهش میزان مصرف نمک و همچنین کاهش بیماریهای قلبی عروقی و فشارخون بسیار موثر واقع شود.